Widok

Trampolina przy bloku

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w bloku.
blok jest mały, dwie klatki i cały ogrodzony łącznie z bramą wjazdową. Nikt obcy się nie kręci.
Dzieci swobodnie wychodzą same na trawnik za blokiem.
Oczywiście jak bym kupiła trampolinę to nie widzę problemu aby korzystały z niej wszystkie dzieci z klatki:-)
zastanawiam się tylko jak zabezpieczacie takie duży sprzęt przed wiatrem, nie chciałabym aby coś komuś uszkodziła np.
da się ją jakąś dratwą czy czymś tak przymocować aby faktycznie nie "odleciała"? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
zakotwiczyć do gruntu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://allegro.pl/trampolina-ogrodowa-hak-haki-kotwica-kotwa-i4262770069.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.dmuchane.pl/p783,trampolina-ogrodowa-z-siatka-neo-sport-140-cm-45-ft.html

ja mam taką i jest na prawdę stabilna, dobrze wykonana, nie wiem jakby musiało wiać żeby ją przewrócić
A ja właśnie taką trampolinę widziałam lecącą za moim oknem :) Przeleciała przez trzy ogródki (nad płotami), po czym wpadła do sąsiadów i uszkodziła im murowany grill. Od tamtej pory właściciel trampoliny zawsze ją solidnie przywiązuje do haków wmurowanych w ziemię ;)
a sąsiedzi co na to ,bo wypadało by ich zapytać czy się zgadzają aby coś takiego stało im pod oknami .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
i to też mnie martwi. Oczywiście porozmawiam z sąsiadami. Chyba sobie odpuszczę bo czuję, że to więcej zmartwień niż pożytku.
Pożytek też jest duży - dzieciaki mają frajdę i mogą spędzać czas aktywnie i zdrowo :) Tylko po prostu trzeba dopilnować, żeby wszystko było bezpiecznie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja myślę, że otrzymanie zgody sąsiadów to jest absolutny punkt wyjścia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
oczywiście nigdy nie postawiła bym bez zapytania sąsiadów.
A zastanawiałaś się czy masz czas pilnowac pod blokiem dzieci skaczące na niej/ Bo chyba samych na tej trampolinie nie zostawisz ;) Ja chyba bym zrezygnowała ze względu na sąsiadów i to, że podczas skakania własnych dzieci dbając o ich bezpieczeństwo trzeba byłoby siedzieć przy trampolinie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
o wlasne dzieci bym sie nie martwila bo to wlasne zasady i sobie samemu mozna ryzykowac,(oczywiscie nie chodzi mi o to czy zostawiac czy nie samych bawiacych sie 5-10 czy 15 latkow nie w tym rzecz)
ale obce dzieci teraz wszyscy przyklasna ok super pomysl , a potem niech sie komus cos stanie to odpowiedzialnosc za bezpieczną zabawe i sprawny sprzet spadnie na was. ze nie byl zamkniety itp,
chyba ze cala wspolnota by postaniowila zakup takiego czegos, na koszt wspolnoty.podniesc temat zawsze mozna sprobowac a jak nie wyjdzie to trudno.

sa jeszcze te malutkie trampoliny jednoosobowe ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
mamy trampolinę 4 metrową z siatką. do koszenia trawy potrzeba minimum 3 dorosłych osób, żeby ją przenieść. stoi na dworzu od 5 lat. nie martwiłabym się przytwierdzaniem do gruntu.
odnośnie bezpieczeństwa, to wystarczy przy pytaniu o zgodę na wystawienie, prosić o podpisanie, że zabawa na własne ryzyko. i na siatce umieściłabym taki sam komunikat.

nie wystawiłabym trampoliny pod blokiem. i nie zgodziłabym się na taka pod oknem. za dużo hałasu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aktywnie i zdrowo? Na pewno nie dla stawów... Poza tym watpię czy byłabys zadowolona jeśli wydalabys pieniądze a przerób ok 5-10 dzieciaków dziennie dobilby ja w ciagu jednego sezonu lub jeśli Twoja córka chciałaby poskakać a musiałabys wyprosić resztę która akurat by na niej skakała i nie byłoby wystarczająco dużo miejsca dla niej... Pomysł kompletnie bez sensu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
kwestia dogadania z sąsiadami. Ja osobiście nie postawiłabym takiej trampoliny do wspólnego użytku.
Jeżeli wszystkie dzieci z bloku/klatki miałyby korzystać to niech wszyscy się składają.
Ty zapłacisz kilka stówek a "znajomi znajomych" będą ją dobijać na zasadzie nie moje to może się zniszczyć. Po jednym sezonie taka trampolina będzie nadawała się do wyrzucenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Myślę, że odpowiedni motyw - https://www.hop-sport.pl/trampoliny-ogrodowe/
Który model? To już wybierajcie sami, łatwo dopasujecie. Na pewno lepiej wybrać dużą - powyżej 3 metrów średnicy.
Siatka od wewnątrz, słupki na zewnątrz, solidne zapinanie i będzie spoko.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

do góry