Widok

'Tu stacja Sopot'

'Tu stacja Sopot' Temat dostępny też na forum:
Koncert Marka Gałązki.Piosenka poetycka zabarwiona rockiem? Czemu nie. Zapraszamy do posłuchania koncertu „Tu Stacja Sopot” Marka Gałązki i jego zespołu. Grupa powstała w maju 2001 roku z inicjatywy Marka – popularyzatora twórczości Edwarda Stachury. W jej składzie znajduje się dwóch synów Marka: grający na gitarze elektrycznej Marcin (znany również z zespołu Tymon & ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba być

Trzeba konieczniebyc na tym koncercie, bo to jedna z rzadkich okazji posłuchac Gałązki. na żywo Co sie dzieje w naszym kraju, że żeby zobaczyc i kogoś dobrego posłuchac w na żywo trzeba specjalnie szukać i jeżdźić po całym kraju. np, gdzie można posłuchać Garczrka, albo kapelę ze wsi Warszawa, albo z innej mańki Vadera.Marek Gałazka tak rzadko koncertuje w Polsce, a z tego co wiem z jego strony ostatnio grał n.p.w Estonii . Dzięki Atelier i PR Gdańsk, gdzie szykuje sie Stachuroewa uczta 18.08 mamy my Stachurowcy zapewnione trzy dni na Wybrzeżu.
Pzdr.dla prganizatorów.

Co się dzieje z teatrem Atelier

Co sie dzieje z teatrem atelier poza sezonem, bo tylko Andre ochodlo i Jerzy Satanowski cos robia, a budynek jest wyremontowany i poza sezonem nie wiele słychać. A w Polsce, to juz w ogóle nic.

może wreszcie władze od kultury

Może wreszcie władze od kultury w naszym ukochanym Trójmieście wezmą sie za uczciwe propagoeanie wartościowych artystycznych rzeczy. Takim zwiastunkiem jest ew. koncert Marka Gałazki z Zespołem - świetna płyta Tu Stacja Sopot z Tymonem Tymańskim. Czy naprawdę skoro mieszkamy w Trójmieście z letnią stolicą Sopotem na czele to juz musimy byc skazani na tę komercyjną telewizyjną lipę w postaci Dody, Leszczy i innych kleszczy. W samym Trójmieście mieszkają Tymon Tymański, Leszek Możdżer, Mikołaj Trzaska, nie wspominając wielu innych fantastycznych twórców, a ich nawet na głuopim Openerze nie możemy zobaczyć, ale cóz to robią komercjonaliści, których intetresuje wciskanie ludziom kitu rzekomo artystycznego. Decydenci od kultury więcej odwagi grajcie Gałazkę , Stachurę, Możdżera, Stańke, Garbarka i koniecznie Neila Younga. Kto go w końcu do naszego rzekomo bardzo światowego pod wzgl. muzyli kraju zaprosi. Gratuluje Atelier, że chociaz skromnie na miare własnych mozliwości coś robi w tym kierunku.

marek-edward-gałązka

tak jak marek gałązka "czuje "stachure tak chyba nikt nie "czuje"
-nie zgaduję-nie rymuje-tylko wiem,ze wiem i że on wie
jak stachura chciał być odbierany- odkrywany-stale inny
dla innych i ten sam dla "swoich"-trudny w życiu,we współżyciu
takim trzeba być aby zrozumieć i umieć to z siebie wycisnąć,
kosztem otoczenia dla otoczenia -powoli się wypalając

Marek Gałazka

Świetnie, że znowu Gałązka i Stachura zawita do Atelier. To najwłaściwsze miejsce dla takich artystów. Dobrze, że Jurek Satanowski z Andre Ochodlo o nich pamietają, chociaż w sezonie letnim. Bo poza sezonem na scenie pieknego obiektu Atelier nie dzieje sie nic godnego uwagi. Skądinąd pieknie to zakoresponduje z 70-tką Edwarda Stachury (18.08.07), wiem, że Radio Gdańsk razem z Gdynia szykują jakąś świetną sprawę podobno w PR Gdańsk mają się pojawić Junior Stachura, Janek Kondrak i właśnie Marek gałazka solo, może Tomek Olszewski, może sam Jerzy satanowski, a więc Stachuriada w najlepszym stylu i wydaniu. Edkowi Stachurze sie to od Trójmiasta należy, tu spędził młodzieńcze lata w Gdyni zrobił maturę i mieszkał na Grabówku, a BART Sopocki nawet kiedyś zrobił mu program p.t. Nie rozdziobią nas kruki ni wrony. W dodatku mając w pamięci świetny koncert Marka gałazka z zespołem w Radiu Gdańsk, gdzies pod koniec maja spodziewam się kolejnych fantastycznych wzruszeń..
A więc Stachurowcy- póki ""nie zdechniemy tak szybko jak roi sobie śmierć - łączmy się i przyjeżdżajmy do Trójmiasta. Od 18 sierpnia

POZDRAWIAM OLECKO

DO ZOBACZENIA 20 SIERPNIA NA KONCERCIE - ROGATA.

Inne tematy z forum Rozrywka

Inside Seaside 2026 (8 odpowiedzi)

Po niesamowitej, trzeciej edycji Inside Seaside ruszamy ze sprzedażą biletów na 2026!Limitowana...

Pomorska Miss Scania (9 odpowiedzi)

Gdy liczy się dyspozycyjność, nie ma miejsca na półśrodki - dlatego tym razem punkt ciężkości...

Opener Festival 2026 (5 odpowiedzi)

Open'er Festival powered by Orange 2026 odbędzie się w dniach 1 - 4 lipca w Gdyni, na terenie...

do góry