Widok

Teściowie

Teściowie Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Teściowie.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mega

Polecam
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

Lux

Super spędzony czas.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam

Naprawdę świetny, genialna gra aktorska, dobry humor i klimat filmu. Utrzymany w konwencji teatralnej, zreszta powstał na podstawie sztuki Wstyd. Dziękuję Twórcom za dobre kino i czekam na więcej takich filmów.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

Fantastyczny

Wspaniała gra wszystkich aktorów. Scenariusz niby oczywisty a jednak bardzo zaskakujący. Świetny film.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

boki zrywać;))

świetnie zagrane przez całą 4-kę! dialogi to przykład szczerości po kielichu;)) polecam bo można się pośmiać!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

Chapeau bas dla tych dwóch aktorskich par.

Trochę teatralnie, ale za to jak zagrane. Po prostu klasa aktorska sama w sobie. Pani Ostaszewska, Pan Dorociński, Pani Kuna i Pan Woronowicz zrobili z tego filmu własny ring. Dominuje genialna Pani Ostaszewska ale moje serce skradła Pani Kuna. Słowa uznania dla reżysera, że pozwolił na tę walkę i sprawnie ją przeprowadził
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Warto po czterykroć

Mamy wspaniałą obsadę 4 głównych aktorów. Iza Kuna zagrała mistrzowsko. Gratulacje dla scenarzysty i scenariusza, gratulacje dla operatora długich ujęć. Film to nie do końca komedia... My Polacy możemy obejrzeć się tam w lustrze. Wreszcie polskie kino, gdzie mogłam się czasem pośmiać, a przy tym film niebędący z gatunku głupiutkiej obyczajowej komedyjki. Polecam. To był udany spektakl teatralny w kinie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mega scenariusz

Dawno oj bardzo dawno sie tak usmialem jak dzis. Mega scenariusz swietne role calej czwórki , Dorocinski wspanialy. Polecam wszystkim.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Komedia?!

... po pierwsze podkjreślę, że fim mi się bardzo podobał! Super zagrany przez aktorów, bardzo ładnie filmowany - pierwsze 15 min to rozmowa dwóch osób, która się nie nudzi(!!!) i pięknie wprowadza w film. Rzeczywiście są momenty do śmiechu ale samego filmu jednak bym komedią nie nazwał. Smutne i ciekawe zarazem zderzenie ludzi z dwóch światów, którzy jak się potem okazuje wcale się od siebie tak bardzo nie różnią.
...a to wszysto prezplatane perełkami w stylu: "słodkie podawać?!" ..."podawać!!!"

polecam! ...jednak nie jako komedię ...raczej jak lustro
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla fanów "(Nie)znajomych" i "Rzezi" Polańskiego,

Film to adaptacja sztuki "Wstyd" i jak to w takim przypadku bywa akcja dzieje się na ograniczonej przestrzeni. Jednak atmosfera z czasem robi sie tak gęsta, że można ją ciąć siekierą... Fani "Rzezi" Polańskiego, "Dobrze się kłamie w miłym towarzystwie", "(Nie)znajomych" powinni się dobrze bawić... Jeśli dodać do tego świetną grę aktorską i zabawne dialogi, to dobra zabawa gwarantowana...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Film lepszy niż trailer

Sá filmy w których trailer jest lepszy niz film i filmy lepsze niż trailer. To ten drugi przypadek. Trailer sugeruje, ze to lekki, glupkowaty film z przekleństwami. Ot, typowa polska komedia jakich wiele.

Jednak Ci, ktorzy tak sadza moga się zaskoczyć, bo to, śmieszny, dobrze zagrany z gęstniejąca relacją miedzy głównymi bohaterami...

I byłoby naprawdę dobrze, ale niestety, cierpi na bolączke wielu polskich filmów - przeciętnie słyszalne dialogi... :-/
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Komediowa perełka

Bardzo pozytywne zaskoczenie. Koncertowa gra kwartetu aktorskiego. Bardzo naturalne dialogi. Szybka akcja, zero nudy. Sytuacje z życia wzięte. Naprawdę dobra polska komedia. Warto!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

gra

jak ja lubię tych naszych aktorów , Pani Ostaszewska mistrzostwo świata , rola Oskarowa , choć wątpię czy ktoś poza Polską zrozumie subtelności naszej kultury
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Genialny film

Od lat nie bawiłam się dobrze na Polskiej komedii, naprawdę warto zobaczyć!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Super

Coś innego. Mega fajne
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rewelacja!

Świetny film, dobra obsada, tempo nie zwalnia od początku do końca a do tego jeszcze muzyka i praca operatora - pierwsza klasa. Kino na poziomie europejskim!
Bardzo gorąco polecam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Soczewka naszego spoleczenstwa

Jak w soczewce widać nasze cechy. Jak dla mnie Konstancin większe buraki niż Łomża.
Doskonale kino,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Film dobry ale po recenzjach oczekiwałem czegoś innego.

Wg mnie jest to bardziej komedio-dramat niż komedia. Są oczywiście śmieszne momenty ale bez przesady jak niektórzy piszą, że boki zrywali. Ogólnie film polecam ale jak ktoś się nastawia, że będzie się śmiał przez cały film to się lekko rozczaruje. To nie ten gatunek.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

To nie komedia

Polski Almodovar. Trochę mi przypomina klimat "Dzikich historii". Ale kto się spodziewa - bazując na większości zamieszczonych tu opinii - że będzie boki zrywał ze śmiechu, mocno się rozczaruje.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wątek poboczny

A ja mam taką refleksję: Gejów i lesbijki uważam za ludzi takich jak wszyscy i życzę im szczęścia i miłości. Ale naprawdę już mnie mdli od tego LGBT przywoływanego na siłę w różnych miejscach i wariantach, czego ten film jest przykładem. Wątek lesbijski ni przypiął ni przyłatał, bez żadnego uzasadnienia - dziwny wtręt w akcję filmu. Może to drobiazg, ale wkurzający.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja mam taką refleksję: Heteryków uważam za ludzi takich jak wszyscy i życzę im szczęścia i miłości. Ale naprawdę już mnie mdli od tego hetero przywoływanego na siłę w różnych miejscach i wariantach, czego ten film jest przykładem. Wątek hetero ni przypiął ni przyłatał, bez żadnego uzasadnienia - dziwny wtręt w akcję filmu. Może to drobiazg, ale wkurzający
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

taki duet zdarza sie tylko raz.

Super film, świetna gra aktorów, a obie panie dały popis godny Oskara. Dawno się tak nie bawiłam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

toi

najsłabsza ostaszewska..nie da sie jej słuchać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Filmy

Kiedy nadchodzi jesień (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Kiedy nadchodzi jesień . Przeczytaj o filmie.

Back to Black. Historia Amy Winehouse (11 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Back to Black. Historia Amy Winehouse . Przeczytaj o filmie.

Grzesznicy (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Grzesznicy . Przeczytaj o filmie.

do góry