Widok

Trądzik różowaty - jak sobie z nim radzić?

hej, od ponad 4 lat borykam się z problemem skóry- trądzik różowaty są etapy że jest zaleczony i potem znowu mam go w nasilonej formie. Czy może któraś z was ma sprawdzone kosmetyki , zabiegi kosmetyczne które może by sprawiły by on nie wracał by cera była na etapie uśpienia tej choroby skóry.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zgadzam się z opinią najnowszą, bo jednak to prawda - pierw lekarz! mi pomógł tetralysal, czyli antybiotyk. po skończonej kuracji zaczęłam używać accnerose i tego zestawu teraz się trzymam, bo jest świetny i bez recepty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

super sie sprawdza mydło aleppo shamir ze sklepu pachnacakraina, szybko goi rany, nie szczypie, wystarcza regularnie 2 tyg myc nim buzie

Najlepiej udać się do dermatologa i kosmetolog, bo z doświadczenia wiem, że różnie to bywa z lekarzami i czasami wystarczy pomoc kosmetologa, który zajmuje się trądzikiem.

Przede wszystkim naturalna pielęgnacja i odpowiednia dieta. Ze swojej strony polecam również wizytę u dermatologa oraz maść konopną: https://cbdremedium.pl/cannaderm-konopny-krem-na-tradzik
kupuję od dłuższego czasu mnie kusi ten zestaw. orientujecie się czy skład się zmienił i różni się od tego co jest w tym sklepie: https://verdelove.pl/produkt/acnerose-zestaw/ ? chcę by było tak samo dobre jak u was.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z tego co widzę to nie. Tyle, że ja porównuje z opakowaniem sprzed roku.
są jakieś może badania potwierdzające skuteczność tego acnerose przy trądziku różowatym?
Były przeprowadzone badania aplikacyjne w niezależnym laboratorium, na próbie 25 osób (15 kobiet i 10 mężczyzn), w wieku 19-56 lat (przez miesiąc). No i podane jest, że:
- 88% badanych potwierdza, że produkty acnerose łagodzą objawy trądziku różowatego
- 88% badanych stwierdziło, że produkty z zestawu hamują rozwój trądziku różowatego

W walce z trądzikiem różowatym warto spróbować ziołowych kosmetyków i naturalnych rytuałów pielęgnacyjnych. Sprawdzone metody, które mogą pomóc, znajdziesz na https://www.magiacodziennosci.com/.

Ja też mam trądzik różowaty. Mi zaatakował wszystko twarz plecy dekold skórę głowy i ramiona. Mam rumień piecze bardzo. Nie wiem co mam robić. Jak sobie pomóc jeśli obszar rumienia jest tak duży. W nocy nie mogę spać bo wszystko mnie piecze.

A jaki krem polecicie na trądzik różowaty? Może znacie jakieś inne skuteczne metody?

Polecam zrezygnować z kosmetyków zawierających olejki i alkohol i zmienić na kosmetyki z kwasami:) Plus delikatniejsze kosmetyki na co dzień, które będą w stanie zredukować czerwienienie skóry. Widziałam, ze ktos tutaj wczesnieij wspomniał o kosmetykach Acnerose, super są, sama żałuję, że tak późno je odkryłam, bo zmieniły stan mojej skóry na lepszy.

Polecam kwas laktobionowy i serie kosmetyków Acnerose (szczególnie, że obecnie na ich stronie jest dobra promocja https://acnerose.pl/sklep/ ), dobra kosmetyczka pomoże dobrać tez inne kwasy:) No i laser...
Ogólnie mam mieszane uczucia co do leków przypisywanych u dermatologa. Brałam wiele rodzajów, u mnie efekty mierne, znacznie lepsze rezutlaty dały kwasy plus zmiana pielęgnacji.

Inne tematy z forum Zdrowie

Tabletki poprawiające ochotę na seks (10 odpowiedzi)

Czy takie tabletki mogą zadziałąć? Może postaram sie tutaj opisać swoją sytuację.Jestem w związku...

Środki na erekcję dla osoby po 60 (7 odpowiedzi)

Jestem po 60tce... ale nada z żoną prowadzimy jak mi się wydaje bujne pożycie. Od pewnego czasu...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (74 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry