Widok
Polecam
Naprawdę świetny, genialna gra aktorska, dobry humor i klimat filmu. Utrzymany w konwencji teatralnej, zreszta powstał na podstawie sztuki Wstyd. Dziękuję Twórcom za dobre kino i czekam na więcej takich filmów.
Chapeau bas dla tych dwóch aktorskich par.
Trochę teatralnie, ale za to jak zagrane. Po prostu klasa aktorska sama w sobie. Pani Ostaszewska, Pan Dorociński, Pani Kuna i Pan Woronowicz zrobili z tego filmu własny ring. Dominuje genialna Pani Ostaszewska ale moje serce skradła Pani Kuna. Słowa uznania dla reżysera, że pozwolił na tę walkę i sprawnie ją przeprowadził
Warto po czterykroć
Mamy wspaniałą obsadę 4 głównych aktorów. Iza Kuna zagrała mistrzowsko. Gratulacje dla scenarzysty i scenariusza, gratulacje dla operatora długich ujęć. Film to nie do końca komedia... My Polacy możemy obejrzeć się tam w lustrze. Wreszcie polskie kino, gdzie mogłam się czasem pośmiać, a przy tym film niebędący z gatunku głupiutkiej obyczajowej komedyjki. Polecam. To był udany spektakl teatralny w kinie.
Komedia?!
... po pierwsze podkjreślę, że fim mi się bardzo podobał! Super zagrany przez aktorów, bardzo ładnie filmowany - pierwsze 15 min to rozmowa dwóch osób, która się nie nudzi(!!!) i pięknie wprowadza w film. Rzeczywiście są momenty do śmiechu ale samego filmu jednak bym komedią nie nazwał. Smutne i ciekawe zarazem zderzenie ludzi z dwóch światów, którzy jak się potem okazuje wcale się od siebie tak bardzo nie różnią.
...a to wszysto prezplatane perełkami w stylu: "słodkie podawać?!" ..."podawać!!!"
polecam! ...jednak nie jako komedię ...raczej jak lustro
...a to wszysto prezplatane perełkami w stylu: "słodkie podawać?!" ..."podawać!!!"
polecam! ...jednak nie jako komedię ...raczej jak lustro
Dla fanów "(Nie)znajomych" i "Rzezi" Polańskiego,
Film to adaptacja sztuki "Wstyd" i jak to w takim przypadku bywa akcja dzieje się na ograniczonej przestrzeni. Jednak atmosfera z czasem robi sie tak gęsta, że można ją ciąć siekierą... Fani "Rzezi" Polańskiego, "Dobrze się kłamie w miłym towarzystwie", "(Nie)znajomych" powinni się dobrze bawić... Jeśli dodać do tego świetną grę aktorską i zabawne dialogi, to dobra zabawa gwarantowana...
Film lepszy niż trailer
Sá filmy w których trailer jest lepszy niz film i filmy lepsze niż trailer. To ten drugi przypadek. Trailer sugeruje, ze to lekki, glupkowaty film z przekleństwami. Ot, typowa polska komedia jakich wiele.
Jednak Ci, ktorzy tak sadza moga się zaskoczyć, bo to, śmieszny, dobrze zagrany z gęstniejąca relacją miedzy głównymi bohaterami...
I byłoby naprawdę dobrze, ale niestety, cierpi na bolączke wielu polskich filmów - przeciętnie słyszalne dialogi... :-/
Jednak Ci, ktorzy tak sadza moga się zaskoczyć, bo to, śmieszny, dobrze zagrany z gęstniejąca relacją miedzy głównymi bohaterami...
I byłoby naprawdę dobrze, ale niestety, cierpi na bolączke wielu polskich filmów - przeciętnie słyszalne dialogi... :-/
Film dobry ale po recenzjach oczekiwałem czegoś innego.
Wg mnie jest to bardziej komedio-dramat niż komedia. Są oczywiście śmieszne momenty ale bez przesady jak niektórzy piszą, że boki zrywali. Ogólnie film polecam ale jak ktoś się nastawia, że będzie się śmiał przez cały film to się lekko rozczaruje. To nie ten gatunek.
Wątek poboczny
A ja mam taką refleksję: Gejów i lesbijki uważam za ludzi takich jak wszyscy i życzę im szczęścia i miłości. Ale naprawdę już mnie mdli od tego LGBT przywoływanego na siłę w różnych miejscach i wariantach, czego ten film jest przykładem. Wątek lesbijski ni przypiął ni przyłatał, bez żadnego uzasadnienia - dziwny wtręt w akcję filmu. Może to drobiazg, ale wkurzający.
A ja mam taką refleksję: Heteryków uważam za ludzi takich jak wszyscy i życzę im szczęścia i miłości. Ale naprawdę już mnie mdli od tego hetero przywoływanego na siłę w różnych miejscach i wariantach, czego ten film jest przykładem. Wątek hetero ni przypiął ni przyłatał, bez żadnego uzasadnienia - dziwny wtręt w akcję filmu. Może to drobiazg, ale wkurzający