Widok

Trądzik różowaty - jak sobie z nim radzić?

hej, od ponad 4 lat borykam się z problemem skóry- trądzik różowaty są etapy że jest zaleczony i potem znowu mam go w nasilonej formie. Czy może któraś z was ma sprawdzone kosmetyki , zabiegi kosmetyczne które może by sprawiły by on nie wracał by cera była na etapie uśpienia tej choroby skóry.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlaczego w acnerose na stronie nie ma składu kremu?
Ja ze swej strony polecam krem z nagietkiem lekarskim.Najlepiej gdy w skladzie kremu jest na pierwszym miejscu.To zioło leczy trądzik różowaty,ale lekarze o tym nie mówią.
Wydaje mi się, że mogę coś powiedzieć na ten temat, bo od kilku lat jestem w tej samej sytuacji co ty czyli męczę się z trądzikiem różowatym i nic nie chce mi zbytnio pomóc. Sama przeszłam przez wszystkie możliwe apteczne leki do nakładania bezpośrednio na skórę i wydałam już chyba tysiące złotych na to by cos w końcu zadziałało. I wiesz co? Pomogło mi to co nawet nie jest na receptę. Poszłam któregoś pieknego razu do dermatologa by mi powiedział z medycznego punktu widzenia co powinno być a czego unikać w kosmetykach i wymieniał dość tługo, ale przede wszystkim kwas azelainowy, olejek z drzewa różanego, ichtiol, lanolina, glukonolakton, olejek z mięty zielonej, kwas laktobionowy i tak dalej i dalej. Poszukałam, poszperałam o tym wszystkim badania i zaczęłam też sprawdzać składy. To co miało najwięcej składników z tego co mi pan doktor wymienił to było acnerose. Zamówiłam z internetu i nic jak do tej pory nie przebija tego działania.

Jesli chodzi o walkę z trądzikiem bardzo pomógł mi webinar https://www.sandiet.pl/sklep/webinarium-tradzik-od-a-do-z-nagranie/ Polecam kazdemu z całego serca kto ma problemy ze skórą. Zmieniłam swoje nawyki żywieniowe oraz zastosowałam sposoby z webinaru i widać bardzo dużą poprawę
Postawiłabym na Solverx. Ta marka ma kosmetyki które nieźle radzą sobie z problemami ze skórą. Przy problemach z moim trądzikiem poradził sobie świetnie tonik, ale dokupiłam też ich krem.
Też miałam ten sam problem i znalazł się jeden lekarz dermatolog, który mnie z niego wyłączył, to było w 2009 roku, może teraz są jakieś nowe leki. Ja brałam lek z bardzo dużą dawką witaminay A , nie pamiętam jak się nazywał, ale był tylko bardzo receptę. Wtedy opakowanie chyba 30 sztuk kosztowało 120 zł., z tego co pamiętam zużyłam 3 paczki i jak ręką odjął

Mira, spróbowałam i faktycznie to mydło Aleppo Szamir jest skuteczne!
Warto dzieewczyny, bo ja po 3 tygodniah stosowania zauważyłam uż efekty , a teraz mam ładną cerę przy systematycznym uzywaniu i trądziku nie widać! Nie wiem jak to działa ale działa! Dziękuję Ci bardzo Mira
widzialam pozytywne opinie na aptecezapiszy i jeszcze ceneo i raczej opinie tam sa potwierdzone. na allegro zreszta tez.
któryś raz się pojawia nazwa acnerose i nie wiem czy nie kupię jako prezent dla taty. domyślam się, że to będą też dobre kosmetyki dla mężczyzny, nie? nie ma różnicy przy trądziku różowatym przy płciach, nie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A dlaczego nie jest dobry basen?

Dokładnie
Nie wiem skąd jest opinia, że ma być nie dobry dla mężczyzn o.O Często atakuje kobiety TR ale mężczyzn też jednak. Poza tym składniki są realnie pomocne przy leczeniu rumienia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jesli chodzi o kosmetyki przy trądziku to polecam Z Bielendy. Linia z glinką zieloną z linii Botanical Clays polecam. Córka ich używa, z naturalnym składem
u mnie skończyło się na zabiegu, ale do tej pory smaruję się acnerose by zabezpieczyć sobie skórę przez nawrotami, bo zabiegi jak mi tłumaczył dr kosmetolog mogą się zdarzać i dużo ma co do tego pielęgnacja, więc dermokosmetyki + dokładne oczyszczanie + ochrona z spf 50.
Na pewno jeśli na co dzień nosisz makijaż to postawiłabym na naturalne produkty, które nie podrażnią skóry. Zajrzyj koniecznie do sklepu https://biozdrowy.pl/pl/naturalne-kosmetyki-do-makijazu/, gdzie znajdziesz spory wybór naturalnych produktów do makijażu.
Tylko, że czasem naturalne składniki nie wystarczą tylko składniki stricte polecane na trądzik różowaty, przez co bardziej bym się składniała bardziej ku opinii @Paulina.
Hej! Na trądzik pomógł mi olejek herbaciany stosowany punktowo i herbatka ziołowa polecana przy trądziku z firmy dary natury. Kupiłam te produkty na http://www.imbio.pl i szczerze polecam.

Chyba do pięt. Skóra mega wrażliwa jest przy trądziku. Można duża krzywdę sobie zrobić. Jak można radzić komuś coś takiego.? To żart? To mega głupi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja wyleczylem tradzik jem malo slodyczy, i pije tylko wode, odstawilem napoje kolorwe, herbate, kawe, tylko woda. Zagotowuje wode i taka wlewam do kubka i pije poki ciepla. To jest popularne w Chinach, ze ludzie pija taka zagotowana wode bez dodatkow. Poczytaj o tym medycyna Chinska kuchnia 5 przemian picie zagotowanej wody. Mozna wode zagotowac i wlac do termosu i taka popijac w ciagu dnia...

Ja jestem zadowolona z sevolium na trądzik. Jeżeli chodzi znowu na TR to ja nie mam z nim problemów więc ciężko mi się wypowiedzieć.

Najlepiej jest brać leki, które przepisuje dermatolog. Jak samemu coś zaczniesz robić, to możesz tylko pogorszy sprawę,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Zdrowie

gdzie chodzicie do stomatologa? (17 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

Wkładki ortopedyczne (16 odpowiedzi)

Gdzie w Trójmieście, najlepiej w Gdyni, można dobrze zrobić wkładki ortopedyczne do butów dla...

Xarelto - gdzie taniej? (103 odpowiedzi)

moja mama musi brac ten lek, w najtańszej opcji znalazłam go za 149zł (20mg/24szt.) może ktoś wie...

do góry