Widok
3d to obraz staly tyle ze 3d:) 4d natomiast to widzisz jak dzieciatko sie rusza, macha raczkami, fika nozkami, ssie kciuk, nawet zamyka oczka:)
Ja mialam 4d - polecam! Mialam takie usg wykonane w Invikcie u dr Puzio - super lekarz! Przesympatyczny i fachowiec:) Invicte polecam bo maja dobry sprzet, lezysz sobie na kozetce, przed soba masz plazme i ogladasz:) Z tylu moze sobie siedziec maz i tez podziwiac:) Placilam 200zl z nagraniem na plytke.
Ja mialam 4d - polecam! Mialam takie usg wykonane w Invikcie u dr Puzio - super lekarz! Przesympatyczny i fachowiec:) Invicte polecam bo maja dobry sprzet, lezysz sobie na kozetce, przed soba masz plazme i ogladasz:) Z tylu moze sobie siedziec maz i tez podziwiac:) Placilam 200zl z nagraniem na plytke.
A zapomnialam dodac ze Maluch moj byl tak ulozony, ze dr nie mogl znalesc jakiegos przeplywu w serduszku, jest bardzo dokladny - szukal, ale Mala nie chciala sie przezucic i spala;) I dostalam skierowanie na inny termin - za tydz podajze do lekarza kardiologa i tamten zrobil mi dokladnie usg uwzgledniajac wlasnie serduszku i znow dostalam zdjecia i opis ale serduszka:) Skierowanie dostalam wiec nic za to nie placilam, mialam to badanie na tym samym sprzecie, w tym samym pokoju:) Polecam naprawde.
Oba typy USG są trójwymiarowe. Jedyna różnica polega na tym, że obraz typu 4D jest "w czasie rzeczywistym" czyli widzisz trójwymiarowego maluszka, który się rusza, po porstu film. W 3D maluszkowi robi się trójwymiarowe zdjęcie, które można obracać w każdą stronę i obejrzeć dzieciątko z każdej strony.
Ja miałam robione USG 3D całkiem przypadkiem w 12 tc. Miałam zwykłe USG i lekarz na chwilę przełączył na 3D żebym sobie z ciekawości zobaczyła, ale mało jeszcze było widać, bo maluszek mierzył zaledwie 5,7cm a badanie było robione jeszcze transvaginalnie (a lepiej byłoby je zdrobić przez powłoki brzuszne).
Gdzie można zrobić w Trójmieście-pewnie w każdej prywatnej klinice typu INVICTA czy Swissmed. Niestety szczegółów nie znam, bo jestem na czasowej banicji w Augustowie i jeździmy na tego typu badania do Białegostoku. Tam w prywatnej klinice kosztuje 160-180 zł (razem z doplerem).
Ja miałam robione USG 3D całkiem przypadkiem w 12 tc. Miałam zwykłe USG i lekarz na chwilę przełączył na 3D żebym sobie z ciekawości zobaczyła, ale mało jeszcze było widać, bo maluszek mierzył zaledwie 5,7cm a badanie było robione jeszcze transvaginalnie (a lepiej byłoby je zdrobić przez powłoki brzuszne).
Gdzie można zrobić w Trójmieście-pewnie w każdej prywatnej klinice typu INVICTA czy Swissmed. Niestety szczegółów nie znam, bo jestem na czasowej banicji w Augustowie i jeździmy na tego typu badania do Białegostoku. Tam w prywatnej klinice kosztuje 160-180 zł (razem z doplerem).