Widok

Thermomix - warto?

Czy ktos moze mi cos powiedziec o tym urzadzeniu?
Naczytalam sie w necie bardzo duzo dobrych rzeczy, ale to raczej sa reklamy, wiec chcialabym poznac opinie prawdziwych uzytkowniczek.
Czy warto zainwestowac tak duza kase?
Jesli kupilyscie gdzies taniej - napiszcie gdzie, na allegro najnizsza cena za nowy to 3.500 zl, troche to duzo jak na robota kuchennego ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja ma TM 31 to ten ostatni ktory wyszedl ma najwiecej funkcji nic nie musisz dokupowac wszystko masz w komplecie plus ksiazka kucharska
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a jakie pyszne kawki i soki robi w tym capucino mniam :) do tego pasteryzuje na bierzaco robiony soczek kubus. Zamow sobie prezentacje moge Tobie podac namiary do pani ktora u mnie byla nie zobowiazuje cie to wcale do zakupu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a jakie modele macie?
czy w zestawie sa wszystkie potrzebne misy i pojemniki, czy trzeba cos osobno jeszcze dokupic?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tez bardzo polecam moze i wysoka cena ale moim zdaniem sprzęt wart jest takiego wydatku. Co dziennie go uzywam wyrabiam na nim ciasta na pieczywa gotuje obiady na parze, zupy ostatnio także robilam w nim dzemy nie trzeba stac i mieszac nastawiasz na czas w tym czasie robisz co innego :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam i polecam. Szczególnie pomocne przy gotowaniu dla dzieci. Robi lody, soczki i przeciery owocowe plus oczywiście normalne obiadki. Ma funkcję gotowania na parze z czego często korzystam . Na trzech poziomach zrobisz ryż/ziemniaki mięso i warzywka a z wywaru można zrobić sosik. Ugotowanie barszczu to 40 min (wrzucasz wszystko nastawiasz i po określonym czasie urządzenie pika), rosół godzinka. Surówki to kilka sekund. Faktycznie jest trochę drogi, ale oszczędza dużo czasu. Zapomniałam dodać, że robi super ciasto na chleb i bułki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry