Widok

Trudno znaleźć pracę po 50-tce?

Uważacie, że w Trójmieście trudno jest znaleźć pracę osobie po 50-tce?
Czy spotkaliście się z tym kiedyś szukając pracy?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1
moim zdaniem wiek nie gra pierwszoplanowej roli. Ważniejsze od wieku jest sama umiejętność szukania pracy, napisania cv, doświadczenia, uprawnień, wykształcenia i wielu wielu innych.

Osoba w tym wieku powinna już mieć sporo doświadczenia. Myślę, że da z siebie więcej w pracy, niż taki student, który sporo baluje, zwalnia się z pracy, ciągle jest zmęczony i nie chce mu się pracować.

powodzenia
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 36
Myślę, że trudno.
Ja mam 37 i już przestałam szukać. Dwa razy usłyszałam wprost, że szukają młodszej :-)
Jedynie Prowident chciał mnie przyjąć, ale zrezygnowałam.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
:-) kłania się rocznik 1968 :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bardzo trudno! Nikogo nie obchodzi żadne doświadczenie tylko oferty dla głupich- niepełnosprawnych szukają albo studentek z doświadczeniem!?
Jak osobiście człowiek idzie to odpowiadają że zadzwonią i - cisza......
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam sie, po 40 trudno znaleźć pracę, szczególnie jak masz jakąś wąską specjalizacje i nie masz wyższego wykształcenia. A tu są generalnie ogłoszenia dla niepełnosprawnych studentów zaocznych z wielkim doświadczeniem....:PP Poważne firmy sie nie ogłaszają jesynie jakieś domorosłe krzaki....
Pracę może po 50 znaleźć budowlaniec jesli jeszcze ma siły harac po 12 godzin ot co a i tak go orżną na kasę....
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0
Od ponad roku szukam - kilkukrotnie usłyszałam, że jeśli miałabym o 10 lat mniej przyjęliby mnie od razu! Mimo to, nadal wierzę, że nie wszyscy normalni pracodawcy wyginęli.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
cześć naiwna tobie powiedzieli że o 10 mniej, a mi że szkoda że nie mam 10-12 więcej - chodzi o prace z młodzieżą n-l wspomagający, mam 36 lat; i masz racje : nadal trzeba wierzyć, że nie wszyscy normalni pracodawcy wyginęli !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja tesciowa właśnie dostała prace w wielku 58 lat :) po 4 latach siedzenia w domu na bezrobociu. już nie wierzyła że ktoś ją będzie chciał a tu niespodzianka..praca biurowa w Sadzie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Szukam i szukam bez skutku. Mimo doświadczenia, wykształcenia itp itd.
0 odzewu na wysyłane aplikacje :( mimo że spełniam wszystkie wymagania. nawet zaproszenia na rozmowę ! próbowałam "aktywnego" szukania czyli zawoziłam osobiście dokumenty - też bez skutku.
Wierzę że tylko znajomości mogą pomóc.
i to nie zależnie od wieku kandydata - poparcie znajomego i jest praca.
Nie ma znjomych - nie ma pracy !
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ile masz lat ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój znajomy przed 50tką szukał pracy rok czasu, mimo świetnych kwalifikacji, bardzo dobrego CV, wymagania w ofertach spełniał co do joty. A na rozmowie powiedzieli mu wprost, że myśleli o kimś młodszym i czy jemu mimo wieku będzie się chciało pracować. Na szczęście pracę dostał.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
aż - tylko 50 :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam 27 i ostatnio uslyszalam ze o kilka za duzo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak spotkalem sie z taki czyms jak odmowa lub zostawi pan nr, tel ,my oddzwonimy, Niestety szukamy mlodszych zastary jest pan, Ale mlodsi niemaja tyle doswiadczenia co starsi .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
wszystko zależy od tego do jakiej pracy się startuje. jeżeli stanowisko wymaga kwalifikacji to nie uwierzę że wybiorą młodszego bez doświadczenia. a jeżeli pracę można wykonać po jednodniowym szkoleniu to pewnie że lepiej jest wybrać jakiegoś dzieciaka który nie ma np. rodziny na utrzymaniu i mona mu płacić grosze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Bardzo trudno,ja mam pracę ale co jakiś czas wysyłam CV(mam 50+),troszkę z przekory troszkę aby przetestować rynek,na oficjalnie wysłane bardzo poprawne CV i mnóstwo kursów dodatkowych -ciągle się szkolę,nie mam żadnej odpowiedzi.Pracę można znaleźć tylko jeśli ktoś Cię zareklamuje,nawet tę ciut gorszą.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jestem bardzo ciekawa wieku autora tego wpisu........
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0
CYYYYYYYYYYYMBAŁ KTÓRY NIE MA BLADEGO POJĘCIA O CZYM PISZE.
SZUKAM PRACY JUŻ 9-mcy (50l, 28 l doświadczenia kierowniczego )
I TYLKO SŁYSZĘ DZIĘKI ODEZWIEMY SIĘ DO PANA.
KPINA!!!!!!!!!
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 3
A z ciekawości przez te 28l doświadczenia kierowniczego w ilu firmach pracowałeś ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 16

Inne tematy z forum Praca

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

Praca K2 Dystrybucje (34 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co to jest warto tam iść na rozmowę ?

Własna gastronomia - czy się kalkuluje? (60 odpowiedzi)

Mam pytanie, głównie do mieszkańców Gdyni: jakie jest Wasze zdanie nt. poprowadzenia własnej...

do góry