Widok

UWAGA NA SOKRATES ODSZKODOWANIA GDAŃSK !!!

Witam, chciałam przestrzec wszystkich przed stratą czasu i pieniędzy w celu stawienia się na rozmowę rekrutacyjną w tej pożal się boże firmie. Rozmowa odbywa się w biurze wynajętym - podejrzewam, że na godziny - z przyklejoną na drzwiach kartką "Sokrates odszkodowania rekrutacja" w "Zieleniaku" przy ulicy Wały Piastowskie 1 w Gdańsku. Na spotkanie zaprasza niejaki pan Patryk mianujący się dyrektorem. Oczywiście przedstawia firmę w samych superlatywach, aby zachęcić do wykonania zadania rekrutacyjnego, którego rozwiązanie jest sensem całego spotkania. Na czym owo zadanie polega? Trzeba ujawnić Panu dane osobowe (łącznie z telefonem, adresem, a jeśli tych danych nie znamy, to sposobem skontaktowania się z taką osobą) kilku osób poszkodowanych w wypadkach różnego rodzaju (od komunikacyjnych po wypadki w rolnictwie) i wyrazić zgodę na przetwarzanie danych osobowych. Pana nie interesuje w ogóle Wasze CV (które nota bene na rozmowę musicie przynieść sami), nawet na nie nie patrzy, jedyne czym jest zainteresowany to wyciągnięcie od Was danych osób poszkodowanych w wypadkach. Rozmowy, z tego co zauważyłam, przeprowadzane są co miesiąc. Szkoda czasu i pieniędzy na dojazd. Stanowczo odradzam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poprzednim rozmówcą Wielkie Dzięki za opinie i dodanie komentarza. Ja również miałem się wybrać na tą rozmowę, ale dzięki Waszym opinią podaruję sobie stratę czasu i energii.

Jeszcze raz DZIĘKI !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
UWAGA !!!!
Sokrates atakuje po raz kolejny:
http://www.praca.pl/kierownik-zespolu_251002.html
Sam fakt wystawiania ogłoszeń w krótkich odstępach czasu o czymś świadczy. Wyłudzanie danych ofiar wypadków! Nic poza tym!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie tak. Też byłam w szoku. Cyrk to mało powiedziane.
Często spotykana praktyka. Takie firmy same zgłaszają się do potencjalnych klientów, których dane udało się pozyskać i oferują im swoje usługi.
Ja pierwszy raz spotkałem się z tym, w "doradztwie finansowym" gdzie jednym ze sposobów pomiaru efektywności pracownika była liczba kontaktów, które zdobył.
Ale dobrze zrozumiałem? Podać dane osób, jakie się zna, które uległy jakiemuś wypadkowi i zgoda na przetwarzanie ICH danych? Przecież to cyrk...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry