Widok

Trzy billboardy za Ebbing, Missouri

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Trzy billboardy za Ebbing, Missouri.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Warto

Rewelacja. Warto. Film porusza i jest przede wszystkim opowieścią o człowieczeństwie. Wątek kryminalny jest tak naprawdę tylko poboczny.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 8

Przecież tam nie ma żadnego człowieczeństwa. Miasteczko psychopatów. Nikt nawet nie próbuje zrozumieć racji drugiego. Zachowania są histeryczne i nieracjonalne. W której scenie dopatrzyłeś się człowieczeństwa ? Rozmowy bohaterki z księdzem ? Próby wykorzystania sytuacji przez właściciela tablicy reklamowej i pobrania dodatkowego wynagrodzenia ? Rozmów bohaterki z własną rodziną ? Może rozmów z policjantami ? Podpalenie posterunku ? Może scena w restauracji w czasie której bohaterka upokarza jedyną życzliwą jej osobę ? Opamiętanie przychodzi chyba dopiero w ostatniej scenie a i ono wynika tylko z tego powodu, że droga daleka i jest czas aby otrząsnąć się z amoku. Nawet szeryf o naturze prowincjonalnego pastora, piszący listy do mieszkańców wydaje się postacią z taniego dramatu.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 10

Polecam. Kawał porządnej historii.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 7

Gorąco polecam!

Fantastyczne aktorstwo,świetne dialogi býło mi szkoda że się skończył.Rewelacja!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 7

Z tymi świetnymi dialogami..

... to przesada.
Ale dobre aktorstwo, przyznaję.
Taki film pokazujący, że nikt nie jest ani dobry ani zły.
Czegoś mu jednak brakowało, chyba jakiegoś mocniejszego akcentu przebaczania na końcu..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam

Poszedłem na film z przypadku, ale jestem pod wrażeniem. Naprawdę dobry film I kończy się zdecydowanie za szybko ;)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

Warto - film o sumieniu,uczciwości,człowieczeństwie

Dla mnie film petarda,film dla ludzi wrażliwych,lubiących psychologiczne"rozkminy",jakiś Oskar będzie na pewno.Frances McDormand pokazuje mega kunszt aktorski,gra oszczędnie lecz sugestywnie i przekonująco,dorównuje jej Woody Harrelson/niestety jest go mniej/.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

bylem widziałem - prawdziwy film

historia - oklepany banał
opowiedziane - nieszablonowo, ciekawie, prawdziwie
klimat - wciągający, rewelacyjny, 100/100 !
dialogi - doskonale, prawdziwe, skrzą dosadnością, ironią i sarkazmem
gra aktorka - oskarowa > to mało powiedziane, doskonała, prawdziwa, poezja (pomijając żenująco słabe incydentalne dzieci na kocyku)
ścieżka dźwiękowa - idealna, klimatyczna, nostalgiczna
długość filmu - zbyt krótki
zakończenie - to powód dla ktorego nie spodziewam się oskara za film, zwłaszcza iż nie wiele brakowało, niedosyt
słowo prawdziwy/a/e/ie - pojawia sie nie przypadkowo
wart obejrzenia - z pewnoscią
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6

ty

expert co??

i stanie się koniec

Końca być nie mogło i było to nieomal oczywiste. Czekałem, ponieważ miałem nadzieję, niestety, było tak jak przewidywałem.

Bardzo dobre kino

Polecam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Film nie jest zły ale liczba nominacji do Oscara świadczy o słabości konkurencji w tym roku. Historia niepełnosprawnego umysłowo (aby nie użyć słowa psychopaty) policjanta, który doznaje olśnienia po przeczytaniu listu jest typowo amerykańska lub stanowi klasyczny element filmów o podłożu religijnym. Trochę to wszystko cukierkowate. Chyba zmarnowano potencjał pomysłu jak nietypowe zachowanie może wstrząsnąć mieszkańcami prowincjonalnego miasteczka. Niektórych wątków można było sobie darować i zastąpić mniej przerysowanymi. Film zyskałby na wiarygodności.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10

Myślę, że nie tylko po przeczytaniu listu - raczej po przeżytym bólu...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyżby ? Sądzisz, że ból go uszlachetnił ? Zrozumiał, że jak katował i wyrzucał ludzi przez okno to ich też bolało ? Scena po podsłuchaniu rozmowy w pubie też do Ciebie przemawia ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

czujesz to?

Mam podobne odczucia. Film jest miejscami nierzeczywisty, cukierkowy, a wręcz blużnierczy. Poprawność polityczna ejkuluje w na końcu filmu. Nie zmienia to fakt, że ogląda sie miło, jak wiele innych filmów.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wydumany, teatralny (reżyser jest dramaturgiem), przerysowany. Taka historia nigdzie na świecie nie mogła się wydarzyć, nawet na amerykańskim Południu. Jedyny atut - świetna gra aktorska. 7 nominacji do Oscara - to kpina.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 9

Nie o to chodzi w filmach, że mogą się wydarzyć w świecie rzeczywistym
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie ?

Trzeba obejrzec

Dobry film , wart uwagi , ale z oskarami , to przesada . Ciekawy scenariusz, jednak z mieliznami ,które odrealniają całą historię na rzecz efekciarstwa .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

murowany oscar w kategorii rola drugoplanowa

dla matki Dixona
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rewelacja,wbił mnie w fotel
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wielki Pozytyw :)

zarąbioza... i wszystko jasne,
niech żałuje ten , kto jeszcze nie widział tego filmu , polecam na maxa !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

bajeczny

w tym filmie tylko ciemnoskóry szeryf jest normalny, reszta albo z problemami emocjonalnymi albo mało inteligentna i dlatego śmieszne dialogi . Dobra muzyka - fakt. Oskar - za co??????????
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

warto

super film, brakowało mi trochę zakończenia ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Cudowne kino

Wspaniały, mądry film. Rewelacyjne aktorstwo. O stracie, frustracji, przebaczeniu, życiu i śmierci. O człowieku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czy wspaniały ?

Z całą pewnością film ma potenciał i jest efektowny, śmieszy, wzrusza i zadaje pytania, drażni. Jeśli tylko tego szukasz, to wyjdziesz z seansu usatysfakcjonowany.
Ale, pod pierzyną wymienionych wyżej błyskotek, ocieka nierzeczywistością, bo kałmstwem politycznej poprawności, nomen omen jakże rzeczywistej i oczywostej coraz bardziej.
Jak dla mnie, jest jak Blank Space.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rozczarowanie

Te wszystkie nagrody dla tego filmu to jakieś nieporozumienie. Polecić można jedynie fanom zjadliwego, sarkastycznego humoru opartego na ciętych ripostach, ale sama historia nie ma widzowi niczego do istotnego przekazania...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Film "demokratyczn" i antykościelny, ale oglądało mi się go dobrze. A na koniec dla wszystkich pstryczek w nos od reżysera :-) . Chętnie obejrzę jeszcze raz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Genialny film!

Film świetny. Polecam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Genialny

Fantastyczny film! Wartka, pełna niespodziewanych zwrotów akcja, genialna gra aktorska i poruszająca do głebi historia. Kawał dobrego kina!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Trzy bilbordy

Dobry film, swietna obsada.
Nie bierzcie do siebie brzydkich wyrazow i ostrj akcji - to alegoria.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja rycho mowie

jedno wielkie lewackie stolec nie ma nic wspolnego ze sztuka .blad scenariuszowy ewidentntny. szkoda bo potencjal mial
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jeden z najlepszych filmów jakie obejrzałam w ostatnim czasie. Polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

świetny!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

byłem

typowy amerykański kandydat do Oskara. Szału nie ma.

gra aktorska super!!!! pomysł i fabuła dno i 10m mułu

niestety dzisiaj kino tonie...
do góry