Widok

Tokofobia

Cześć,
Czy któraś z forumowiczek miała zaświadczenie o tokofobii??? Pierwszy poród (drogami natury) to była dla mnie trauma, wpadłam w głęboką depresję:( Teraz jestem w drugiej ciąży i psychiatra wydał mi zaświadczenie o tokofobii. Jak to wygląda w szpitalach. Czy lekarze przyjmują takie zaświadczenie i robią cc? Jak to wygląda w Trójmieście???
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8
Tez to nie przejdzie na zaspie , Te czasy się już dawno minely ,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
Najwieksze szanse na Zaspie, ale to zalezy od lekarza, zaswiadczenie od psychiatry moze nic nie dac. Najlepiej zglos sie do ginekologa ktory pracuje na zaspie, chodz prywatnie i wtedy zrobi Ci to cc :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Może Tobie brakuje .
To nie jad tylko fakt .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 23
Współczuję charakteru... skąd w Was tyle jadu? Może właśnie tego bzykanka brakuje???
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czego to nie wymysla , bzykac się wam tylko chce m a nie umiecie się zabezpieczyć a teraz fobie sobie wymyslaja . boje się porodu ,
to trzeba było pomyslec wcześniej ze się boisz .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 38
przesadzacie kobity
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 24
w zyciu bym sie nie zdecydowala wiecej na porod w normalnym szpitalu.tylko jakis prywatny. zreszta...ja rowniez przezylam traume. 7 lat temu.a czuje jakby to bylo niedawno.do konca zycia .nigdy wiecej
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
No to powiedz konkretnie, w którym szpitalu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miałam w jednym z Gdańskich szpitali na nfz cc z powodu tokofobii. Zaświadczenie od psychiatry. Tylko,że ja tę tokofobię miałam naprawdę. Wczesniej urodzilam dwójkę dzieci sn.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziękuję za podpowiedzi :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
radze próbować na zaspie, najlepiej pojsc na jakas wizyte prywatna do lekarz tam pracujacego i podpytac.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Żona miała cc w Swissmedzie z tym papierem, teraz tego oddziału już nie ma - co do placówek publicznych trudno mi powiedzieć. Niech się żona upiera w szpitalu, że nie wyraża zgody na poród drogami natury. Teoretycznie może potem skarżyć szpital, jeżeli będą ją próbowali zmusić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niestety nie możesz byc pewna, że dyżurujący lekarz zadecyduje o CC nawet, jesli masz zaświadczenie. Podobno w szpitalu w Kościerzynie mozna sie umówić na termin CC, w przypadku zalecenia do tego typu porodu. Ewentualnie pozostaje porod w prywatnym szpitalu - 8 tys. zł w Gdyni Clinica Medica lub w Łodzi Salve - 3900 zł za CC.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0