Widok
Bardzo trudno,ja mam pracę ale co jakiś czas wysyłam CV(mam 50+),troszkę z przekory troszkę aby przetestować rynek,na oficjalnie wysłane bardzo poprawne CV i mnóstwo kursów dodatkowych -ciągle się szkolę,nie mam żadnej odpowiedzi.Pracę można znaleźć tylko jeśli ktoś Cię zareklamuje,nawet tę ciut gorszą.
wszystko zależy od tego do jakiej pracy się startuje. jeżeli stanowisko wymaga kwalifikacji to nie uwierzę że wybiorą młodszego bez doświadczenia. a jeżeli pracę można wykonać po jednodniowym szkoleniu to pewnie że lepiej jest wybrać jakiegoś dzieciaka który nie ma np. rodziny na utrzymaniu i mona mu płacić grosze.
Szukam i szukam bez skutku. Mimo doświadczenia, wykształcenia itp itd.
0 odzewu na wysyłane aplikacje :( mimo że spełniam wszystkie wymagania. nawet zaproszenia na rozmowę ! próbowałam "aktywnego" szukania czyli zawoziłam osobiście dokumenty - też bez skutku.
Wierzę że tylko znajomości mogą pomóc.
i to nie zależnie od wieku kandydata - poparcie znajomego i jest praca.
Nie ma znjomych - nie ma pracy !
0 odzewu na wysyłane aplikacje :( mimo że spełniam wszystkie wymagania. nawet zaproszenia na rozmowę ! próbowałam "aktywnego" szukania czyli zawoziłam osobiście dokumenty - też bez skutku.
Wierzę że tylko znajomości mogą pomóc.
i to nie zależnie od wieku kandydata - poparcie znajomego i jest praca.
Nie ma znjomych - nie ma pracy !
Zgadzam sie, po 40 trudno znaleźć pracę, szczególnie jak masz jakąś wąską specjalizacje i nie masz wyższego wykształcenia. A tu są generalnie ogłoszenia dla niepełnosprawnych studentów zaocznych z wielkim doświadczeniem....:PP Poważne firmy sie nie ogłaszają jesynie jakieś domorosłe krzaki....
Pracę może po 50 znaleźć budowlaniec jesli jeszcze ma siły harac po 12 godzin ot co a i tak go orżną na kasę....
Pracę może po 50 znaleźć budowlaniec jesli jeszcze ma siły harac po 12 godzin ot co a i tak go orżną na kasę....
moim zdaniem wiek nie gra pierwszoplanowej roli. Ważniejsze od wieku jest sama umiejętność szukania pracy, napisania cv, doświadczenia, uprawnień, wykształcenia i wielu wielu innych.
Osoba w tym wieku powinna już mieć sporo doświadczenia. Myślę, że da z siebie więcej w pracy, niż taki student, który sporo baluje, zwalnia się z pracy, ciągle jest zmęczony i nie chce mu się pracować.
powodzenia
Osoba w tym wieku powinna już mieć sporo doświadczenia. Myślę, że da z siebie więcej w pracy, niż taki student, który sporo baluje, zwalnia się z pracy, ciągle jest zmęczony i nie chce mu się pracować.
powodzenia