Widok

Twój Vincent

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Twój Vincent.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Twój Vincent

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14

Cudo!

Prawdziwa uczta dla wszystkich zmysłów...Zalowalam, że muszę mrugać!Jestem poruszona. Juz zapomniałam, że można wyjść z kina zachwyconym
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 2

Olać "współczesne społeczeństwo"

Wybitne dzieła są wieczne. Wybitne filmy sprzed wieku żyją w świecie sztuki do dziś, mimo ubóstwa ówczesnych środków technicznych. Jak nie my, to może nasze dzieci albo wnuki docenią "Vincenta".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Warto zobaczyć

Film niezwykły, nowatorski, karkołomny pomysł ożywienia obrazów Vincenta w historii o nim uważam za więcej niż udany. Przy tym wzruszający, gorąco polecam!
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 3

Uwaga kicz!

Próba przeniesienia dzieł artysty na rozedrgany cyfrowy obraz drażni i męczy, a do tego nudna fabuła... "Twój Vincent" utwierdził mnie w przekonaniu, że Vincenta van Gogha powinno oglądać się w oryginale.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 38

To jest bardzo udane dzieło. To Sztuka. To trzeba przeżyć a wrażenia będą niezapomniane.

Wystarczy odrobina wrażliwości. Ten film nie pozostawi nikogo obojętnym.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety, masz rację.

Nie oznacza to jednak oddania rozgrywki walkowerem. Trzeba tworzyć tak, jak robili to twórcy tego filmu. Zostało po nich dzieło, a nie tylko "ślady na piasku i kręgi na wodzie". A my mogliśmy spędzić czas że Sztuką.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Doskonały.

Świetnie oddaje specyfikę stylu Vincenta a także doskonale przedstawia problemy geniuszy, niedocenionych za życia. Piosenka na końcu jest świetnym podsumowaniem filmu, a zarazem doskonałym i nastrojowym zakończeniem. To trzeba przeżyć. Nowatorskie podejście do tematu i do tego doskonale zrealizowane. Chapeau bas. To naprawdę Sztuka.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 3

wielkie brawa

za pomysł ożywienia postaci z obrazów. Po tym filmie mam wrażenie, że moje obrazy w domu tylko czekają na noc, by zacząć żyć własnym życiem. Świetny, tylko polecać. Każdy, kto docenia talent osób tworzących powinien to zobaczyć!
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 3

Waro obejrzeć

Zdecydowanie polecam.Niesamowite wrażenia wizualne,dopracowanie każdego szczegółu z pieczołowitością. Zachwyca ten efekt finalny koronkowej pracy i kazdy kadr.Z drugiej strony mnie także zafrapowala postać wybitnego malarza w kontekście wrażliwości człowieka;odbioru rzeczywistości i sposobu percepcji świata.Ogromna przyjemność,choć zdaję sobie sprawę że obraz nie dla każdego odbiorcy bedzie miał wartość znaczeniowa. W kinie towarzyszyło mi kilka osób w roli widzów.Wybralam wersję z napisami i szczerze zachęcam do udziału w projekcji tego filmu.Naprawdę warto, gdyż pozostawia we wnętrzu swój ślad.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tylko kto to doceni, że klatki tego filmy były malowane ręcznie na płótnie przez ~4 lata

Można by powiedzieć, że tworzyli jak Vincent ... ale współczesne społeczeństwo nie ma juz tej wrażliwości

... dla nich wystarczy rosp#$@# na ekranie i wiadro popcornu
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 6

Uczta dla oka

Byłam na pokazie przedpremierowym, jestem pozytywnie zaskoczona, film wizualnie cudowny a i fabuła bardzo ciekawa. Fantastyczna realizacja od początku do końca. Brawo dla twórców za tak ambitny projekt.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 3

trzymam kciuki!

Mam nadzieję, że to będzie udany projekt, kibicuję mu od samego początku :)
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 2

Twój Vincent

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14
do góry