Widok

UL. TUCHOMSKA

Drodzy mieszkancy, ktorzy musicie meczyc sie codziennie jezdzac po dziurawej pelnej wybojow ulicy Tuchomskiej mam do Was pytanie co mozemy zrobic aby polepszyc dojazd ta ulica??? Wiem ze ma byc ona robiona ( asfalt i inne cuda) ale to dopiero w maju a przypomne ze jest koniec stycznia:(.Moze jakies pismo do UG Zukowo albo delegacja z podpisami. Moze jest jakas madra glowa ktora prawnie jest wstanie cos zdzialac. Boje sie spojrzec w podwozie samochodu a tu tylko jeszcze gorzej bedzie. Czekam na jakies sensowne pomysly do zrealizowania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hołota przez samo "h" synciu bez szkoły.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tutejszy, idź się lecz albo przestań pić . Bo bredzisz .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja składam pismo do UG z podziękowaniem za nie naprawianie tej drogi. Z prostej przyczyny: Przynajmniej chołota co się tu sprowadziła teraz jedzie powoli. A jak jest gładko to rekordy prędkości biją.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja też nie mieszkam na Księżycowej a się dokładałem. Mieszkam w bocznej od Księżycowej i by znośnie nią jeździć to się dorzuciłem. Na mojej ulicy płyty zostały położone prawie 5 lat później i też na nie się składaliśmy.

Naprawa Księzycowej dzisiaj:
2 panów sypią cement do dziury , zasypują piaskiem i udeptuja kaloszem. Gratulacje haha a sołectwo się chwali jak to drogi i dziurawa nawieżchnię naprawiją- wymiana płyt. XXI wiek udeptywanie butem. Za chwilę dziury będą. Rozumiem po kosztach ale to śmieszne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Anonim, nie mogę się złożyć bo nie mieszkam tam, ale muszę jeździć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

i gdzie ten asfalt, który miał być w maju???
nawiasem mówiąc miał być już w zeszłym roku - taką miałem informację z UG. jak jest - każdy widzi....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Patrząc na działania Gminy to Pszenna i Księżycowa może za 20 lat doczekają się normalnej nawierzchni, o chodnikach nie wspominając..."

aż takim optymista bym nie była, od 20 lat prawie tu mieszkam i dalej brodzę w błocie i kałużach. A Lipowa zrobili w tydzień przed którymiś wyborami samorządowymi chyba z 8 lat temu. Z autopsji wiem, że 20 lat szybko mija.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

co za bzdury :( Lipowa jest drogą powiatową, jak Lotnicza...
Co nie zmienia faktu, że asfalt na Tuchomskiej powinien leżeć już dawno. Patrząc na działania Gminy to Pszenna i Księżycowa może za 20 lat doczekają się normalnej nawierzchni, o chodnikach nie wspominając...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Złóżcie się na płyty jak my się składaliśmy na połowę Księżycowej i nie będziecie mieć dziur.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

no więc tamta strona Banina ma też Lipową w asfalcie ;D ale to juz trudno zaliczać do tego że to droga po tamtej stronie - nie? Tuchomska jest drogą takiej samej klasy jak Lipowa - wiec wszystko zależy ;D os interpretacji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jechałeś oststnio Tuchomską? Jeśli nie to polecam np. jutro rano. Na kolanach będziesz szedł księżycową i ją całował za jej wspaniałość.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cała strona Banino z tuchomską borowiecką ltd są w lepszym stanie niż strona z pszenną księżycową i bocznymi które są wąskie i jak np księżycowa do połowy zbudowana z płyt na które składali się mieszkańcy całej tej części banina i ta część wioski nie może liczyć na asfalt?lub Polbruk?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Drogi anonimie, którą drugą część Banina masz na myśli? Bo tam mieszkam i dziury są w większości na płytach lub prywatnych drogach. Tuchomską jeżdżę bo muszę dziecko do żłobka wozić i po tej drugiej stronie Banina jedzie się zdecydowanie lepiej.

pogoda wszystko zepsuła jest grudzień - zakontraktowane są pługi śnieżne nie równiarka ;D ot taki mamy klimat
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niech się pan/pani nie martwi druga strona Banino jeździ po takich drogach od 20 lat i nic nikomu się nie stało poczekajcie na swoją kolej i tak już do połowy drogi macie asfalt
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wysyłajcie zdjęcia drogi na komunalny@zukowo.pl. Niech zobaczą, że problem jest poważny. Inaczej będą mieli nas gdzieś, dopóki nie stanie się tragedia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na Jodłowej mistrzem jest biały Ford Kuga. Spokojnie 80km po dziurach..

Wszystko zrozumiem, ale to że komuś dziury na drodze pasują , za Chiny nie kumam. Trzeba mieć z głową nierówno pod sufitem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla mnie mogą być dziury. Przynajmniej nikt nie zasuwa. Ok prawie nikt, kierowca Carlsberga dalej ma wszystko w d ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (16 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry