Widok

Tango

Społeczność Temat dostępny też na forum:
Tango
Poszukuję partnerki do tanga ;) Mam 182cm, uczyłem się salsy. Fajnie gdybyś też miała jakąś styczność z tańcem lub sportem, do 30-stki. Znalazłem kurs dla początkujących w Oliwie.

TANGO - DLACZEGO WARTO POZNAĆ
Jest wiele tańców, dlaczego więc warto uczyć się tanga, a nie np. tańca towarzyskiego czy salsy. Powodów jest kilka:
1. Ucząc się jednego tańca, szybciej czynimy postępy - szybciej zatańczymy bez instruktora. Dla porówniania, taniec towarzyski to zestaw 8-10 tańców, więc 8-lekcyjny kurs, każdemu poświęci średnio jedne zajęcia, w praktyce poznając tylko krok podstawowy. Po 8 zajęciach z tanga możmy już tańczyć...
2. Dzięki popularności, tango można tańczyć nie tylko na kursie, czy turnieju, ale i w klubach, podczas milong - spotkań na których gra tango. Milongi są też dobrym miejscem, by szybko nabyć nowych znajomych, np. będąc w nowym mieście. Poprzez umiejętność tańca łatwo się zintegrować.
3. Tango można praktykować przez wiele lat. Będąc na milongach widziałem tańczących od 20 do 60+ lat, co znacząco odróżnia ten taniec od innych, np. salsy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skoro taka jest rozpiętość wiekowa w tangu to skąd to Twoje śmieszne ograniczenie wiekowe w ogłoszeniu? Czyżby miało to jakiekolwiek znaczenie? Wygląda to na szukanie partnerki tylko z pozoru do tańca.
Hej....bylabym chętna jako partnerka do tańca. jeszcze aktualne?

Inne tematy z forum Sport

Ćwiczenia w domu zamiast siłowni (52 odpowiedzi)

Witam mam postanowienie noworoczne. Planowałam zapisac sie na siłownię. Mieszkam na wsi....

odżywki dla sportówców aktywnych... (4 odpowiedzi)

odżywki dla sportówców aktywnych...i tych co dopiero zaczynają,zapraszam na konsultacje...

Odzież jeździecka.. (6 odpowiedzi)

Gdzie w trójmieście można kupić odzież(bryczesy, czapsy, buty) do jazdy konnej??? Z góry...

do góry