Widok

Tu się już żyć nie da!

Za dużo w Trójmieście jest przyjezdnych słoików i kaszubskich pomyleńców. Jeżdżą tak jakby na siłę chcieli pokazać jacy są ważni. Chcesz gdzieś jechać to nie możesz....a komunikacja miejsca z południa Gdańska do Gdyni to 1.5h godzinna wyprawa.
3miasto to dno.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To się wyprowadz
popieram tę opinię 188 nie zgadzam się z tą opinią 52

Jest u siebie the bilu
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 13

Nie jest the klu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Glosujcie dalej na lewaków!

Dalej głosujcie na rudych lewaków,złodziei, cwaniakow z szpitalnych poczekalni VIP,na nieudolną piz#e dulkiewicz która z trzech pasów jezdni robi jeden dla rowerów,gdzie są tunele do chodzenia robi przejscia i światła co 50m,płatne parkingi gdzie się tylko da, ta tęczowa lewaczka ma wylane od 10 lat na wiadukt na Łostowickiej nad Armi Krajowej,ma w d&pie wasze dziurawe drogi....etc.Naważniejsze żeby było koryto dla pedofili obywatelskiej dulkiewicz i jej niedorozwinietego pasierba psiego wytryska grzelaka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To co na zdjęciu to nie jest Gdańsk. Tu mieszkaja właśnie obcy.

Gdańsk dla Gdańszczan
popieram tę opinię 120 nie zgadzam się z tą opinią 62

Gdansk

I tu się mylisz, popatrz na mapę filozofie zamiast się mądrzyć
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 19

No... Jankowo Gdańskie i Kowale.

Dosłownie nie Gdańsk.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3

Uprasza się, żebyście zaprzestali chadzać i jeździć do Nas po alkohol po 22.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

100

Kolega ma rację. Tam mieszkają obcy lub tzw. kosmici.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

odezwał się gdańszczanin (= niemiec?) z dziada, pradziada
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 17

100

100% zgody
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Panie Gdańszczaninie , niech Pan nie jeździ widocznymi drogami , skoro to obce Gdańskowi miejsca.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Gdańszczanie to brudasy i są mało inteligentni. Sam jestem słoikiem i macie fuksa, że tu przyjechałem ... Przynajmniej podnoszę IQ w tym mieście.
Gdańszczanie są bezczelni.
Poza tym myślę, że to Kowale ... nie Gdańsk.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 14

Napisane o 6 rano? Kończ ta bułkę na budowie wania i zapier...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

W sensie jakby Polska dla polaków?

I tu sie mylisz

Wielu gdańszczan na obrzeża sie przeprowadziło. W sumie co to za różnica ale widze że podział niektórzy mają we łbie zakuty na amen. Najgłośniej krzyczą że obcy ludzie którzy mieszkają 10lat ale jak to sie mówi. Wieśniak z wioski wyjedzie a wieś z wieśniaka nigdy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

O kosmici są .

Ale wiesz, że jeżeli mieszkasz w obszarze, który pokazałeś na mapie to sam też jesteś słoikiem/"kaszubskim pomyleńcem"? Wiesz, prawda..?
popieram tę opinię 136 nie zgadzam się z tą opinią 26

100

Nieprawda, to po prostu obcy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wracaj do siebie

O jednego słoika o którym pisałeś będzie mniej
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 14

Widzę, że komentują ten post ludzie, którzy pewnie mieszkają w Trójmieście jakieś 15 minut. Ktoś kto mieszkał tutaj chociażby za prezydentury Adamowicza pamięta jak wtedy wyglądała komunikacja i przepustowość dróg. Naprawdę nie było kiedyś problemem w pół godziny podjechać ze Śródmieścia w Gdańsku do Centrum Gdyni, na zielonej fali. Teraz taka trasa w godzinach szczytu to jakieś półtorej godziny. Także post jest jak najbardziej uzasadniony, bo z tej metropolii robi się jakiś nieśmieszny żart, gdzie każda dzielnica to jakieś zamknięte getto.
popieram tę opinię 124 nie zgadzam się z tą opinią 40

SKM jedz.
Nie musisz wszędzie wozić tyłka samochodem
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 10

A do SKM to się mam teleportować?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 5

Skm mam 8 minut od domu z buta, gdzie ty chłopie mieszkasz???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pewnie dalej niż 8min z buta od SKM

Hmm

Ja pamiętam, niepołomnicka stała tak samo jak dzisiaj. Tramwaj do oliwy przyjezdzal rano opozniony o 20 minut, autobusy nie pojawiały się w ogóle podczas rozkładu. Spacerowa stała 1,5h, a do większości dzielnic w Gdynii nie dało się dojechać przez nierozpoczęte jeszcze przebudowy dróg.

Masz to samo co dziadki z komuną - wspominasz coś, co wcale nie było kiedyś lepsze.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czyli jeśli ostatnie dekady przemieszkałem w Trójmieście i widzę, że jest teraz dużo gorzej to Twoja diagnoza to moje różowe okulary?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie jest gorzej.

Gorzej to było przed 89ym

Jak chce się mieszkać w dużym mieście to jie powinno się dziwić że jest duzo ludzi którzy też chcą tu mieszkać bo miasto szczególnie duze przyciąga mnustwo ludzi jak chce się uniknąć tłumów to trzeba mieszkać poza miastem np na kowalach ale jak wiadomo do pracy i tak tu przyjedziesz więc nie dziwota że inni też jedyne rozwiazanie to mieszkac poza miastem i poza nim oracowac ale wtedy okazuje się że orzeszkadza zapach obornika piejące kury czy kombajn o świcie

Mi się w Gdańsku od lat żyje doskonale

Jak Ci się nie podoba zawsze możesz wrócić skąd przyjechałeś
popieram tę opinię 59 nie zgadzam się z tą opinią 44

Ale to nie Gdansk
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ziom, to się przeprowadź
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mieszkam w Kowalach. Urodziłem się w Gdańsku w którym mieszkałem większość swojego ponad 30 letniego życia. Jeździłem też po innych miastach sporo, tutaj nie jest jakoś wyjątkowo źle. Może to nie tak na ziemi ale też bym piekła z trójmiasta nie robił.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 6

Żyj gdzie indziej, jak tu się nie da. Proste
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 8

Kowale to nie Gdańsk

Nie musisz tu mieszkać
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 6

Kowale i Straszyn czy Pruszcz to już wieś !

Nigdy wieś nie będzie miastem !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dno

Mieszkam tu 50 lat nawet do dna można się przyzwyczaić.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 4

A moze tolerujemy, czasy w jakich sie znaleźliśmy wspólnie.obserwuje tylko coraz większą nienawiść. A rząd ,bije na nas kasę aż furczy!!!i juz nieważne z jakich parti.poprostu wszyscy.bija potężne majątki, A my sie drapiemy juz o wszystko!!!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 5

Andrzej

Kaszubscy pomylency,co to znaczy ?
Mam wrazenie ze miastowi nie wiadomo skad zachowuja sie jak potluczeni. Wielcy miastowi na poludniowych osiedlach ze wsi ?
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 9

Bo Gdynia jest o wiele piękniejsza i czystsza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wejherowo to dopiero jest! Zapraszam tam!

Trochę hejtem wieje od tego postu

Tu gdzie mieszkam, żyje moja rodzina już od 4-ech pokoleń. Pisanie o "słoikach i kaszubskich pomyleńcach" jawi się jak jakieś stygmatyzowanie ignorancja i frustracja.
Jasne czasy przejazdów często są zdecydowanie za długie (zwłaszcza w sezonie), ale nie jest to to problem który pojawił się nagle, powiedziałbym, że jest znacznie lepiej niż te np. 10 lat temu
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 2

No właśnie nie jest vide Morena, okolice cmentarza łostowickiego

Słoiki zawsze sr..ją wyżej niż siedzą, a tak naprawdę realnie większość z nich to zakompleksieni golodupcy zakredytowani na wszystko. Tu się zgadzam.

Tylko jedno ale. Kowale to nie Gdańsk. Kto normalny kupuje tam mieszkanie wiedząc jak tam jest okropnie i zakorkowanie. Ceny w żaden sposób tego nie wynagradzają, bo nie jest tam taniej.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ilu tu w PiSdu wsiunów

Kowale to nie Gdańsk a ty skąd na tego Guderskiego się sprowadziłeś?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

Masz racje

Pelno obcych ludzi,dostali pozwolenie od prezydentki,niech wracaja tam gdzie sie urodzili
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jaśniepaniebaranie

Sam pewnie urodziłeś się na Długiej jak i reszta Twojej familii , a synem jesteś samego Neptuna :D
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kowale

Kowale to nie gdansk .Kup mieszkanie w Wąchocku będziesz miał wesoło
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

W przeciwieństwie do tych pseudo rodowitych Niemców ,my słoiki chociaż potrafimy się myć i chodzić w czystej odzieży i bieliźnie.Gdańszvzanie w większości to niedomyte brudasy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 19

Żyjąc we wspólnocie trzeba się dokładać a nie tylko oczekiwać że ktoś coś zrobi . Bo taki stosunek to nic dobrego.

Dobrze jest

Mieszkam w Trójmieście od 74 lat, urodziłam się tylko w Tczewie, do wszystkiego się można przyzwyczaić i nigdy nie zamieniłabym tego miejsca na inne, zawsze bym tu wracała gdybym musiała mieszkac gdzie indziej, pozdrawiam
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trojmiasto

To Kaszuby jakbys nie wiedzial. Kaszuby to czesc Pomorza
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Prezydent Adamowicz

Rzadzil Trójmiastem w latach 1998 - 2018 po drodze mieliśmy fale uchodzcze smog w Krakowie pandemię mamy wojnę w Ukrainie. To wszystko wplynelo na zwiększenie liczby ludności w Gdańsku a co za tymi idzie zwiększenie ilości aut i ludzi na ulicach i chodniku. Jeszcze w 2000 r samochód w rodzinie 4 osobowej mial tylko jeden z rodzicow dzis na cztery osoby w rodzinie każda ma swój wózek i koniecznie musi go zaparkować pod blokiem bo do garażu taaaaaak daleko! Raptem 100 metrów..to wszystko tworzy korki zatory wypadki karambole bo ulicy nie nadmuchasz i ona szerokość ma taką samą jak 40 lat temu. Porównaj jak koszmar nie jeździ się w Warszawie albo Krakowie. Szczeninie czy Łodzi. Szybko wrocisz do Gdanska i odetchniesz z ulgą
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale za to mieszkania tańsze

Smród z wysypiska gratis. Czasami jak zawieje, to nawet na Chełmie wali spleśniałymi skarpetami
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taki korek bo stłuczka była. Widać to na mapie.
Mapka
Kłamca co piszę bzdury i obraża innych.

Kierowca tYra

Mieszkam na Kowalach i bardzo mi przeszkadza że jaśnie państwo gdańszczanie blokują nasze drogi i robią tu zakupy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie żeby coś ale narzekacie na drogi a zwróćcie uwagę na zasiedlenie i lokalizacje, jak mieszkasz na wypizdowiu na krańcu miasta nic dziwnego że nie da się dojechać w super krótkim czasie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od 30 lat brak inwestycji w drogi

Żadna nie powstała. Poza osiedlowym. A to co powstało czyli taka budynska droga to taka niedorobiona kolizyjna arteria. W 30 minut w godzinach szczytu przejechałem całą Warszawę bo mają drogi wybudowane.
do góry