Widok

Trzy billboardy za Ebbing, Missouri

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Trzy billboardy za Ebbing, Missouri.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Warto

Rewelacja. Warto. Film porusza i jest przede wszystkim opowieścią o człowieczeństwie. Wątek kryminalny jest tak naprawdę tylko poboczny.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 8

Polecam. Kawał porządnej historii.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 7

Gorąco polecam!

Fantastyczne aktorstwo,świetne dialogi býło mi szkoda że się skończył.Rewelacja!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 7

Polecam

Poszedłem na film z przypadku, ale jestem pod wrażeniem. Naprawdę dobry film I kończy się zdecydowanie za szybko ;)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

Warto - film o sumieniu,uczciwości,człowieczeństwie

Dla mnie film petarda,film dla ludzi wrażliwych,lubiących psychologiczne"rozkminy",jakiś Oskar będzie na pewno.Frances McDormand pokazuje mega kunszt aktorski,gra oszczędnie lecz sugestywnie i przekonująco,dorównuje jej Woody Harrelson/niestety jest go mniej/.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

bylem widziałem - prawdziwy film

historia - oklepany banał
opowiedziane - nieszablonowo, ciekawie, prawdziwie
klimat - wciągający, rewelacyjny, 100/100 !
dialogi - doskonale, prawdziwe, skrzą dosadnością, ironią i sarkazmem
gra aktorka - oskarowa > to mało powiedziane, doskonała, prawdziwa, poezja (pomijając żenująco słabe incydentalne dzieci na kocyku)
ścieżka dźwiękowa - idealna, klimatyczna, nostalgiczna
długość filmu - zbyt krótki
zakończenie - to powód dla ktorego nie spodziewam się oskara za film, zwłaszcza iż nie wiele brakowało, niedosyt
słowo prawdziwy/a/e/ie - pojawia sie nie przypadkowo
wart obejrzenia - z pewnoscią
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bardzo dobre kino

Polecam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Film nie jest zły ale liczba nominacji do Oscara świadczy o słabości konkurencji w tym roku. Historia niepełnosprawnego umysłowo (aby nie użyć słowa psychopaty) policjanta, który doznaje olśnienia po przeczytaniu listu jest typowo amerykańska lub stanowi klasyczny element filmów o podłożu religijnym. Trochę to wszystko cukierkowate. Chyba zmarnowano potencjał pomysłu jak nietypowe zachowanie może wstrząsnąć mieszkańcami prowincjonalnego miasteczka. Niektórych wątków można było sobie darować i zastąpić mniej przerysowanymi. Film zyskałby na wiarygodności.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10

Myślę, że nie tylko po przeczytaniu listu - raczej po przeżytym bólu...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyżby ? Sądzisz, że ból go uszlachetnił ? Zrozumiał, że jak katował i wyrzucał ludzi przez okno to ich też bolało ? Scena po podsłuchaniu rozmowy w pubie też do Ciebie przemawia ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

ty

expert co??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież tam nie ma żadnego człowieczeństwa. Miasteczko psychopatów. Nikt nawet nie próbuje zrozumieć racji drugiego. Zachowania są histeryczne i nieracjonalne. W której scenie dopatrzyłeś się człowieczeństwa ? Rozmowy bohaterki z księdzem ? Próby wykorzystania sytuacji przez właściciela tablicy reklamowej i pobrania dodatkowego wynagrodzenia ? Rozmów bohaterki z własną rodziną ? Może rozmów z policjantami ? Podpalenie posterunku ? Może scena w restauracji w czasie której bohaterka upokarza jedyną życzliwą jej osobę ? Opamiętanie przychodzi chyba dopiero w ostatniej scenie a i ono wynika tylko z tego powodu, że droga daleka i jest czas aby otrząsnąć się z amoku. Nawet szeryf o naturze prowincjonalnego pastora, piszący listy do mieszkańców wydaje się postacią z taniego dramatu.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 10

Wydumany, teatralny (reżyser jest dramaturgiem), przerysowany. Taka historia nigdzie na świecie nie mogła się wydarzyć, nawet na amerykańskim Południu. Jedyny atut - świetna gra aktorska. 7 nominacji do Oscara - to kpina.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 9

Trzeba obejrzec

Dobry film , wart uwagi , ale z oskarami , to przesada . Ciekawy scenariusz, jednak z mieliznami ,które odrealniają całą historię na rzecz efekciarstwa .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

murowany oscar w kategorii rola drugoplanowa

dla matki Dixona
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rewelacja,wbił mnie w fotel
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wielki Pozytyw :)

zarąbioza... i wszystko jasne,
niech żałuje ten , kto jeszcze nie widział tego filmu , polecam na maxa !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

bajeczny

w tym filmie tylko ciemnoskóry szeryf jest normalny, reszta albo z problemami emocjonalnymi albo mało inteligentna i dlatego śmieszne dialogi . Dobra muzyka - fakt. Oskar - za co??????????
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Trzy billboardy za Ebbing, Missouri

Opinie do filmu: Trzy billboardy za Ebbing, Missouri.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry