Widok
UWAGA na ofertę GROUPON'a to nie jest pełen kurs OWD
Oferta OWD na Grouponie obejmuje tylko część kursu OWD - trzeba dopłacić za wody otwarte . Zajęcia basenowe to skandal - nie wykonano samodzielnego montowania sprzętu i balastu , kontroli KOKOS , PIVOT'a z inflatorem i ustnie , ściągania sprzętu na powierzchni i pod wodą , HOVER'a , CESA'y ,usuwania skurczu , napełniania BCD ustnie ( gdy jeden z kursantów chciał wykonać to ćwiczenie instruktor zabronił mu tego ) - to wszystko wymaga PADI , 2 godziny czekania przy basenie nie robiąc nic . Zajęcia teoretyczne to książka i film do domu , przychodzisz jedynie na testy , czekasz po 2 godziny na rozdanie testu , aby rozwiązać go w 5-10 min. , wysłuchiwanie co master Tomasz myśli o świecie i innych ludziach . Co na to PADI ? Na szczęście przeniosłem się do innego ośrodka .
Moja ocena
Argonaut
kategoria: Nurkowanie
oferta: 4
obsługa: 1
jakość usług: 1
przystępność cen: 6
ocena ogólna: -
3.0
* maksymalna ocena 6
Panie Romanie,
Wydaje mi się, że na zajęciach basenowych (15.07) wykorzystaliśmy czas pod wodą na maksa i przez te 2,5h pod wodą zrobiliśmy tyle ćwiczeń, że nikt z załogi już nie miał sił na następne.
Robię właśnie OWD w Argonaucie, po Pana słownictwie odnoszę wrażenie, że zna się Pan na rzeczy! nawet aż za bardzo jak na początkującego kursanta OWD - proszę mi powiedzieć czym są te wszystkie Hover'y, Cesa'y, Pivot'y i Kokos'y?
Pozdrawiam!
Wydaje mi się, że na zajęciach basenowych (15.07) wykorzystaliśmy czas pod wodą na maksa i przez te 2,5h pod wodą zrobiliśmy tyle ćwiczeń, że nikt z załogi już nie miał sił na następne.
Robię właśnie OWD w Argonaucie, po Pana słownictwie odnoszę wrażenie, że zna się Pan na rzeczy! nawet aż za bardzo jak na początkującego kursanta OWD - proszę mi powiedzieć czym są te wszystkie Hover'y, Cesa'y, Pivot'y i Kokos'y?
Pozdrawiam!
Do wszystkich. Takie rażące naruszenia należy zgłośić do działu QA (kontrola jakości i przestrzegania standardów PADI) oraz po zakonczonej certyfikacji sumiennie wypełnić formularz kontroli jakości (dostarczany na maila chyba że sie nie poda adresu przy certfikacji a od bieżącego roku powinien być wpisany mail kursanta przy każdej certyfikacji). Co do treści oferty grupon jeżeli nie została zrealizowana zgodnie z opisem także należy zgłosić temat do grupona-w takim wypadku mogą naołyżyć karę finansową
Też chciałem skorzystać z tej oferty ale naszczęście najpierw zadzwoniłem. Osoba organizująca kurs nie chciała odpowiedzieć na żadne pytania dotyczące terminów, ewentualnych dopłat. Pan z którym rozmawiałem był bardzo niemiły i odrazu zrecygnowałem. Dowiedziałem się jedynie, że wszystko jest dkładnie opisane w ofercie a ja muszę być inteligentny inaczej skoro nic nie rozumiem.
Teraz rozumiem to jego rozdrażnienie po pytaniach o termin kursu i organizacje zajęć.
Kurs zrobiłem w innej szkole, gdzie było miło i rzeczowo. KOKOS, HOVER, CESA, PIVOT itd. to podstawy, których się nauczyliśmy i ćwiczyliśmy wielokrotnie!! Omijajcie ich z daleka.
Teraz rozumiem to jego rozdrażnienie po pytaniach o termin kursu i organizacje zajęć.
Kurs zrobiłem w innej szkole, gdzie było miło i rzeczowo. KOKOS, HOVER, CESA, PIVOT itd. to podstawy, których się nauczyliśmy i ćwiczyliśmy wielokrotnie!! Omijajcie ich z daleka.