Widok

Tusk i ekonomiczny rozbiór Polski

To staje się nudne, ten recykling zwietrzałych pomysłów w wydaniu naszych rządzących.

Tusk się obudził w ręką w nocniku ? Tą samą, którą podpisywał pakiet klimatyczny ?

Od wielu już lat słyszę jak prof. Szyszko regularnie krytykuje podpisanie paktu klimatycznego i Tuskową politykę energetyczną na antenie Radia Maryja. A prof, Szyszko to chyba z PISu jest, nieprawda ?

Najpierw Tusk ogłaszał swój sukces po podpisaniu pakietu, teraz dostrzega w tym porażkę Kaczyńskiego. Kaczyński dobry na wszystko ? Tego Donalda należy pakietem klimatycznym w łeb strzelić i niech spłaca koszty pakietu z własnej kieszeni.

Już od wielu lat prof. Szyszko wskazuje, że koszty magazynowania dwutlenku węgla są ogromne, podczas gdy znacznie lepsze efekty możnaby osiągnąć o wiele tańszą metodą przez zwiększenie powierzchni leśnej, która ten dwutlenek pochłonęłaby, przy okazji dając ogromne korzyści w postaci zwiększenia ilości drewna na rynku. No i grzybów, jagód i świeżego powietrza też przybyłoby.

Ale wytłumaczcie to temu Dyzmie. Te bałwany z PO chciałyby lasy sprywatyzować i wyciąć, jak na Haiti, czego dowód mam na przykładzie lasu na gdańskim Ujeścisku. Wszystkich zapraszam, by z okazji wakacji i pobytu nad morzem zajrzeli na gdańskie Ujeścisko i przekonali się jak radni Platformy cywilizują las wycinając "dziką roslinność" jak to przepięknie ujął jaikś zwolennik tego typu cywilizacji. Obecna klasa rżądząca "III RP", wzorem tej z końca wieku XVIII, okazała się gotowa zgodzić na ekonomiczny rozbiór Polski, plasterek po plasterku. A elektorat jest współwinny - że takich polityków akceptuje.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie zmienimy biegu rzeki. Decyzje zapadają gdzieś daleko, wysoko, poza naszym zasięgiem.

Dlatego naucz się być obojętny na to, na co nie masz wpływu. Tracisz nerwy, siły, czas i zdrowie na rzeczy tak od nas nie zależne jak hulający wiatr, szum morza, itd (trochę melodramatu dla podniesienia walorów estetycznych wypowiedzi ;)

Więc, jest dziś piękna pogoda w trójmieście. Idź na plażę, popatrz na beztrosko bawiącą się dzieciarnie, piękne towary tu i ówdzie, pociesz oko.

Prawdziwy świat to Twój świat. To ten który widzisz gdy wyłączysz TV i wyjdziesz na dwór. Nie znajdziesz tam Tuska, Giertycha, korupcji, min pułapek i terrorystów. I to jest prawdziwy świat, nie daj sobą manipulować.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
@ Innynick

Kitu mi pan nie wciskaj - to już wielokrotnie przerabialiśmy - pod nazwą "ucieczka od wolności". A ja jestem żywym dowodem że oplaca się strategia odwrotna od proponowanej przez pana - oplaca się angażować, to rzecz chyba oczywista dla ludzi rozwijających realny kapitalizm i realną demokrację. Ni mylić z matrixem. Mądrość ludowa też to potwierdzi "ziarnko do ziarnka..." i "kropla drąży skałę " czy też "kamienie na szaniec". Kto panu tak mózg zmacerował ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kuźwa myślałem, że nick zmienię, trochę mądrości zaproponuje i pożegnam się z twoim wątkiem.

{ucieczka od wolności} ?
- Jesteś niewolnikiem tego co w TV powiedzą.

{ja jestem żywym dowodem że oplaca się strategia odwrotna}
- Nie ma żadnej strategii dla ciebie, dla mnie ani dla nikogo. Możesz tylko słuchać o kolejnych przekrętach i kolejnych obietnicach.

{oplaca się angażować}
- Możesz, faktycznie, na tym forum. Poza tym, że faktycznie piszesz o na prawdę bulwersujących sprawach, to co ci to dało, albo komuś ?

{realny kapitalizm i realną demokrację}
- W Polsce nie ma kapitalizmu ani demokracji. Nie ma demokracji w kraju w którym od razu po wyborach rząd wprowadza ustawy wbrew woli społeczeństwa. To się nazywa dyktat.

Nie ma kapitalizmu tam, gdzie gospodarka jest od górnie regulowana, usankcjonowana tysiącami przepisów, regułek, i Bóg wie czym jeszcze. Nie ma kapitalizmu tam gdzie rządzi korporacja.

W Polsce masz republikę faszystowską. Identyczną co za czasów Rzymu. Senat, Sejm, Rząd wykonuje zamierzenia wąskiej grupki.

Realizm to może bardziej w sztuce.

{kropla drąży skałę}
- Te podskoki nikogo na górze nie ruszą. Zresztą tutaj na dole także jakby wszyscy zobojętnieni.

{Kto panu tak mózg zmacerował ?}
- W sumie, z to powinienem w ogóle zakończyć dyskusję. Znów mnie Bóg pokarał za wchodzenie w dyskusję z tobą. Ale odpowiem tak: tacy jak Ty mnie zblazowują. Tacy co się pompują na wieczornych wiadomościach i próbują podnosić ciśnienie innym.

Czy wiesz, że jedynym wymiernym wynikiem ciągłego bombardowania jakąś, obojętnie jaką informacją będzie zobojętnienie na nią ?

Kogo dziś rusza, że koło mnie zrobiono rondo za kilka milionów ? Nikogo, każdy jest już znieczulony na to. Także na krew, przemoc, zabijanie, ból, biedę, itd.

I oto w tym wszystkim chodziło, zobojętnienie. Swoim pompowaniem tylko pomagasz wprowadzić korupcję do ram normalności dnia powszedniego, gratuluję.

A i bym zapomniał, ulotniam się z tego wątku, bo tu zaraz niewybredne epitety polecą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Polityka

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

do góry