Widok

Trzeba sprawdzać dokładnie ceny...

Wybrałem się dzisiaj po zakup do marketu Obi. Znalazłem produkt który chciałem kupić. Okazało się przy kasie że cena tego produktu jest o 20% wyższa niż podana na półce. Zwróciłem więc kasjerce uwagę że na półce jest inna cena i usłyszałem że cena jest taka jak w systemie i tyle. Pani jedna poprosiła koleżankę o sprawdzenie ceny na półce, oczywiście poszedłem z Panią aby pokazać jej gdzie leży produkt. Na tym regale ani nawet w okolicy nie było żadnego podobnego produktu w cenie jaka wyskoczyła Pani przy kasie. Oczywiście nie kupiłem produktu. Miałem już kilka razy taką sytuację w tym markecie i na innych produktach, raz usłyszałem że cenę muszą mi obniżyć dając rabat, innym razem że cena się już zmieniła a oni nie zdążyli jeszcze jej poprawić na półce. Postanowiłem się udać do marketu tydzień później i przy okazji sprawdziłem czy cena została już poprawiona na tej półce. Oczywiście postanowiłem ponownie zakupić ten produkt i przy kasie okazało się że nadal jest droższy... trzeba dokładnie sprawdzać ceny u tych oszustów...
Moja ocena
OBI Kcyńska kategoria: Markety budowlane
obsługa: 1

asortyment: 2

przystępność cen: 1

ocena ogólna: 1

1.2

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Faktycznie. Kilka dni temu kupiłem w dziale elektrycznym puszkę instalacyjną "Made in Germany" . Specjalnie podkreślam produkcję, ponieważ owa puszka produkcji niemieckiej wykonana jest rzeczywiście porządnie ,zgodnie z niemiecką jakością i wyraźnie różniąca się w wykonaniu od innych puszek lecz na regale widniała cena 14,90zł. a przy kasie wyszło 15,90zł.
Co prawda drobiazg, ale tego być nie powinno.
OBI sąsiaduje z Tesco, gdzie takie praktyki zdarzały się często. Czyżby wirus z Tesco przeszedł teraz na OBI ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry