Widok
Ja to uwielbiam to forum właśnie za zarąbiste poczucie humoru ludzi. Nie dość że czasem coś się dowiem to jeszcze się uśmieje. I o to chodzi. A jak komuś nie pasuje to niech się nie udziela i po problemie. To że czasem ktoś coś bardziej lub mniej śmiesznego napiszę to nie zbrodnia. Po prostu jak się komuś nie podoba to niech ignoruje, nie ma co się bulwersować.
Z tego co wiem, przedłużyły się ustalenia związane z instalacjami . Podejrzewam że woda lub kanalizacja .
Dlatego zostało opóźnione. To info pochodzi z gminy bo moja, inna inwestycja miała być robiona wspólnie i została wiecie z tego powodu opóźniona jako towarzysząca inwestycji tuchomskiej. Nie było daty (wtedy) wznowienie
Dlatego zostało opóźnione. To info pochodzi z gminy bo moja, inna inwestycja miała być robiona wspólnie i została wiecie z tego powodu opóźniona jako towarzysząca inwestycji tuchomskiej. Nie było daty (wtedy) wznowienie
znalazlem takie cos od zastepcy burmistrza: Tomasz Szymkowiak "Projekt jest wykonany i czeka na pozwolenie na budowę zaraz potem musimy wybrać wykonawcę. Roczne opóźnienie wynika z problemów z uzgodnieniami z Orange i Energa (do dziś nie mamy porozumienia podpisanego ze strony Energii chociaż dokumenty zostały złożone ponad trzy miesiące temu). Mam nadzieję na rozpoczęcie realizacji już we wrześniu."
jak zwykle dobra sciema nie jest zla...
jak zwykle dobra sciema nie jest zla...
Ej, ale problemy z Energą już testowali na skrzyżowaniu Borowiecka/Tuchomska. Stał tam słup Energi. I oni dalej się nie nauczyli. Energa to państwo w państwie. Ich przepisy prawa budowlanego nie obowiązują tj. bez znaczenia że projekt wykonał projektant z uprawnieniami. Nie pochylą się nad projektem póki nie wykona tego projektu projektant z wewnętrznej listy Energi. Tłumaczą to tym że inne projekty mają za dużo błędów/ są niedostosowane. Ale skoro wydział budownictwa wydał na taki projekt pozwolenie na budowę to jet to projekt dobry. Ale Energa twierdzi że nie. I póki projekt nie będzie wykonany przez "ich" projektanta to go nie uzgodnią. pozdrawiam