Widok

Tuchomska

Witam serdecznie wszystkich Baniniakow. Mam pytanie odnisnie ulicy Tuchimskiej. Od kiedy ma byc asfaltowana bo podobno mialy byc roboty rozpiczete od maja. Maj juz sie konczy wiec nie wiem czy to byl kolejne fake czy cos sie opoznia? O odpowiedz prosze tylko tych co wied,a cos na ten temat i podchodza powaznie do tematu. Komikom i standperom dziekuje.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podobno jeszcze nie było przetargu na położenie asfaltu i drogę mają robić na jesień.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak zwykle to byla tylko sciema zeby ludzie sie odczepili i pewnie szybko nie bedzie robione
Najlepiej zapytać się wiceburmistrz. Ostatnio był aktywny.

No przecież trzeba sobie zrobić dojazd do domu zobaczcie gdzie mieszka vice I zobaczcie dokąd położą asfalt
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przetarg jest przewidziany na II kwartał 2018. A ten jeszcze się nie skończył. Na bip-ie widziałem inne przetargi na drogi asfaltowe. Z Tuchomską cisza.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Już teraz jeżdżą tam jak rąbie..ci, a co dopiero będzie jak zrobią asfalt. Gmina będzie miała kolejny problem dlatego chcą się wstrzymać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tam jak szalone jeżdżą panie "misiu zapłaci za naprawę" :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tradycyjnie, najpierw przetargi i roboty w Żukowie a później ewentualnie cała reszta. Sprawdźcie gdzie mieszka wiceburmistrz i odpowiedzcie dlaczego asfalt będzie dalej lany na Tuchomskiej. Tutaj jakoś brak zbiornika retencyjnego nie przeszkadza?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie mówisz o wszystkim - to nie jest budowa drogi, która wymaga warunków wodno-prawnych tylko wymiana nawierzchni. Zamiast płyt będzie wylewana warstwa asfaltowa i tutaj zbiornik retencyjny nie jest niezbędny. Tak to uzasadnia gmina - ja nie jestem w tym temacie znawcą, tylko takie informacje pojawiały się na spotkaniach sołeckich.

Asfalt na Tuchomskiej nie będzie posiadał krawężnika - więc nie będzie potrzeba pozwolenia wodnoprawnego.

Inne tematy z forum Banino

Kto ma internet z firmy WAVE Banino (168 odpowiedzi)

Chce zmienić internet na tego dostawce,jak się sprawuje internet ???

do góry