Widok
USG przy każdej wizycie?
Hej dziewczynki, mam pytanie. Jestem w 15 tygodniu ciąży, do lekarza chodzę od 6 tygodniach w odstępach co 3 tygodnie. Lekarz za każdym razem robi mi usg dopochwowe jak i również rzez brzuch. Czy aby to nie było niebezpieczne dla dzidziusia?? Jak tam u was z tymi wizytami i usg?
ja też miałam często, ale ze względu na moją chorobę. synek miał zespół napięcia mięśniowego i moja pediatra zastanawia się nad tym czy USG nie ma na to wpływu. podobno Anglicy czy Amerykanie prowadzą nad tym badania. Zresztą w UK są chyba tylko 3 USG w trakcie ciąży, jak widać coś w tym jest. Ostatnio tak wiele dzieci ma problem z napięciem mięśniowym. Sama już nie wiem co myśleć.
Agusia, to mi akurat powiedziała pediatra, która na hopla na tym punkcie i myślę, że raczej sobie nie wymyśliła tych badań. A potwierdzeń nie ma, bo są w trakcie (podobno). To nie jest moje zdanie, bo nie znam się, ale też nie warto mówić kategorycznie nie.
Ja też jak była w ciąży to tłumaczyłam sobie częste badania tym, że USG nie ma wpływu, ale jak z dzieckiem zaczyna się coś dziać to zaraz pojawiają się myśli "a może jednak...".
Ja też jak była w ciąży to tłumaczyłam sobie częste badania tym, że USG nie ma wpływu, ale jak z dzieckiem zaczyna się coś dziać to zaraz pojawiają się myśli "a może jednak...".