Widok

Test butelkomatu Biedronki

Działa ok, tylko nie można zbyt głęboko wkładać ręki ;)
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

wprowadźmy w kraju system kaucyjny

dla tramwajów, autobusów, wiatraków z de

Płacimy więcej za segregację śmieci, które my sami segregujemy xD oszukują ludzi, a najgorsze że się dają oszukiwać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie segreguje śmieci, bo wiem że ta niby ekologia to poprostu ściema. Szkoda że dostrzegasz to dopiero teraz. Pranie mózgów.

To tak

jak w empiku.. przerzucaja zwrot kasy na karte empikowa.. chyba cos nie tak

Od blisko

20 lat w Niemczech maja takie automaty

dokładnie tak,

głupota w samej istocie, to ja kupując wodę też im bon wystawię.
Najpierw płacisz swoimi środkami a oni Ci bo oddają, a pierś was drapał., będę walił wszystko po staremu do żółtego kubła. A jak podniosą ceny za wywóz to przestanę segregować w ogóle!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja widziałem wiele lat temu i pewnie jest tak do dziś że w Mumbaju mają butelkomat w rzece
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nigdzie

W żadną dziurę za głęboko nie można wkładać ręki.

Społeczeństwo owiec i baranów

Szczęśliwi, że będzie tak nowocześnie. A przecież to skok na kasę - nic więcej. Kaucja niby zwrotna, ale musisz robić wygibasy żeby swoje grosze odzyskać. Albo zbierasz niezgniecione puchy i butle robiąc z domu nie tylko sortownie śmieci (to już mieliśmy wczesniej) ale też składowisko odpadów albo oddajesz na bieżąco marnując swój czas dla odzyskania 2-3zł. No i dodatkowo w nagrodę podwyżka oplat za wywóz śmieci bo przecież w żółtym pojemniku będzie mniej cennego surowca.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

PET

Butelki plastikowe PET kosztują na rynku europeiskim o 200 do 350 za tonę ( w zależności od państwa) .To jest bardzo dobry interes.

Media promują...

..bo rząd tego chce.

gdzie popełniłem błąd, mogłem zostać menelem

bez opłat, czynszów, często na bani, brud sam odpada, bakterie żyją z organizmem w synergii, zawsze wolne i darmowe miejsce w komunikacji miejskiej, można pospać na SORZE, żyć beztrosko bez kredytów

haha, perfekcyjnie

mieszkałem dwa lata w Hamburgu, obok lidl i edeka, od rana kolejka penerów z siatami puszek i butelek pet; co chwila automat brudny i pracownik przychodzi czyścić (tu edeka sprawniejsza bo automaty w srodku sklepu, w lidlu na zewnątrz więc najpierw trzeba znaleźć pracownika) oczywiście kolejka rośnie
mała woda tańsza od kaucji, no ale płacisz 0.29 za wodę i 0.5 kaucji
no ale się przyzwyczaili, wielu wystawia butelki przy śmietniku, tak by zbieracze mieli na chleb
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Starego typu butelkomaty wycofane z niemiec

Teraz stosuje się z dużym otworem gdzie można wrzucić cały worek butelek i puszek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hahahaha, dmuchnął w puszkę i wyprostował :)))))

Wyprostować ci puszkę? :)))))
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry