Widok
Super extra organizacja od samego rana. Pozamykane wszystko jakby minimum glowa panstwa miala przyjechac. Zero informacji, zero opisow, tablic informacyjnych, strzalek, cokolwiek! K...a!! Narawpde trzeba blokowac pol dzielnicy od 9rano bo chlop z wasem popoludniu zaspiewa piosenke...... Mam nadzieje, ze chociaz paszporty covidowe beda sprawdzac...;)
Nudni ludzie i ich wieczne narzekactwo
2 ulice na krzyż zamknęli w półmilionowym mieście. Straszne rzeczy. Wejdź se jeden z drugim na google maps i zobacz ile dziennie zamykają ulic pod różne wydarzenia w Berlinie, Nowym Jorku czy Madricie. Biegi, koncerty itd. SKM - dodatkowe pociągi są. Na dowóz i odwóz. Jeździ SKM do Letnicy specjalnie na koncert. Dodatkowe kursy autobusów i tramwajów. Tysiące ludzi chce posłuchać takiej a nie innej muzyki i idzie za kasę swoją na koncert. Straszne rzeczy. Wiadomo, lepiej ze specjalem w ręku siedzieć na domku w ROD i słuchać MIG i Martyniuka.
Odwieczny problem wszystkich imprez na stadionie czy w okół. Wiecznie sparaliżowana komunikacja miejska i ulice. Tutaj mieszkać się nie da. Jak są mecze to komunikacja miejska nie jeździ. A Olka oczywiście bawi się w najlepsze, zamiast rozwiązać problem. I jeszcze to wycieludzie to nie jest żaden artysta
Nie wiem kto to jest Podsiadło
Nie wiem dlaczego, żeby on zaśpiewał trzeba zamknąć okolicę. Nie wiem dlaczego przy stoczni jest hałas jak z ukraińskich ostrzeliwanych miast, nie wiem dlaczego przy forum Gdańsk z głośników leci muzyka.
Tak nie wygląda miasto. Miasto ma tętnić życiem, a nie tandetnym hałasem. Ktoś z Gdańska robi Pierdziszewo Górne, a osoba która powinna nim zarządzać potrafi jedynie pozować do zdjęć.
Tak nie wygląda miasto. Miasto ma tętnić życiem, a nie tandetnym hałasem. Ktoś z Gdańska robi Pierdziszewo Górne, a osoba która powinna nim zarządzać potrafi jedynie pozować do zdjęć.
To dobrze, że Wasza bawi się dobrze.
Natomiast wielu z nas z niecierpliwością czeka, na nowego Pana/Panią Prezydenta, którego łatwiej będzie sfotografować podczas poważnej pracy niż z celebrytą, albo na tle arabskiego rydwanu sprowadzonego za pieniądze podatników. Nie ma nic do sztuki nowoczesnej, ale błagam, są rzeczy ważne i ważniejsze.