Widok

UWAGA NA SOKRATES ODSZKODOWANIA GDAŃSK !!!

Witam, chciałam przestrzec wszystkich przed stratą czasu i pieniędzy w celu stawienia się na rozmowę rekrutacyjną w tej pożal się boże firmie. Rozmowa odbywa się w biurze wynajętym - podejrzewam, że na godziny - z przyklejoną na drzwiach kartką "Sokrates odszkodowania rekrutacja" w "Zieleniaku" przy ulicy Wały Piastowskie 1 w Gdańsku. Na spotkanie zaprasza niejaki pan Patryk mianujący się dyrektorem. Oczywiście przedstawia firmę w samych superlatywach, aby zachęcić do wykonania zadania rekrutacyjnego, którego rozwiązanie jest sensem całego spotkania. Na czym owo zadanie polega? Trzeba ujawnić Panu dane osobowe (łącznie z telefonem, adresem, a jeśli tych danych nie znamy, to sposobem skontaktowania się z taką osobą) kilku osób poszkodowanych w wypadkach różnego rodzaju (od komunikacyjnych po wypadki w rolnictwie) i wyrazić zgodę na przetwarzanie danych osobowych. Pana nie interesuje w ogóle Wasze CV (które nota bene na rozmowę musicie przynieść sami), nawet na nie nie patrzy, jedyne czym jest zainteresowany to wyciągnięcie od Was danych osób poszkodowanych w wypadkach. Rozmowy, z tego co zauważyłam, przeprowadzane są co miesiąc. Szkoda czasu i pieniędzy na dojazd. Stanowczo odradzam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale dobrze zrozumiałem? Podać dane osób, jakie się zna, które uległy jakiemuś wypadkowi i zgoda na przetwarzanie ICH danych? Przecież to cyrk...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Często spotykana praktyka. Takie firmy same zgłaszają się do potencjalnych klientów, których dane udało się pozyskać i oferują im swoje usługi.
Ja pierwszy raz spotkałem się z tym, w "doradztwie finansowym" gdzie jednym ze sposobów pomiaru efektywności pracownika była liczba kontaktów, które zdobył.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie tak. Też byłam w szoku. Cyrk to mało powiedziane.
UWAGA !!!!
Sokrates atakuje po raz kolejny:
http://www.praca.pl/kierownik-zespolu_251002.html
Sam fakt wystawiania ogłoszeń w krótkich odstępach czasu o czymś świadczy. Wyłudzanie danych ofiar wypadków! Nic poza tym!
Poprzednim rozmówcą Wielkie Dzięki za opinie i dodanie komentarza. Ja również miałem się wybrać na tą rozmowę, ale dzięki Waszym opinią podaruję sobie stratę czasu i energii.

Jeszcze raz DZIĘKI !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Ile za sprzątanie? (57 odpowiedzi)

Wiem, że taki watek się pojawiał kilka razy, ale dość dawno. Chciałbym wiedzieć, ile zapłacić za...

Praca Niemcy (8 odpowiedzi)

Ludzie podajcie dalej informacje żeby uwazać na pana który przedstawia się jako Jarosław Bielecki...

do góry