Widok

Tarczyca-wyniki

Witam,

Ostatnio jestem strasznie śpiąca ,nerwowa i zaczelam miec problemy ze skora na brodzie.Zrobiłam badania krwi. Według norm są ok ale wyczytałam że mogą wskazywać na niedoczynność. Czy według Was są to wyniki z którymi powinnam udać się do lekarza?
TSH 2,1800 NORMY : 0,2700 -4,200
FT3 2,78 Normy: 2-4,40
FT4 1,07 Normy: 0,93-1,71

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moim zdaniem to wyniki idealne... Ja dopiero jak miałam TSH na poziomie 8, to wpłynęło na moje samopoczucie i zaowocowało też bólami głowy. Ale jeśli masz wątpliwości porozmawiaj ze swoim lekarzem rodzinnym. I sprawdź może żelazo? Może to anemia? Albo przesilenie wiosenne... Polecam też ruch i świeże powietrze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

No właśnie się edukuję http://longevitas.pl/plan-b-akademii-dlugowiecznosci-bajkalina/ że tarczyca faktycznie może dawać takie objawy. Tzn. nie sama tarczyca, tylko jak szwankuje. Też różni lekarz różnie mówią. Jeden/a endo Ci powie że super wyniki, inna/y ze fajnie, fajnie, ale w tym wieku albo masie ciała albo coś tam, to nie są dobre. Jak Cię niepokoją objawy, to idź po drugą opinię najlepiej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Zdrowie

Tomasz Mazurek ortopeda pilne!! (111 odpowiedzi)

Dziewczyny, wiecie może gdzie przyjmuje ortopeda-traumatolog - Tomasz Mazurek? tzn. czy ma...

Czy któraś leczy się na żylaki? (115 odpowiedzi)

Szukam dobrego lekarza chirurga naczyniowego. Wiem, ze w Swissmedzie urzęduje niejaki dr Zając,...

Czy zna ktoś Bioenergoterapeutę Mirosława Bojarskiego? (3 odpowiedzi)

Czy zna ktos moze tego bioenergoterapeute?Kolezanka starala sie zajsc w ciaze od kilku lat i po...

do góry