Widok
Śledzę to forum (jak widać) od pewnego czasu i tak się zastanawiam...Skoro pojawiają się pytania o leki, domy, itd., to czemu nikt się nie zastanawia nad szerzej rozumianą przyszłością? Wesele trwa kilka/kilkanaście godzin. A potem? Suknię sprzedajemy, oddajemy, odwieszamy. Dopada nas tzw. bierzączka. Zmaganie się z szarówką bywa lekko demotywujące. Marzenia? Plany? Nie ma?
pewnie dużo racji w tym co mówisz, ale z drugiej strony fatałaszkowy szał, to idealny temat do dyskusji między kobietami. Plany poślubne, wspólne życie, problemy to sprawy prywatne każdej z nas i chyba nikt nie chce ich poruszać na forum, a raczej omawiać ze swoim partnerem. Mężczyźni z założenia mało wnikają w sprawy kokardek i fiżbinek, a te tematy znajdują dobre podłoże na tym forum; między obcymi sobie kobietami których tylko to łączy.
śliczna!!!!!!!! To ty w niej??
Prosiłas o kaskadowe bukieciki - mozecoś z tych???? Nie wszystkie kaskadowe, ale takie które sądze ze mogłyby pasować
Dziewczyny - co sądzicie?????

te 2 nie kaskadowe ale po wydłuzeniu chyba by pasowały...

moz etakie róże co??

Prosiłas o kaskadowe bukieciki - mozecoś z tych???? Nie wszystkie kaskadowe, ale takie które sądze ze mogłyby pasować
Dziewczyny - co sądzicie?????

te 2 nie kaskadowe ale po wydłuzeniu chyba by pasowały...

moz etakie róże co??

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

Troszkę dużo się tutaj dzieje, jak na mój gust, ale skoro suknia rzeczywiście Tobie pasuje... Widać, że w niej promieniejesz, to najważniejsze.
Dopasowanie w biuście jest oczywiste, ale czy rozmawiałaś w salonie o wcięciu w talii? Bardzo go tutaj brakuje, nie wiem, czy to wina sukni, czy może trzeba pomyśleć o bieliźnie korygującej? Powalcz trochę z tą talią, bo krawcowe w salonach za mało na to uważają, a ta suknia o to woła.
Szczerze - jeśli założysz welon, to wyjdzie z tego koszmar. Bita śmietana, beza i piana. Lepiej upiąć wysoko włosy i wpiąć w nie coś ładnego (mam nadzieję, że kwiatek, nie diadem).
Zakryte buty trochę tutaj napsują, ale skoro się upierasz... Może będą mało widoczne. Ważne, żeby były wysokie, bo trochę trzeba Cię "wyciągnąć".
Bukiet musi być niewielki i zwarty.
Dopasowanie w biuście jest oczywiste, ale czy rozmawiałaś w salonie o wcięciu w talii? Bardzo go tutaj brakuje, nie wiem, czy to wina sukni, czy może trzeba pomyśleć o bieliźnie korygującej? Powalcz trochę z tą talią, bo krawcowe w salonach za mało na to uważają, a ta suknia o to woła.
Szczerze - jeśli założysz welon, to wyjdzie z tego koszmar. Bita śmietana, beza i piana. Lepiej upiąć wysoko włosy i wpiąć w nie coś ładnego (mam nadzieję, że kwiatek, nie diadem).
Zakryte buty trochę tutaj napsują, ale skoro się upierasz... Może będą mało widoczne. Ważne, żeby były wysokie, bo trochę trzeba Cię "wyciągnąć".
Bukiet musi być niewielki i zwarty.
Powiem tak suknia super(oczywiscie wiem że to przymiarka i że będzie dopasowana u góry bardziej)Naprawde nie kadze Ci tutaj ale jest inna niz wszystkie typu farrage gdzie jest kokarda,falbana,świecidełak,koronka...po prostu WSZYSKO.Byłam ostatnio rozejrzec sie juz konkretnie za suknia i musze powiedziec że suknia ma miec duszę. Niestety bedać świadkiem czegoś strasznego stwierdziłam że jedynie pierwsze wrażenie wejścia do sklepu typu ferrage jest powalajace. Dlaczego?Bo białe,bo świecące bo takie bajeczne na pierwszy rzut oka.Pózniej poprzymierzałam ze 3 sukienki,pierwsza niby super,druga tez niby niezła,trzecia taka sama...patrze w bok i co widzę jak pani sprzedawczyni(nie żadna stylistka) dobiera naprawde ładnej dziewczynie wszystko co ma czyli suknie bome,bolerko,wielki diadem,welon na czubku głowy a ta stoi jak sierota...naprawde żal i niesmak jak można człowieka zniekształcić.Pozatem jak powiedziała mi stylistka:w sukni to TY masz sie czuc dobrze,suknia ma być dodatkiem do ciebie czyli tzn. wszyscy patrza najpierw na Ciebie a nie na suknie, aha i wazne kolor dobieramy do gałki oka,jak gra nam odcień z gałką to jest super. Więc powiem tak masz intrygujacy styl ale przez to nie jestes szara myszką.
No to przecież napisałam, że to bukiet musi! :D
Nie ma co łapać się za słówka, przecież nie trzeba nikomu przypominać, że prezentuję tutaj jedynie własną opinię. Gdyby był obowiązek słuchania mnie, to Farage by zbankrutowało, a wytwórcy welonów i diademów nie zarobiliby na pieprz do kwaśnego mleka...
Nie ma co łapać się za słówka, przecież nie trzeba nikomu przypominać, że prezentuję tutaj jedynie własną opinię. Gdyby był obowiązek słuchania mnie, to Farage by zbankrutowało, a wytwórcy welonów i diademów nie zarobiliby na pieprz do kwaśnego mleka...
Fajna kiecka, odwazna, jeszcze jak bedzie bardziej dopasowana do ciała i pod twoje wymiary to juz wogóle odlot. Welon odradzam, nie bedzie pasował.
...a co do Agathy...to nawno nie czytałam wypowiedzi bardziej przemądrzałej osoby starajacej zrobic wrazenie że chyba na wszystkim zna się najlepiej....
...a co do Agathy...to nawno nie czytałam wypowiedzi bardziej przemądrzałej osoby starajacej zrobic wrazenie że chyba na wszystkim zna się najlepiej....
Dlaczego, niech mnie Kasia uświadamia. Zawsze sądziłam, że zaczynając temat na forum chcemy poznać jak najwięcej opinii i wszystkie są mile widziane. Każdy i tak skorzysta tylko z tych, które jemu odpowiadają. A tu wyglada na to, że Kasia wprowadza nowe zasady - opinie tak, ale jedynie wypowiadane niepewnym tonem.
ojoj! wiecie co? mi sie wydaje, ze kazdy ma prawo powiedziec wlasne zdanie na jakis temat, ale troche taktu niektorym też by sie przydało. można przecież subtelnie powiedziec, że dana suknia "nie jest w moim stylu", ale żeby tak od razu "ochyda"? Myślę, że robicie przykrość dziewczynom, ktorym podobają sie modele Farage, a co trzeba przyznać - niektóre się świetnie w tych sukniach prezentują (wątek naci).. to, że nie każdemu wszystko pasuje to chyba nie od dziś wiadomo.
A odnośnie welonu, to może weźcie także pod uwagę to, że dla niektórych - welon nie jest zwykłą szmatą dla ozdoby jak kwiatek czy inny fatałaszek, jesli milcia ma potrzebę założenia welonu nie mówcie jej, że spieprzy sobie cały wizaż, bo to głupie..(moim zdaniem oczywiście)
A odnośnie welonu, to może weźcie także pod uwagę to, że dla niektórych - welon nie jest zwykłą szmatą dla ozdoby jak kwiatek czy inny fatałaszek, jesli milcia ma potrzebę założenia welonu nie mówcie jej, że spieprzy sobie cały wizaż, bo to głupie..(moim zdaniem oczywiście)
Ej to podyskutujcie lepiej jaki welon by jednak pasował, skoro milcia chce go miec to doradźmy cos co nie będzie szpeciło sukni.
Moim zdaniem nie może to byc taki zwykły welon i najdłuzszy do "półdupka" że się tak wyrażę, może obszyty delikatniejszą wersją dołu sukni...poniewaz dół właśnie sukni jest dość ciężkawy (takie mam wrażenie optyczne) trzeba górze nadać lekkość i zwiewność. Co do bukietu napeno delikatny, mały, nie taki ogromniasty i rzucający się w oczy kolorami typu czerwień, fiolet...ja bym tu widziała albo delikatny róż albo pomarańcz :)
Moim zdaniem nie może to byc taki zwykły welon i najdłuzszy do "półdupka" że się tak wyrażę, może obszyty delikatniejszą wersją dołu sukni...poniewaz dół właśnie sukni jest dość ciężkawy (takie mam wrażenie optyczne) trzeba górze nadać lekkość i zwiewność. Co do bukietu napeno delikatny, mały, nie taki ogromniasty i rzucający się w oczy kolorami typu czerwień, fiolet...ja bym tu widziała albo delikatny róż albo pomarańcz :)
Milcia bardzo fajna, oryginalna sukienka i ty na pewno świetnie będziesz w niej wyglądała jak już będzie dopasowana choć już teraz nieźle wyglądzasz. Nie daj sobie posuć tego cudownego uczucia radości, że już masz swoje cudo. Skoro chcesz welon to go miej, pamiętaj to twój dzień i ty musisz się w tym wszystkim czuć najpiękniejszą osobą, a inni niech mówią co chcą. Też opcjuję za fryzurką jakąś "wysoką". Cieszę się razem z Tobą, wiem jak długo szukałaś tej jedynej.
Milcia, welon do tej sukni moim zdaniem na zasadzie welonu podobnego do tego co na zdjeciu... Suknie maja podobny styl jesli chodzi o falbanki i prosze dlugi welon pasuje , ale chyba tylko podpinany, moim zdaniem bardzo fajnie sie komponuje...
oto link :
http://suknie-slubne.pl/pl/pronovias.php?s=lagar&nr=1
moze ktos wklei zdjecie na forum... ja nie potrafie i nie mam czasu aby sie tym zająć...
pozdrawiam
oto link :
http://suknie-slubne.pl/pl/pronovias.php?s=lagar&nr=1
moze ktos wklei zdjecie na forum... ja nie potrafie i nie mam czasu aby sie tym zająć...
pozdrawiam

Jak dla mnie to Nie! Nie podoba mi się ani trochę, podobne suknie były 15 lat temu. Wg mnie wygląda trochę tandetnie. Nie obraź się, ale ja bym jej nawet za karę nie ubrała. No i nie potrzebnie jesteś taka uparta.Dziewczyny mają rację,że nie pasuje do niej welon, Będziesz wyglądała jak choinka jak jeszcze ubierzesz welon! Ona i tak jest bardzo strojna, więc odpuść sobie ten welon, a jak koniecznie chcesz welon to zmień suknię.
A moim zdaniem BOBMA! Sama szukalam czegos dokladnie w takim stylu (koniecznie z rozcieciem z boku) ale nie znalazlam, wiec sie juz (prawie :-) zdecydowalam na inna. Ale jakbym znalazla taka jak Twoja to bym bez watpienia wziela - do tego czerwony bukiet w ksztalcie wachlarza i kwiat we wlosach. Zdradzisz jaka to kolekcja/model?
Jeszcze raz gratuluje wyboru - bedzie super!
Jeszcze raz gratuluje wyboru - bedzie super!
nie wiem..... moz ejakiś minimalistyczne welon - jesli musi koniecznie być - np. takie 30cm...
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

Milcia - nie słuchaj nikogo tylko siebie!
Przeciez to Twój ślub, Twoja suknia i Twój welon!
A ode mnie: Chociaż mam sukienkę w zupełnie innym stylu, Twoja też mi się podoba:)
Najważniejsze, żebyś TY się w niej dobrze czuła:)
P.S.dziewczyny, Milcia chciała wam pokazać swoją suknię, chociaż niektóre z was mają inny gust - nie muszą od razu wytykać komuś , że to własnie on ma "zły" styl i wogóle wszystko to co jest inne od tego co wam się podoba jest tylko bLEEEE - nie przesadzajcie.
Przeciez to Twój ślub, Twoja suknia i Twój welon!
A ode mnie: Chociaż mam sukienkę w zupełnie innym stylu, Twoja też mi się podoba:)
Najważniejsze, żebyś TY się w niej dobrze czuła:)
P.S.dziewczyny, Milcia chciała wam pokazać swoją suknię, chociaż niektóre z was mają inny gust - nie muszą od razu wytykać komuś , że to własnie on ma "zły" styl i wogóle wszystko to co jest inne od tego co wam się podoba jest tylko bLEEEE - nie przesadzajcie.