Widok

To chyba jakieś trefne miejsce

http://youtu.be/UUGhbJCbwq4
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
te słupki wyciął dziś samochód: http://korki.trojmiasto.pl/Cztery-osoby-powaznie-ranne-w-wypadku-we-Wrzeszczu-n89986.html

drugie foto
Aż mnie zmroziło jak usłyszałem o tym wypadku. Wydaje się, że nie można bezpieczniej niż na ddr. Zrobiłem ten filmik 2 lata temu. A dzisiaj...
a... myslalem ze to z dzisiaj, jakos po wypadku...
Można bezpieczniej jeśli ma się kask.
Nie zapewni on 100% bezpieczeństwa ale wiele osób żyło by dłużej gdyby go miało w czasie jazdy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja jeżdżę w kasku po ulicy i na ddr, a jednak dopadli mnie na ddr, na szczęście skończyło się na potłuczeniach. Dziś troje rowerzystów dokładnie w tym samym miejscu nie miało tyle szczęścia. Czy coś wiadomo o tym, czy mieli kaski? Nie ważne, widać, że ddr nie zapewnia bezpieczeństwa przed szaleńcami w samochodach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też jeżdżę w kasku i też miałem spotkanie w samochodem na ddr przy Jaśkowej (ale nie w wiadomym wszystkim miejscu). Samochód przez chodnik wjechał na ścieżkę bezpośrednio przede mnie a ja po zderzeniu wylądowałem na płocie.
Ulic staram się unikać. Nie zawsze tak było ale kilka sytuacji z jazdy po ulicy sprawiło że zdecydowanie wolę ddr nawet po opisanej powyżej sytuacji.
Na ddr jest bezpieczniej niż na ulicy ale 100 % bezpieczeństwa nigdzie nie ma. Powiedzmy sobie szczerze że na ddr niebezpieczne sytuacje coraz częściej powodują też sami rowerzyści.
Nie liczmy na innych. O bezpieczeństwo trzeba dbać samemu dlatego powinno się jeździć w kasku na głowie, a nie np kasku w koszyku co już widziałem. Samo posiadanie kasku nie wystarcza
Wypadek przy Galerii to cholerny pech, ten idiota równie dobrze mógł go spowodować w innym miejscu. Pamiętajmy że od zieleniaka do klifu (poza odcinkiem w Sopocie) ddr jest poprowadzona właśnie przy tej samej głównej wielopasmowej ulicy 3 miasta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie pech tylko debil/morderca za kółkiem urządzający sobie wyścigi w środku miasta
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trzeba zrobić wielką czarną masę krytyczną.
http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,127406,17816850,Zmarla_rowerzystka_ranna_w_wypadku_we_Wrzeszczu.html#BoxLokTrojImg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ale co chciałbyś nią osiągnąć? Betonowe zapory i zasieki wzdłuż ścieżek? Estakady dla rowerów czy tunele dla aut? Masa krityczna może mieć jakiś wpływ na urzędników, ale nie na idiotów za kierownicą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może należało by ruszyć policję bo to co się wyprawia na drogach w Gdańsku to świadczy o drogówce a raczej jej braku. Przepisy łamane wszędzie i non stop.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie. Obowiązkowe pranie mózgów kierowcom. Tak robiono w Londynie. Ale przede wszystkim okazanie solidarności. Wiem. To w Gdańsku słowo niemodne.
to troche jakby się trzymać za ręce żeby nie padało
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Właśnie. Trzymać się za ręce. Milczący protest. Stać w ciszy, ale z rowerami. Żadnych haseł ani transparentów. Taki mob w miejscu tragedii. W czarnych tiszertach, obojetnie. W czymś czarnym. Jak tak będzie stało parę setek (a może tysięcy) przez pół godziny, to wszystkie media się zlecą i będą pytać o co chodzi. A jak nie, to będzie padało. Ciekawe, na kogo padnie.
Napewno chłopaków w tjuningowanych autach to ruszy*

Te słupki to już od dawna są powyginane, każdy w inną stronę. Blachersi w nie regularnie wjeżdżają. Strach koło tych słupków przejeżdżać rowerem, bo jak taki słupek jest wygięty w stronę ścieżki i akurat patrzysz wzdłuż jego osi, to możesz w niego wjechać i się pokaleczyć.

OWSZEM, w tym miejscu nie powinny być takie liche rurki, tylko rury grubościenne, grube na 20cm, zakotwiczone ze dwa metry w grunt. Dlatego jestem przeciw wycince drzew przydrożnych. Lepiej w drzewo jak we mnie.

OWSZEM, trzeba by zrobić specjalną Masę Krytyczna, kilkusetosobową, złośliwie w godzinie szczytu w środku tygodnia, by Owicz wyjął palec z zadka i kazał tam coś zrobić, bo to miejsce jest autentycznie trefne. A przecież nie wygląda na takie.

Ale "Rogerzyści" jedzą teraz z dzióbka Owiczowi. Trzeba by wbrew nim.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie. Nic złośliwego. Może masowy udział w pogrzebie? Np. pożegnanie dźwiękiem tysiąca dzwonków. Ale koniecznie skonsultować to z Rodziną Zabitej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Marsze protestu po zamachach terrorystycznych nie mają na celu ruszenia terrorystów. Tylko przede wszystkim władze.
Warto pamiętać ze rowerzyści nie są grupą wzorowych obywateli, którzy stoją na straży prawa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry