Widok

Tezy do rządowej polityki leśnej

Rząd Tuska nie może przeprowadzić prywatyzacji Lasów Państwowych, jeżeli poważnie myśli o kontynuowaniu dotychczasowej polityki. Lasy muszą zostać bowiem zachowane jako rezerwa strategiczna do realizacji rządowego planu powrotu człowieka na drzewo zakwalifikowanego do europejskiego projektu pakietu klimatycznego.

Wstępny etap tego projektu, dzięki komercjalizacji telewizji, został już zrealizowany, o czym mozna się przekonać dzięki lekturze pracy toruńskich (nie związanych jednak z Radiem Maryja) socjologów - Tomasza Szlendaka i Tomasza Kozłowskiego z UMK p/t "Naga małpa przed telewizorem".

Sądzę, iż nadszedł czas, by rząd przeszedł do etapu kolejnego, ktory wymagałby współpracy z wybitnymi specjalistami takimi jak Jane Goodall, słynna badaczka życia szympansów w Afryce równikowej. Zatrudnienie pani Goodall na stanowisku podsekretarza stanu w MSW dałoby gwarancję płynnej realizacji projektu, ktory wymagałby przeprowadzenia pewnych badań terenowych w Kenii. Priorytetowym zadaniem pani podsekretarz byłoby ustalenie wariantów wielkości obszaru zalesionego dla rozmaitych wielkości populacji ludzkich i ustalenie dopuszczalnego pułapu zagęszczenia populacji na kilometr kwadratowy.

Chciałbym zaznaczyć, że najpierw należałoby przeprowadzić badania pilotażowe w rejonach największej popularności Platformy Obywatelskiej, takich jak Pomorskie, tym bardziej, że to właśnie Trójmiasto sąsiaduje z potężnym kompleksem Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego.

W tym kontekście, niepokojem napawa postawa gdańskich radnych Platformy, ktorzy zaakceptowali projekt wykarczowania lasu na Ujeścisku pod budowę osiedla. Należy przecież mieć na uwadze, iż każde drzewo, z punktu widzenia programu rządowgo, jest, tu i teraz, na wagę złota. Apelujemy więc do radnych PO o rewizję stanowiska.

Jest jeszcze jedna istotna kwestia do rozważenia. Otóż, biorąc pod uwagę stosunkowo niski stopień zalesienia kraju nie przekaczający 30%, widzimy,że kraj nasz posiada w tej materii poważne rezerwy terytorialne, ktore można wykorzystać do rozwinięcia projektu zwiększenia zalesienia z wykorzystaniem unijnych dopłat. Rozbudowane w ten sposób rezerwy leśne mogłyby być następnie użyte do importu przesiedleńców z bogatych krajów Zachodu, co przyniosłoby znaczne korzyści finansowe pozwalające na obniżenie deficytu i zadłużenia budżetu państwa.

Niniejszy projekt kieruję do ministra finansow z prośbą o rozważenie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale masz zryty beret:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
@ anonim

Podziwiam ten wyszukany zestaw metafor i merytoryczną precyzję.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
coś ty za pociotek, zapodaj własne zdanie na jakiś temat ty d...u
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
@ NIE CIERPIĘ...

Od zapodawania to jest kapral w plutonie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
siemasz zetjoto! bana ci zdjęli? o_O
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Zejot ja mam do Ciebie tylko jedno pytanie,palisz czasami blanty?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
@ czekolada...

Bla, bla co ? Z bla bla to znam bla, bla, bla, z portalu Trójmiasto.pl
"...bla, bla, bla, z portalu Trójmiasto.pl"

Najlepiej pewnie to, które sam z zamiłowaniem uprawiasz.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
@ cross

Ja uprawiam teksty nieco dłuższe niż bla, bla, bla.Za moich czasów nie uczyli jeszcze pisania esemesów w szkole.
No i pięknie tyle że w Twoich tekstach występuje znaczny przerost formy nad treścią. W sumie większość z nich zawiera tylko ładnie oprawione bla bla bla.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Zetojoto, zjem cię z butami. Witaj z powrotem na trojmiasto.pl.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
@ Halewicz

Okażę się miłosierny. Daj pan tylko znać i wtedy włożę buty z miękkiej skórki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ Cross

Nic przecież nie stoi na przeszkodzie by pan przedstawił wzór gdzie forma i treść będą wspólgrały. Zamiast tego słyszę narzekanie i bla, bla, bla. Pokaż pan co potrafisz a jak nie potrafisz nie pchaj się na afisz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Juz ci Hal pokazał i uciekłes jak mały tchorzyk:p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
@anonim

Wątpię by Halewicz był zadowolony z takiego adwokata.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Polityka

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok

Fajnopolacy pochowali głowy w piasek (18 odpowiedzi)

Demokracja poszła się czochrać i co wy na to ? Maska spadła z Uśmiechniętj Polski ? I został...

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

do góry