Widok

Tramwaje Ujeścisko

Tramwaje na trasie od Przemyskiej do Ujesciska jeżdżą puste moim zdaniem kolejna nie udana inwestycja i wylanie pieniędzy w błoto w jakim celu zostały tamtędy poprowadzone tramwaje skoro jeździ/jeździło w tym samym kierunku z przemyskiej z tymi samymi przystankami autobusy linii 115,118,120,156,174 i co najlepsze większość osób i tak korzysta z autobusów aby dostać się na ujescisko niż z ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obserwuję to samo

Co prawda z samochodu bo odkąd ucięli połączenia jeżdżę autem ale widzę że tramwaje z Havla i z ujesciska jeżdżą puste
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Odnoszę wrażenie, że

te ciągle posty pisze jedna i ta sama osoba, niezadowolona z tego, że obcięli połączenia do Łostowic, a dali w innym kierunku. Mylisz się bardzo mówiąc, że jeżdżą puste. Podróżuję z Ujeściska do Gdańska codziennie (rano i po pracy) i nigdy nie ma pustych tramwajów. Bardzo często już z Lawendowego przyjeżdzają z wieloma pasażerami. Także człowieku, sam na świecie nie jesteś, innym komunikacja miejska w postaci tramwajów również jest potrzebna.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z Oliwy na Zaspę tramwajem jedziesz?

a nie prościej 127? albo skm zależnie gdzie cel podróży? wiele lat mieszkałem w okolicy i nigdy nie mogłem zrozumieć kto jeździł Zaspa Oliwa tramwajem, przecież to jest strasznie na około, te tramwaje to sens mają na Pomorskiej ale w okolicy pętli Oliwa to jedyny sensowny pomysł to iść na skm lub bus
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Malgorzata

Prawie wszystkie tramwaje zostały skierowane na trasy Chełm,, Ujescisko, Swietokrzyska, Jelitkowo,i.t.p, a mamy problem z dojazdem z Oliwa-Pomorska- Zaspa, Oliwa - Gdańsk przez Zaspę ! Rozumiem, ze blokowiska i nowe bloki, ale kupowali mieszkania ze świadomością dojazdu własnym transportem! W starych dzielnicach tez mieszkają ludzie i chcą dojechać i wrócić z pracy !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tramwaje się tam mega sprawdzają, rano jadą już od Ujeściska zapełnione. Więc bez przesady. Poza tym autobusy nie jadą tą samą trasą i stoją w korkach więc i tak szybciej tramwajem. Super, ze wreszcie jeżdżą w tamtą stronę gdzie mieszkańców przybywa i przybywa.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie masz racji :) Tzn są puste przejazdy, wczoraj od pętli sieldce do przemyskiej jechałem sam w autobusie i to się zdarza. Jednak jako osoba która dojeżdża do stadionu rano, nowe połączenia tramwajowe z głównym są idealnym zastępstwem dla linii 12 (i jedzie dłużej) jak i ew. 115, 156, 174 na tramwaj na przemyską, gdzie często przez korki się spóźniałem :)
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dla kierowców brak funduszy na podwyżkę i mają 24.20 brutto na godzinę
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry