Widok

Topolówka

Uwaga !!!!

Szukam osob uczących się w Topolówce, pożądane są także osoby z rekrutacji tegorocznej.

Proszę o informacje nt. progu punktów, profilów klas, języków, poziomu oraz panującej w szkole atmosfery !!!

Adam Krukowski
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
BZDURA!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej! Mam w planach pójść za rok 2014/2015 do Topolówki. Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda klasa IB? Czy chodzą tam"normalne osoby" czy tylko kujony i osoby z dużym zasobem portfela?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wpierw naucz się poprawnej ortografii i interpunkcji.
Wejdzcie na strone www.topolowkasprawa.pl

Szkola ukaże się w nieco innym świetle, dyrekcja również.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rozumiem, że tajemnicze M.W. to pewien bardzo przyjemny pan prof od WOSu lub HISTORII??
Nie chce mi sie rozwlekać Topolówka to naprawdę bardzo fajna szkółka, są okresy w których jest czasami mały "zapieprzyk", ale jakoś nie zrezygnowałm przez tą szkołę z żadnych moich pasji :D
Co do utrzymania się w szkole to oczywiście jest wymagany "jakiś" poziom jednakże nie jest tak, że uczęszczają tam tylko geniusze. Co do atmosfery to powiem, że naprawdę fajna. Ani razu nie spotkałam się z jakimś złym potraktowaniem czy niegrzeczną odzywką. Więc w skrócie ludzie bardzo fajni, nauczyciele też nawet nawet np. M.W. wymiata :D.
Ludzie nie narzekać tylko brać się roboty i dostawac się do tej szkoły bo to full wypas.

P.S. a i nigdzie chyba indziej nie znajdziecie czegoś takiego, że sami jak macie ochote mozecie sobie zmienić plan oczywiście za porozumieniem nauczyciela :D
No i kółka tez powstają bo akurat zebrała się grupa uczniów czyms zainteresowanych. Naprawde jeśli chodzi o podejście do ucznia to jest to na bardzo wysokim poziomie.
zwariowaliscie:P
Czy prawdą jest iż do Topolówki za pieniądze może dostać się każdy?! Jeśli tak to ile taka przyjemność kosztuje?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ZAMIANA

UWAGA!!! POMOCY!!!

Pilnie poszukuję kogoś z TOPOLÓWKI z byłej klasy 1 (a już za kilka dni 2) "E" lub "E1"(tak szczerze to WOLAŁABYM z E1!!!) kto chciałby się zamienić do klasy "C" (wych.prof.Mikołaj Walczyk)!!!

Ania (aniulka3@gazeta.pl) tel.506622659
23.08.2004
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kruku to ty???????? Sp nr 121 im Broniewskiego????? Odezwij się człowieku!!!!!!
oj gabcia, chyba nie trafiłaś na swoich...

ja za to jestem zadowolony i swój rocznik '87 uważam za jak najbardziej udany. Wszyscy wzajemnie się uzupełniają i naprawdę dobrze można bawić się na dobrych imprezach, problem w tym że trzeba wiedzieć gdzie i z kim...
gdańską miało być (nie Gdańską:PP)
Gabcia napisał(a):

> Jak sama mówisz, za kilka dni masz maturę, więc TY i Twoja
> klasa zaczynaliście swoją edukację 4 lata temu. Wtedy nie było
> gimnazjów,a Topolówka nie była jeszcze najlepszą,
> najsłynniejszą i najbardziej renomowaną szkołą w Gdańsku.

Ojjjj była najlepszą Gdańską szkołą nawet jeszcze za moich czasów! A kończyłam ją kilka lat temu. Więc -jak widać- nie ma znaczenia renoma... a jedynie ludzie ją tworzący. Najwyraźniej trafiłaś na nieciekawy rocznik ;)
Nie kumam!!
O czym Wy wszyscy piszecie? Znaczy Ci którzy piszą źle o Topolówce. chyba wam sie szkoły popiepszyły!! jestem w I klasie wlaśnie w Topolówce i kompletnie nie rozumiem jak ktoś pisze ze to beznadziejna szkoła. Idąc do lieum bardzo bałam sięczy sobie poradzę, bałam sięatmosfery w szkole , a jak I wrześmia stałam i marzłam na przemówieniu pami dyrekto na boisku byłam dosławnie przerażona. Pierwsze stresy mineły jednak jak weszkoiśmy do sali i nasz wychowawca prof. M.W. zaraz zaczążartować. Oczywiscie nie jest to jedyny umiejący żartować nauczyciel. Najcześceija te żarty są jednak dla ludZI INTELIGENTNYCH i może dlatego ludzie mowią że wszkole jest drętwo. Nauczyciele są na prawdę świetni:) Można z nimi pogadać a na wycieczkach to przechodzą samych siebie, żartują, śmieją się z nami , z nas a także z samych siebie:) Może to i prawda że solidarność miedzynauczycielska powoli sięzaciera, ale teraz to solidarność ogólnie miedzyludzka pozostawia wiele do życzenia.Jezeli chodzi natomiast to uczniowski stosunki to raczej sąone pozytywne. Sopkojnie mozna sie ludzi pytaćo sprawdziany np jak jakaś klasa miała wcześniej tu nie ma podziały na klasy wszyscy znają wszystkich i nie ma problemów żeby zagadać do kogoś na przerwie. Jezeli co zdaża się zapewniam w KAZDEJ SZKOLE nawet tu:) ktoś Ci niegrzecznie odpowie zawsze tez mozesz odpyskować i to chyba najlepsze co mozesz zrobc w takiej sytuacji:) Niestety z czy sie musze zgodzić w poprzednich wypowiedziach to to , że w szkole powoli zaczyna psuć się toważystwo przychodzą np jakieśprosto z solarki pamienki w bucikach na obcasiku, gołym brzuchem i nastawione wyłącznie na poderwanie chlopaka na imprezie.
Nie będę się teraz rozwijaćzbytnio bo jestem ostatnio trochę zmęczona właśnie dlatego, ze za duzo rzeczy się tu dzieję, ale to przyjemne zmeczenie, momo to chce mi sie spać:) aA jeszcze jedno pani dyrektor wcale nie jest taka straszna jak wszyscy mówią poza tym trudno jest znać każdego ucznia z imienia, bo w samych kasach I było okolo 300 osób w tym roku
Kończe i jeszcze powiem że to na prawdę super szkoła super szkoiła:)
no szkoda ze ta szkoal sie tak zmienia :(( a bylo tak fajnie , tak fajnei ze pomimo iz jestm po pisemnych to i tak do szqlki chodze :) ........

no coz nie chce nic mowic ale to Wy zmieniacie ta szkole .......... :( czas wziasc sie w garsc , olejcie kujanowa - co to wiekrzosc klasy ?? no ot co z tego co widze to itak nie pojedzieeci a wycieczki a nawet na tym forum widze ze sa jeszc ew tej szkole noramlni ludzie ... wystarczy sie odszukac :D i zalozyc nowa ziomalska paczke :D

wiem, ze mi latwo teraz mowic no ale coz leprze to nie uzalanie sia nad swoim losem ...... u mnie tez nie zawsze bylo rozowao .... ale kto powiedzial ze musicie miec tylko kumpli z klasy !!
przykro mi słyszec, że tak wygląda życie w niektórych klasach... nauka owszem, ale bez przesady... może jeszcze zdąrzą sie troszkę "wyluzować"
Pozdrawiam
Jak sama mówisz, za kilka dni masz maturę, więc TY i Twoja klasa zaczynaliście swoją edukację 4 lata temu. Wtedy nie było gimnazjów,a Topolówka nie była jeszcze najlepszą, najsłynniejszą i najbardziej renomowaną szkołą w Gdańsku. Wtedy szli do niej inni ludzie. Ja nie przecze, że jest tak jak mówisz, a nawet się z Tobą zgadzam, bo mam wielu znajomych w 4-tych klasach :) Niestety, pierwsze klasy to już zupełnie co innego :( Mówisz: zorganizujcie wycieczkę. Wycieczka miała być. Ale nie doszła do skutku, bo część klasy stwierdziło, że woli mieć wolne dni, niż jechać 'na jakąś tam wycieczkę klasową', a kolejna część powiedziała, że ta wycieczka jest stratą czasu, jest nieedukacyjna i nic nowego nie wnosi, więc lepiej zostać w szkole i nauczyć sie czegoś. Czy tak powiedziałby normalny człowiek?! Teraz ma być druga wycieczka (wychowawczyni sama sie wzięła za jej organizacje, bo nikt nawet o niej nie pomyślał), ale już odzywaja się głosy, że na myśl o spędzeniu tygodnia tylko z naszą klasą (co innego jak by pojechała jeszcze jakaś klasa, w której są ich najlepsi znajomi) to chce im się rzygać. Tym ludziom odpowiada taki stan rzeczy. To są poprostu kujoni. Oni nie chcą zawierać żadnych znajomości, myśla tylko o sobie i swoich ocenach. Mają chore ambicje, nie mają żadnych zainteresowań, nie znają życia, jeśli całe spędzą nad książkami. Nic dziwnego, że potem tacy rządzą państwem...Dobrze, że jeszcze nie doszło do tego, że nagroda w olimpiadach są mandaty poselskie.... :) .Im większe sukcesy i sława Topolówki, tym więcej jest takich ludzi w szkole :( Ja poszłam do tej szkoły, bo miałam w niej starsze rodzeństwo i zawsze uważałam Topolówkę za świetną, rozrywkową szkołę, gdzie można spotkac fajnych ludzi, których jedynym celem w życiu nie jest nauka....
Toplówka i brak zycia towarzystkiego??????? jakaś jedna wielka bzdura, moz patrzysz w złą stronę, rozmawiasz nie tymi ludzmi co trzeba...
niezgrane klasy, pełne kujonów i zapatrzonych w siebie bogatych gnojkow to problem może tylko tych klas, ktore składaja sie z ludzi ktorzy konczyli gimnazjum? może to nie wina szkoły tylko klimatu jaki klasa sama sobie wewnatrz tworzy? u mnie czegos takiego nie widziałam, a dzis kiedy jestem na kilka dni przed matura żal mi, ze moja przygoda z tą szkołą się juz skończyła...
mozę trzeba zastanowic sie nad soba i może zaproponować klasie coś... pogadać, wymyślic jakiś wspólny wyjazd, samemu w szkole cos przygotowac? a nie czekac tlyk na gotowe... "bo w szkole taka stypa". Liceum to taki etap edykacji, że uczniowie wykazują sie samodzielnością także w sprawach życia towarzyskiego... żaden nauczyciel nie zorganizuje wam "szkolnej dyskoteki"...
pozdawiam :)
ŚWIĘTE SŁOWA MUSTANG!!! W zupełności się z Tobą zgadzam! Co prawda mówi się, że to wykładowki tylko takie są jak opisujesz, ale moja klasa jest identyczna. Ja również zawsze uczyłam się, bo musiałam i robię tak nadal, mimo że wiem o tym, że moja klasa na mnie dziwnie patrzy i jestem uważana za dziwną osobę. Coraz bardziej czuję, jak się od nich oddalam. Na początku jeszcze było ok, ale teraz? Poprostu juz nie mogę słuchać ich narzekania, a nawet i płakania, na temat ostatniego sprawdzianu... Nasza klasa coraz bardziej się rozpada i chyba nigdy nie będziemy zgrani. A szkoda, bo zawsze zazdrościłam starszym znajomym klasowych wypadów, rajdów itd. :) Denerwuje mnie też to, że większosć mojej klasy, to takie kujony-lizusy z pierwszej ławeczki. Ciągle się obgadują na wzajem, jak coś nie idzie po ich myśli, każdy chce być najważniejszy i chce rządzić... A to jest straszne, jak się ma w klasie prawie same dziewczyny, a niestety, tak jest we wszystkich klasach (z wyjątkiem mat-fizu:).W szkole rzeczywiście jest jedna wielka stypa :( Więc wszyscy przyszli licealiści, zastanówcie się, co jest dla Was najważniejsze- dobra zabawa i wspaniała młodość, czy nauka.nauka.nauka i jeszcze raz nauka oraz brak życia towarzyskiego...........
powiem tak-bardzo mi zależało żeby dostać się do tej szkoły i lol, dostałam się, i to nawet do wzkładówki ale. Ale. musze powiedzieć tyle, że teraz tego ostro żałuje. W tej szkole nic abolutnie nic sie nie dzieje. Stypa. Chodziłam do z*******ego gimnazjum (pozdr dla 29 na Suchaninie) bardzo lubiłam poprzednią klasę i pewnie dlatego też po części trudno jest mi się przyzwyczaić do nowego otoczenia ale fakt faktem że jest tam po prostu nudno. Jeżeli nauka nie jest dla Ciebie na pierwszym miejscu to sory, jesteś skończzony, nie pasujesz tam. Nigdy nie lubiłam się uczyć ani szpanować wiedzą, uczyłam się bo musiałam i chciałam pójść do dobrej szkoły. A tutaj widzę, że jeżeli nie przejmujesz się tym że dostałeś 1 ze sprawdzianu i - z zachowania to od razu widzisz na sobie oskarżycielskie spojrzenia i traktują Cię jak wyrzutka z metaówy na Sobieskiego. Po prostu nie mogę być sobą, muszę udawać że mi zależy na tym, co nauczyciel powiedział i co dostałam ze spr. Poza tym klasę mam niezgraną, każdy zapatrzony w siebie, z własnymi humorami, samolubny i po prostu syf. Jedno wielkie NIE RADZĘ.
a ja jestem z 5LO im Stefana Zeromskiego w Gdansku - Oliwie i dobrze mi z tym. O trojce sie nie wypowiadam bo tam nie uczeszczam, ale chodzi tam wielu moich znajomych. W ostatnim Njusliku topolowka jest na pierwszym miejscu... no coz... w tym rankingu wygraliscie, na kazdej imprezie nie mielibyscie szans;-) ale mniejsza o wiekszosc, dla mnie nieistotne ze piatka jest nizej od 3ki, kij z tym. i tak jest super, jest super wiec o co wam chodzi;-)
zapraszam do piatego LO, niedlugo dni otwarte;-)
POZDROWIENIA OD KLASY 1D
Jajo

Inne tematy z forum Nauka

Kursant Michał - ocena (6 odpowiedzi)

Wyjątkowy talent połączony z wiedzą poparty doświadczeniem i umiejętnością przekazywania wiedzy...

Czy warto studiować kierunek "dietetyka"??? (7 odpowiedzi)

Witam, Czy warto studiować kierunek DIETETYKA ??? Jeśli tak,to gdzie (na jakich uczelniach...

do góry