Widok
moim zdaniem wiek nie gra pierwszoplanowej roli. Ważniejsze od wieku jest sama umiejętność szukania pracy, napisania cv, doświadczenia, uprawnień, wykształcenia i wielu wielu innych.
Osoba w tym wieku powinna już mieć sporo doświadczenia. Myślę, że da z siebie więcej w pracy, niż taki student, który sporo baluje, zwalnia się z pracy, ciągle jest zmęczony i nie chce mu się pracować.
powodzenia
Osoba w tym wieku powinna już mieć sporo doświadczenia. Myślę, że da z siebie więcej w pracy, niż taki student, który sporo baluje, zwalnia się z pracy, ciągle jest zmęczony i nie chce mu się pracować.
powodzenia
Zgadzam sie, po 40 trudno znaleźć pracę, szczególnie jak masz jakąś wąską specjalizacje i nie masz wyższego wykształcenia. A tu są generalnie ogłoszenia dla niepełnosprawnych studentów zaocznych z wielkim doświadczeniem....:PP Poważne firmy sie nie ogłaszają jesynie jakieś domorosłe krzaki....
Pracę może po 50 znaleźć budowlaniec jesli jeszcze ma siły harac po 12 godzin ot co a i tak go orżną na kasę....
Pracę może po 50 znaleźć budowlaniec jesli jeszcze ma siły harac po 12 godzin ot co a i tak go orżną na kasę....
Szukam i szukam bez skutku. Mimo doświadczenia, wykształcenia itp itd.
0 odzewu na wysyłane aplikacje :( mimo że spełniam wszystkie wymagania. nawet zaproszenia na rozmowę ! próbowałam "aktywnego" szukania czyli zawoziłam osobiście dokumenty - też bez skutku.
Wierzę że tylko znajomości mogą pomóc.
i to nie zależnie od wieku kandydata - poparcie znajomego i jest praca.
Nie ma znjomych - nie ma pracy !
0 odzewu na wysyłane aplikacje :( mimo że spełniam wszystkie wymagania. nawet zaproszenia na rozmowę ! próbowałam "aktywnego" szukania czyli zawoziłam osobiście dokumenty - też bez skutku.
Wierzę że tylko znajomości mogą pomóc.
i to nie zależnie od wieku kandydata - poparcie znajomego i jest praca.
Nie ma znjomych - nie ma pracy !
wszystko zależy od tego do jakiej pracy się startuje. jeżeli stanowisko wymaga kwalifikacji to nie uwierzę że wybiorą młodszego bez doświadczenia. a jeżeli pracę można wykonać po jednodniowym szkoleniu to pewnie że lepiej jest wybrać jakiegoś dzieciaka który nie ma np. rodziny na utrzymaniu i mona mu płacić grosze.
Bardzo trudno,ja mam pracę ale co jakiś czas wysyłam CV(mam 50+),troszkę z przekory troszkę aby przetestować rynek,na oficjalnie wysłane bardzo poprawne CV i mnóstwo kursów dodatkowych -ciągle się szkolę,nie mam żadnej odpowiedzi.Pracę można znaleźć tylko jeśli ktoś Cię zareklamuje,nawet tę ciut gorszą.