Widok

Toksyczna matka wplywa na kontakty

Wszedsie pelno informacji o toksycznych ludsiach a co powiecie na to ze jest to matka i w celu pozbawienia mnie wszelkich kontaktow z obcymi i dalsza rodzina potrafi komus na wymyślać tak ze ci ludsie rezygnuja z kontaktu ze mna w obawie o swoj spokoj. Czasem tez wymysla rozne historie na moj temat aby ich zniechęcić w kazdym razie to dziala i w efekcie jestem totalnie sama. Jest to walka o to aby ona zostala moim jedynym swiatem jako ze nikt nie chce miec ze mna do czynienia a ona jedyna jest moim przyjacielem ktory mnie akceptuje. Dlatego nie umiem sie cieszyc z nowych relacji bo wiem ze zaraz cos aie wydarzy. Ludsie mówią sory to twoj problem ja nie chce miec klopotow. Czy spotkaliście sie z czyms takim? Co zrobic zeby sie z tego wyrwac.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spotkałem się z taką sytuacja. Bardzo dobrze ze zdajesz sobie sprawę sprawę tego, że jesteś poddawany manipulacjami i ograniczany w jakiś sposób. Twoja mama pewnie miała trudne dzieciństwo, ale nie powinn traktować Cie jak swoją rękę. Jesteś autonomicznym człowiekiem. Pomocy szukałbym u terapeutów lub w szkole u pedagoga szkolnego. Nie wiem w jakim wieku jesteś. Nie win mamy za to, dobrze że masz świadomość że ktoś ingeruje w Twoje życie i ogranicza cie jak rozumiem bez przyczyny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo współczuje, jesteś mega szykanowany i raczej bez konkretnej interwencji się to nie zakończy. Pozostaje odcięcie i zmiana otoczenia, jeżeli jednak nie jest to możliwe to niestety ale masz mega problem. Rozmawiałeś o tym z nią? Mówiłeś jej że nie jesteś szczęśliwy, że potrzebujesz nowych znajomości? Może sam zacznij stosować szantaż emocjonalny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Hydepark

Domki letniskowe w dobrej cenie (19 odpowiedzi)

Witam. Już się rozglądam za miejscem na przyszłe wakacje i na myśli mamk jakieś fajne i duże...

e-sport (4 odpowiedzi)

co sadziecie o suplementach dla gamerow? czy faktycznie sa one skuteczne? czy na prawde...

Legalne graffiti (3 odpowiedzi)

Hej! Czy znacie jakieś miejsce na legalne graffiti w Trójmieście? Mój dzieciak jara się...

do góry