Widok

Też jestem załamana:(

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nawet nie wiecie jak można popsuć sobie niedziele. I w myśl zasady gdy juz masz wszystko zaplanowane to zaczyna sie walić. Napewno w takiej sytuacji jak ja, jest jeszcze troche innych par z Wejherowa. Wczoraj byłam w kosciele w którym w sierpniu 30 mam wziąć ślub (sw Anna-klasztor) i co zuwazyłam okropne rusztowania na głownym ołtarzu. Pod koniec mszy Ojciej ogłosił że remont głownego ołtarza bedzie trwac około 2 miesięcy ( mam taką nadzieję że przed 30 sierpnia skończą prace), a jak nie to główna dekoracją w kosciele bedzie okropna folia na wielkim rusztowaniu:((((. I jeszcze lepsze zewnętrzne freski na fasadzie przed kosciołem tez beda odnawaine i tam tez bedzie rusztowanie. Bradzo sie zdziwiłam Ze podczas spisywania protokołu Ojciec nam nic o tym nie wspomniał- pewnie zmienilibysmy koscioł. Juz jest za pozno - zaproszenia sa gotowe czesc z nich rozdana. Proszę niech sie odezwą osoby, które tez beda miec slub w lipcu i sierpniu w tym kosciele, chciałambym sie dowiedziec co one na ten temat myślą.:((( Ogólnie jestem załamana- A MIAŁO BYC TAK PIĘKNIE:(((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam ślub w klasztorze 13go wrzesnia. wiedzialam o remoncie ale mialam nadzieje ze do wrzesnia sie skonczy....

Dlatego postawiłam buźkę przy tym zdaniu ;)
wiem,wiem..ale pamiętajcie nie to jest najważniejsze!!niech zadne rusztowania,bachory,menelki nie przesłonią Wam Waszego dnia!!

Maja571 napisał(a):

> Widzicie-trzeba chodzić na msze żeby wiedziec że będą
> remontować Kościół:P:P je wiedziałam o tym już w styczniu. ;)
>
> Hej yecath-wszystkiego naj naj! jak było?:D:D poradziliscie
> sobie z bachorami??Ty to masz szczęscie.
> My mielismy balony w samochodzie i mialy wyleciec jak
> otzworzymy drzwi ale dzieciaki sie rzucily i zaczely je
> wyjmowac z samochodu. troszke wyleciało...ale co tam.I tak bylo
> pieknie:)
>

Kościołów w Wejhrowie trochę jest i nie koniecznie trzeba chodzic do jednego.:P Zresztą część mszy tzw. ogłoszenia parafialne nie należa do najwazniejszych i nie zasze człowiek ich słucha...:)
na naszym ślubie na szczęście nie było takiego kłopotu z dzieciakami. oczywiście też robiły bramę, a jak dostały cukierki, to i tak chciały więcej i pukały nam w okna samochodu...
Na szczęście kierowca był sprytny i udało mu się maluchy wyminąć :)

A menele... no cóż... trzeba mieć kilka "szczeniaczków" za pazuchą i porozdawać za bramki. No i będzie spokój ;)

Wszystko jest do zrobienia :)

Powodzenia Wam życzę! I oby Wasze śluby były tak piękne jak nasz - właśnie w klasztorku :)
czekam na relację :):):)

hehe, dzieciaki były, ale się z nimi umówiliśmy, że mają zrobić elegancką bramę, bo inaczej nie dostaną cuksów i że mogą zbierać monety, złożyły nam ładne życzenia nawet :)

a było super ;) i jeszcze pochwalę Ci się, że jestem w 2/3 miesiącu ciąży :D
będę pisała mini-relację później :)

dzisiaj wróciliśmy z podróży poślubnej, chcę trochę odetchnąć i potem coś skrobnę :)

Widzicie-trzeba chodzić na msze żeby wiedziec że będą remontować Kościół:P:P je wiedziałam o tym już w styczniu. ;)

Hej yecath-wszystkiego naj naj! jak było?:D:D poradziliscie sobie z bachorami??Ty to masz szczęscie.
My mielismy balony w samochodzie i mialy wyleciec jak otzworzymy drzwi ale dzieciaki sie rzucily i zaczely je wyjmowac z samochodu. troszke wyleciało...ale co tam.I tak bylo pieknie:)

i mimo rusztowań było pięknie ;)

dzieciaki też były w porządku, jedynie trochę wkurzały nas menele :P

janko muzykant napisał(a):

> To się nazywa odpowiednie pojmowanie małżeństwa. Nic z tego
> związku nie będzie, bo remont. Źle to wróży na przyszłość!!!
> Nieważne, że się kochacie. Folia wszystko zniszczy. A miało być
> tak pięknie. Ochhhhhhhhhhhhhhhhh, Achhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.

Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhh, Ahhhhhhhhhhhhhhhh
Cukierków mieliśmy 1,5 kg. podzielone na mniejsze porcje.

Co do rusztowań. Nasza interpretacja była taka: rusztowania mogą być symbolem budowy, a przecież składając sobie przysięgę małżeńską zaczynamy budować naszą rodzinkę;-)

Więc nie martwcie się rusztowaniami!!!

To się nazywa odpowiednie pojmowanie małżeństwa. Nic z tego związku nie będzie, bo remont. Źle to wróży na przyszłość!!! Nieważne, że się kochacie. Folia wszystko zniszczy. A miało być tak pięknie. Ochhhhhhhhhhhhhhhhh, Achhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.
szczerze mowiac kosciol to kosciol no sorki ale przeciez nie beda sciagac rusztowan na kazdy slub bo raczej tego remontu by nie zrobili zreszta co to za roznica, jesli chodzi o mnie to slub ma miec jakis sens duchowy a nie przerysowana kolorowa bajka ale to tylko moje skromne zdanie :)

dzięki bardzo za odpowiedzi, kończe wątek "mieszania w gównie"
no kierowcę mieliście potężnego :D

a ile daliście tych cukierków? my kupilismy 2,5 kg i nie wiem, czy to za mało... :)

Yecath, dziękuję za życzenia i trzymam kciuki!!!

Dzieci faktycznie są nieznośne. Powinniście mieć kogoś kto głośno na nich huknie, u nas tak zrobił kierowca limuzyny. Dostaliśmy do ręki gołębie żeby je wypuścić, a dzieciaki zaczęły je nam wyrywać, więc do akcji wkroczył kierowca;-) No i musicie mieć dużo cukierków...

Ponury, to przejedź się tam w sobotę na ślubną mszę i zobacz jak to wszystko wygląda, wtedy nie będziesz tak mówił... ;-)

Byłam dzisiaj i zapomniałam wspomnieć o tych rusztowaniach, ale nie sądzę, żeby zdjęli to na godzinkę. Przeżyjemy :)

Ania, wszystkiego najpiękniejszego na nowej drodze życia, widziałam Was w sobotę :) My ślubujemy za kilka dni.

ALe o co chodzi?

Kolejny temat z rodzaju "mieszania w gównie" ? :)

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

To trochę mnie pocieszyłaś. Może do 30 sierpnia zdążą zrobić na tyle dużo że rusztowanie nie będzie potrzebne:)) A jak z dziećmy czy rzeczywiście były nieznośne przy wyjezdzie z koscioła????
Nic się nie martw!!! Mieliśmy tam ślub w sobotę, ja też się załamałam jak te rusztowania zobaczyłam na trzy tygodnie przed ślubem. Szukaliśmy z księdzem jakiegoś innego rozwiązania, ale ostatecznie stanęło, że jednak zostaniemy przy klasztorze, tylko proboszcz zaproponował nam, że udzieli ślubu pod ołtarzem z prawej strony, czyli pod obrazem Matki Boskiej Wejherowskiej. I wszystko wyszło tak pięknie, że żaden z gości nawet nie wspomniał o rusztowaniach!!!

do góry