Widok

Trójmiasto to mała Sycylia

To co mówi red.Latkowski jest miażdżące dla Trójmiasta:
"Układ gdański. To jest mała Sycylia" i cytuje faceta z CBŚ, ktory stwierdził, że trzeba by wziąć parę F-16 i zbombardować Trójmiasto. I to parę godzin takich wypowiedzi.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czyżby się niektórzy nie zgadzali, sądząc po kciukach ? Uważacie, że F-16 to za mało? Wolelibyście atomówkę ? Powiedzcie to głośno, mnie się nie bójta, bójta sie wójta.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie Cię... O Cię!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

~łowca absurdów

łowczy juz ma faze na "Pape Chrzestnego" za chwile Don Łowczy pochwali sie bliska znajomoscia wszystkich mafiozów....

Zaraz wejdzie Król...ewicz HAL i będzie naprawiał radio ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proponuję zająć się przesłaniem, a nie posłańcem.
To jakiś atawizm ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

>..... i cytuje faceta z CBŚ, ktory stwierdził, że trzeba by wziąć parę F-16 i zbombardować Trójmiasto.

W 1945 roku bolszewickie wojska, gdy wchodziły do Gdańska "zdobywały" go poprzez zaplanowaną akcję wysadzania i wypalania ogniem całych kwartałów zabudowy, która przerwała praktycznie całą wojnę.

W 2017 roku w Polsce mamy rządy bolszewickie, dlatego pomysły bombardowania polskich miast nie powinny nikogo dziwić.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Felicjan ty co się wetniesz, to puszczasz bąka.
To wszystko działo się za rządów Platformy, a ściślej, za rządów ukladu postkomunistycznego i o tym mówił były już oficer CBŚ.I oni też wiedzieli o ukladzie trójmiejskim. Przyłóż się lepiej do zadania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Widzę, że wszyscy lokalni Sycyiianie nabrali wody w usta i się zmyli.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

>Widzę, że wszyscy lokalni Sycyiianie nabrali wody w usta i się zmyli.

Raczej nikomu się nie chce z tobą gadać. Bo i o czym gadać z Ratlerkiem co to albo poszczekuje albo posikuje ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

No właśnie, nigdy nie należy wierzyć w niezdementowane wiadomości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Idź poszukaj Sycyiian, którzy ci się pochowali.
Po drodze nie zapomnij zahaczyć o aptekę.

jeden gość powie że trójmiasto to mała Sycylia inny, że Watykan i co, są ?Dobry sposób na przyciągnięcie turystów. zmieniać nazwę w poniedziałek Sycylia, wtorek - Las Vegas po co jeździć kiedy możemy mieć to na miejscu i np. obiecany przez prezesa wypoczynek emerytów w Egipcie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Za dużo mówisz o mówieniu, za mało myślisz o dowodach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na Sycylii płaci się do Cosa Nostry, w zamian ma się "ochronę"
W II PRL placi się do Partii, w zamian Prezes ma ochronę.

https://www.wprost.pl/kraj/446078/migalski-kaczynski-zazadal-ode-mnie-12-z-18-tys-euro-na-potrzeby-partyjne.html
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak widać w powyższym artykule tzw "układ" bolszewicki się sypie, bo pojawiają się już pierwsi otrzeźwieni, którzy zaczynają sypać.
Migalski moze liczy na status świadka koronnego w wolnej Polsce.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Migalski jest tak wiarygodny, jak inny celebryta, Marcinkiewicz. Najpierw dał się ubekom wyrolować na Uniwersytecie Śląskim, a potem euro i wielki brukselski świat zmieniły mu perspektywę i dołączył do ubeków. Kwestia braku charakteru.

Zrobić ustawkę, żeby się lansować na kupowaniu gaci, to trzeba być bardzo zdesperowanym. Ale to uderza rykoszetem w Kaczora. Jaką on ma rękę do ludzi? Marcinkiewicz, Migalski, Kluzik-Roscośtam, Kamiński.... Ciekawe, jak będzie z PADem. Kto po 2000 roku zapisywał się do UW? Ignoranci? Cynicy? Nie ma co gadać.

http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/seksowne-stringi-po-co-migalskiemu/5qbnqdp

Ja mam swoje lata i bardzo konkretne pochodzenie rodzinne, niezłe wychowanie i wyksztalcenie dzięki rodzicom i konkretne wszechstronne doświadczenie opozycyjno-polityczne, więc moja ścieżka jest prosta i dla mnie nieskomplikowana.
Trzeba jednak uwzględniać rozmaite czynniki spoleczne, które wpływają na losy i zachowania rozmaitych ludzi i wykazywać pod tym względem tolerancję. Nie wszyscy mieli takie szczęście jak ja, a mimo to, niewiele brakowało, by wypadki potoczyły się inaczej.

>Ja mam swoje lata i bardzo konkretne pochodzenie rodzinne, niezłe wychowanie i wyksztalcenie dzięki rodzicom i konkretne wszechstronne......

No coś ty, ratlerek ! Serio ?
To czemu zachowujesz się jak dureń tu na forum,

,,Ja mam swoje lata i bardzo konkretne pochodzenie rodzinne, niezłe wychowanie i wyksztalcenie" pewnie zdobyte jeszcze przed II wojną bo, po to już komunistyczne

Zabawni jesteście, ale mało kreatywni, te peerelowskie korzonki zawsze wychodzą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja kocham PRL I WSZYSTKO CO W NIM BYLO..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak jest. Ci prezydenci miast to słupy, sygnatariusze wstawieni przez mafie aby im sprzedawali za taniochę ziemie, aby miasto kupowało od mafii np. wywóz śmieci w kosmicznych cenach (jak właśnie w Neapolu czy Rzymie) etc....

TO MAFIA!!! i prawdopodobnie to wsi, ub/uop + agenci z solidarności i ich synalki i córeczki.

To trzeba wypalić gorącym żelastwem, Tak jak brat michnika nie miał litości dla przedwojennych Polaków, dlaczego my mielibyśmy mieć teraz dla nich litość? - oni nikomu łaski nie okazali nigdy i nie okażą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie oczekuj, że na tym forum spotkasz się z aprobatą ze strony chłopców radarowców. To forum to dla nich jedyna platforma do wyrażania własnych zasłużonych fobii.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

tak , też tak myśle

Czy ktoś wie, czy film Patryka Vegi "Oczy diabła" to fikcja z aktorami stylizowana na dokument, czy prawdziwa robota śledcza? Mam o warsztacie i działalności tego człowieka zdanie bardzo niepochlebne. Trudno mi uwierzyć, by był on w stanie nakręcić najmocniejszy i najbardziej poruszający dokument w historii polskiego dziennikarstwa śledczego. A do tego by się ten film sprowadzał, gdyby pokazane w nim postacie były tymi, za które się podają, a sfilmowane wydarzenia miały miejsce naprawdę. I znowu Trójmiasto w bardzo złym świetle jest wspomniane.
Ja się skłaniam ku wersji z ustawką. Facet już raz zrobił taki myk. Przed premierą Botoksu ogłosił swoje nawrócenie i nawet Gazeta Polska jakąś nagrodę w konkursie na człowieka roku mu przyznała
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ekspertem w tej materii jest przecież jeden z tutejszych forumowiczów, ten od Semeko.

> czy film Patryka Vegi "Oczy diabła" to fikcja

Próba odpowiedzi na Twoje pytanie: https://tiny.pl/rp7p3
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak się ten świr nazywa, ten od Młodych Wików ? Ten co kupił za tysiąc marek nastoletnią Tajkę ? Ze łba mi wyleciało, ale ci co oglądają TVPis chyba mi przypomną, bo chodzi o tamtejszą gwiazdę z ich mediów.

No cóż, dobrze chociaż, że mała ta Sycylia.

Inne tematy z forum Hydepark

Jakie ciekawe gadżety do biura podróży (8 odpowiedzi)

Witam, Planuje zakup nowej partii gadżetów dla klientów Biura Podrózy. Specjalizujemy sie w...

Rzetelny adwokat do rozwodu (3 odpowiedzi)

Po 15 latach żona mnie zdradziła. Jeszcze bym był w stanie jej to wybaczyć, ale kompletnie...

Kogo polecacie od umów frankowych? (3 odpowiedzi)

Interesuje mnie, które kancelarie prawne mają najlepsze wyniki w sporach z bankami detalicznymi...

do góry