Widok

Trójmiasto może być większe. Wiele wsi zamieniło się w duże osiedla

Opinie do artykułu: Trójmiasto może być większe. Wiele wsi zamieniło się w duże osiedla.

Granice Gdańska i Gdyni nie zmieniały się przez długie lata. Czy nadszedł czas na rozwój Trójmiasta - powiększenie jego granic? Samorządowcy nie są tym zainteresowani, ale przyznają też, że nie wiedzą, jakie straty finansowe powstają z powodu braku tej decyzji. Socjologowie natomiast twierdzą, że poszerzenie granic jest możliwe, ale to decyzja rządu, która musi być poparta głębokimi konsultacjami.

Ostatnia duża zmiana granic Trójmiasta miała miejsce 1 stycznia 1973 r. i wprowadzono ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

GDAŃSK

Nasze Miasto powinno wrócić do granic przedwojennych- historycznie W.M.G ogłosić referendum ...odhaczyć się od warszawki, ustanowić strefę wolnego handlu na całym terytorium W.M.G.Nie stresować się problemami polityków wschodniej Polski.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Borkowo ma się dużo lepiej niż Gdańsk - Pruszcz jest jedną z zamożniejszych gmin w Polsce - my BORKOWIANIE nie narzekamy i do Gdańska wcale się nie pchamy, a wręcz jesteśmy PRZECIW!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Borkowo radzi sobie doskonale bez Gdańska

Prędzej widzę włączenie miejscowości w Gminie Pruszcz Gdański właśnie do Pruszcza. Pruszcz jest o wiele lepiej zarządzany niż Gdańsk. Życie jest tańsze a rozwój nie mniej dynamiczny. Dotyczy to również sołectw w gminie Pruszcz Gdański.
Jeżeli już, to widzę to wszystko w postaci rozwoju metropolii.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

właśnie

właśnie widać waszą kreatywność mam okazję rekrutować ludzi do pracy i wygrywacie tym że pracujecie za śmieszne pieniądze tylko żeby się zahaczyć w naszym mieście a mama da kurę jajka i jakoś obleci.
Na Warszawkę jesteście za ciency w uszach dlatego robicie najazd na Gdańsk swoimi golfami IV w gazie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

nic

nic nie musisz jedź do siebie i tam zarabiaj
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

ty

ty lepiej fracaj do Elbląga do szkoły.Piszemy w Gdańsku wracaj a w Elblągu fracaj
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

.

A co ty chłopie rzuciłeś jak tak ci szkoda wracaj do siebie Gdańsk naprawdę da sobie radę bez twojej cegiełki .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

jak może wzrosnąć wpływ z PIT?

jak może wzrosnąć wpływ z PIT?
do A wpływa 100
do B wpływa 100
to jak połączę A i B to będzie więcej niż 200 ?
Proszę autora o wyjaśnienie jak to działa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mam nadzieje że mieszkańcy Gdańska osiedlający się w Borkowie

Odprowadzają podatki w miejscu aktualnego zamieszkania... a nie np. w Gdańsku...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie ma takiego czegos jak mieszkaniec trojmiasta.! Sa mieszkancy GDANSKA, GDYNI czy SOPOTU... Co za bzdury nie ktorzy wipisuja ! Pomijaja nazwy miast. GDANSK jest stolica tego regionu pomorza. !

Myślenie zaściankowe

Trójmiasto powinno się rozrastać i to w takich kierunkach, w których dotychczas nikt o tym nie myślał. Trzeba w obszar Trójmiasta zwłaszcza Gdańska włączyć te wsie a nawet gminy, które dotychczas nie były brane pod uwagę. Myślę o Straszynie, aż po Sobowidz, myślę o Kowalach, a nawet całej gminie Kolbudy, aż po Przywidz, myślę wreszcie o całej gminie Żukowo. Tylko jest jedno małe ale... Trzeba zmienić siatkę dróg i dopasować do dróg miejskich, co najmniej 4 pasmowych, oświetlonych z ciągami dla pieszych. Wtedy rzeczywiście nikt nie będzie miał pretensji o włączenie do metropolii Trójmiejskiej

Borkowo

Kupiłam tutaj mieszkanie (Nowy Horyzont) tylko dlatego żeby mieszkać blisko Gdańska, ale nie koniecznie w granicach administracyjnych miasta. Nie zamieniłabym Gminy Pruszcz Gdański na żadną inną na chwilę obecną!

P.S. Ktoś na 3mieście chyba lubi nasze osiedle, że ciągle publikuje zdjęcia naszych bloków :]
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

niech sie sami odlacza.nie bede zmienial co chwila dokumento bo idioci wymyslaja

Jest mi dobrze gdy naleze pod pruszcz. I w zusie ludzie mili i w skarbowce. Zupelnie inna bajka. Niech mi ten madrala zaplaci za wymiane dokumentow i moj stracony czas ktory poswiece na to
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mieszkam e Gminie Szemud

Wolę mieszkać na wsi. drogi mamy super, a w Gdyni to koszmar. Wielu mieszkańców gminy Szemud wcześniej mieszkało w Gdyni. to ich wybór i dlatego wybrali miejscowości ościenne
z Warzna mam bardzo blisko. do Trójmiasta i Rumi.Nigdy nie zamieszkam w mieście.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

komentarz

jeszcze pożałujecie gdy będzie EJ w Choczewie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jako Sopocianin jestem za przyłączeniem Chwaszczyna, Kacka, Kielna, Bojano, Rębiska, Kowalewa itd oraz przyległych jezior.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja bym dodal, ze jesli maja byc zmieniane granice to raczej w ten sposob, ze utworzonoby jedno miasto od Wejherowa az do Pruszcza. Wszystko mi jedno jak sie bedzie nazywalo i gdzie bedzie siedziba prezydenta. Powstaloby w ten sposob drugie co do wielkosci miasto w Polsce, zdolne konkurowac z Warszawa. Zyskalibysmy tez komunikacje na cale 3miasto zamiast jakiejs obecnej protezy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

byłeś ty kiedy w tym borkowie? lepsze od zaspy? w czym?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

nie łatwiej założyć własną miejscowość? gdańsk was nie chce
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry