Widok
Trycholog Gdańsk
Czy ktos mógłby dać mi namiary na dobrego trychologa ? Chciałabym skonsultowac mój problem i ewentualnie powrócić do dobrego stanu moich włosów jaki miałam wcześniej.Gdzieś wyczywałam,ze dobre efekty może dać własnie wizyta u trychologa. Czy tacy specjaliści przyjmują na fundusz czy jedynie prywatnie?
Dodam ,ze wszelkie wcierki i inne suplementy nie pomagaja.
Dodam ,ze wszelkie wcierki i inne suplementy nie pomagaja.
Nie słyszałam aby wizyty u trychologa podchodziły pod narodowy fundusz zdrowia. Raczej nie. Na fundusz co najwyżej mozesz zapisać się do dermatologa ale oczekiwanie jest długie ( piszę z włąsnego doświadczenia) ani taki lekarz nie przypisze Ci zbytnio nic innego niż kolejne suplementy. Trychologów w Gdansku trochę jest, warto jest odsiać prawdziwych lekarzy i kosmetologów od samozwańczych trychologów po kursach, którzy również się ogłaszają. Ze swojej strony mogę Ci polecić klinikę dr Michajłowskiego na Skłodowskiej.
Tak. Jest to clinica dermatologica, tutaj tel: +48 513 350 082 . Ja nie chodziłam ale mąż zaczął chodzić. Nigdy nie miał problemów z lysieniem ale nagle zaczęly mu się robić wielkie zakola i zaczeły mu wypadać włosy na czubku głowy. Mi to za bardzo nie przeszkadzało ale on wpadł w czystą panikę tak więc zapisał się tam. Zrobili mu badania oraz przeszedł kurację ( udało się cofnąć zmiany). Swoją drogą to robiłaś sobie badania na hormony?
Tak robiłam Moja rodzinna jak jej powiedziałam o wypadaniu włosów to od razu zaczęła podejrzewać problemy z tarczycą ale okazało sie,ze nie jest to to. Badania wyszły w normie Inne również\ tak wiec juz sama nie wiem co mi jest. Stres równiez nie bo mam chyba najspokojniejszą pracę pod słóncem ( pracuję w bibliotece :P). Jaką kuracje przechodził mąż?
Dermapen. Wstrzykiwanie pod skórę głowy specjalnego preparatu na wzmocnienie cebulek ( z tego co mi opowiadał to jest to możliwe wtedy kiedy cebulki są jeszcze zdrowe, w badaniach okazało sie u niego ze nie są martwe). Maz panikował przed zabiegiem ale z tego co opowiadał to nie było to takie bolesne jak sądził.