Widok

UWAGA NA PANA MIRKA Z AGENCJI MODELEK NEXT

Kobieta Temat dostępny też na forum:
Piszę tutaj bo nasze służby są niestety bezradne. W naszym pięknym mieście grasuje oszust który zaczepia dziewczyny na ulicy obiecując pracę modelki w zamian za spotkania erotyczne z jego kolegami z branzy. Udaje ze rozmawia przez telefon, niby o jakims castingu. Jest bardzo przekonujący, elegancko ubrany, na poczatku zadaje kilka pytań o wzrost wiek itp. Po chwili pada niejednoznaczna propozycja. Jest to obleśne, bo pan jest około 50tki. Niestety niektóre kobiety są bardzo latwowierne wiec zostawiam wiadomosc ku przestrodze nastolatek. DZIEWCZYNY UWAZAJCIE!! Ja sprawdziłam w internecie i ta sprawa była juz opisywana w Bydgoszczy:
http://www.mmbydgoszcz.pl/299654/2009/9/11/uwaga-na-pana-mirka--klamie-ze-jest-z-agencji-modelek?category=news
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Policjanci tłumaczą, że jeszcze nikt do nich nie zgłosił molestowania, czy próby oszustwa.

- Apelujemy do kobiet, które próbował oszukać i poszkodowanych firm, żeby zgłosiły popełnienie przestępstwa. Trzeba przerwać ten proceder - mówi komisarz Maciej Daszkiewicz z biura prasowego KWP"

--------------

Do kogo pretensja o nieudolności służb?
Drogie Panie, nauczcie się zgłaszać takie zachowania na policję! To przez waszą bierność, ten obleśnik czuje się bezkarny bo takie zachowania nie są (niestety) ścigane z urzędu zatem co policja bez waszej skargi może zrobić??
Nie daj Boże, jakaś dziewczyna zostanie przez niego skrzywdzona - jak będziecie się czuć z myślą, że może gdybyście nie zadziałały wcześniej to nic by się nie stało?

Najlepiej to zachować bierną pozycję i znaleźć sobie kozła ofiarnego w postaci policji, co zawsze nic nie robi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Napisałam tutaj bo to jedyne co mogłam zrobic aby ostrzec dziewczyny. Chciałam zgłosic to na policje jednak nie było podstaw do złozenia doniesienia bo za samo zaczepianie na ulicy nie można kogoś oskarżyć.
Dodam jeszcze ze cierpliwie wytrwałam przy telefonie chociaz byłam odsyłana miedzy komisariatami w gdansku i bydgoszczy. Niestety wszyscy rozkładali rece tłumaczac ze nic nie mogą w tej sprawie zrobić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
"W naszym pięknym mieście grasuje oszust który zaczepia dziewczyny na ulicy obiecując pracę modelki w zamian za spotkania erotyczne z jego kolegami z branzy."

Co można sobie pomyśleć o dziewczynie/kobiecie zainteresowanej tego rodzaju propozycją? Jakim słowem można określić tego typu osobę? Może to co napiszę okaże się mało poprawne politycznie ale jeżeli taka kobieta da się wydymać - dosłownie i w przenośni - oszustowi pokroju pana Mirka to zasługuje na swój los.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie no przecież dziewczyna poprostu zainteresowana jest pracą modelki oferowaną jej przez pana, który potencjalnie może posiadać siłę sprawczą, aby pomoc jej wtym. Nie pomyślałam nic złego o tej dziewczynie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też uważam że nic złego dziewczyna nie powiedziała, niestety dla poczatkujacej modelki to super okazja, bo zaczac nie jest tak łatwo, sama nie staram jakos rozpoczac kariere ale kiepsko idzie :c
no jak jestes z trójmiasta i okolic to moze zainteresuj się tym parkiem handlowym Matarnia co jest zaraz obok Gdańska, tam chyba szukaja teraz twarzy wiosennej kampanii reklamowej, mam nadzieje ze sie nie okaze ze to znow jakis pan mirek zboczuch :P
zobacz sobie fanpage na fejsie matarni, tam mi to mignęło
faktycznie szukają teraz, bylam na tym fanpage'u i patrzac na te dziewczyny to ja nie mam szans cos czuje :D tam sa blogerki ale tez takie zwykle dziewczyny. Musze sie zastanowić nad tym dobrze. kocham internet hihi
"kocham internet hihi"

Jestem przerażony.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cross, przyzwyczaj się...
..i bądź mocny w wychowywaniu swoich córek - widzisz jak się inne szmacą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kryminalne Trójmiasto

Zaginiony: Jacek Adamczyk (16 odpowiedzi)

Jacek Adamczyk . ur. 20.10.1966 r. zam. Gdańsk, ul. Arkońska 244/4 Komisariat Policji w...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Czy ktoś byl w Areszcie Śledczym w Wejherowie? (6 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie. Czy ktoś przebywal, odwiedza/ł pracuje lub pracowal w Zakladzie karnym w...

do góry