Widok

UWAGA na sklep RODZYNECZKI

Witam, dziś zostałam upokorzona w sklepie Rodzyneczki w Pruszczu Gd. W sumie nawet dwa razy.

Po raz pierwszy, przy wejściu do sklepu.
Kasjerka powiedziała że nie mogę wejść na sklep z wózkiem (a raczej z fotelikiem maxi cosi do 13 kg z upchanym w nim 9,5kg niemowlakiem i ze stelażem BEZ koszyka na zakupy). Zapytałam ją w jaki sposób mam w takim razie zrobić zakupy bo fotelik do ich koszów na zakupy nie wchodzi a nie zostawię dziecka przed sklepem przecież. Poza tym robienie zakupów z fotelikiem w obu rękach (fotelik + 9,5kg dziecko jest naprawdę ciężki) jest fizycznie niemożliwe. Kasjerka oczywiście nie chciała wziąć odpowiedzialności za moje dziecko bo nie daj boże coś by się stało to ona by za to odpowiadała prawnie (a ja bym nawet nie zostawiła dziecka samego przed wejściem do dużego sklepu). No więc zapytałam, a ona mi na to że JEJ TO NIE INTERESUJE jak będę zakupy robić a z wózkiem nie wejdę bo zbyt wiele kradzieży mają w sklepie!!! Poprosiłam żeby spojrzała na mój wózek i powiedziała mi gdzie ja bym mogła upchać tam cokolwiek, a ona wzruszyła ramionami. Zostałam więc potraktowana złodziejka bez fizycznej możliwości zrobienia zakupów w sklepie.

Drugi raz upokorzył mnie właściciel sklepu w czasie rozm telefonicznej. Chciałam mu zwrócić uwagę na paradoks sklepu dla dzieci w którym nie można zrobić zakupów z niemowlęciem :( Powiedział mi że matki z dziećmi kradną najwięcej, on jest stratny o 6 tysi i nawet ZAKŁĄDAJĄC że nie kradnę (o żesz kuwa) to wchodząc na sklep z wózkiem musiałabym zapłacić o 10% więcej za towar????. Jak dla mnie => chora teoria i chory ten sklep.

Tak więc Drogie Mamy, jeśli nie lubicie kiedy traktują Was jak złodziejki z dzieckiem w wózku NIE RÓBCIE zakupów w sklepie RODZYNECZKI.
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 20
Na rozkapryszone bachory działa jedynie pas skórzany, wojskowy. Kosztuje tylko 50 zł. Nie zużywa się, można stosować o dowolnej porze, przed i po jedzeniu. Należy unikać bicia klamrą oraz nie bić dziecka po głowie. Likwiduje niepożądane zachowania, tak zwane "ADHD", fochy, dąsy, uczy dobrych manier oraz bycia grzecznym. Przy tak wielu zaletach nie posiada wad. Pomaga również poprawiać wyniki w nauce. Można stosować przy walce z nałogami. Polecam serdecznie wszystkim którzy mają problemy z dziećmi. Zwolenników bezstresowego wychowania uprasza się o niezabieranie głosu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10
Panie anonimie. Zdecydowanie powinien pan zmienić forum, bo tu żyłka pierdząca panu pęknie od tych wszechobecnych opisów kupek zupek, i pyśków naszych dzieci.

Wątek absolutnie nie dotyczył, żadnej z poruszonej przez Pana kwestii więc twoje wypowiedzi drogi anonimie są absolutnie nie na temat. Jeśli natomiast chce pan podyskutować na ten temat to może trzeba poszukać sobie takich samych sfrustrowanych osób jak pan???
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
"Może moje dziecko kiedyś na starość pomoże Ci przejść przez ulice, troche szacunku!" HAHAHAHAHAHAHA! Dawno się tak nie ubawiłem. Skąd ta pewność? Zagwarantujesz mi to? A może będzie bezrobotnym leniem na utrzymaniu MOPS-u. A może kryminalistą lub innym pasożytem społecznym. Tego nigdy nie wiesz, tak samo jak nie wiedziały tego matki obecnych morderców, alkoholików i wszelkich kanalii. Jak od małego nie wpoisz dziecku szacunku do innych osób podróżujących autobusem w przyszłości wyrośnie z niego taki prymityw jakich wielu teraz. Dzieci wychowywane bezstresowo wchodzą z papierosami do autobusu, nie liczą się z nikim, ubliżają osobom starszym.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
Wyobraź sobie, że nie zamierzam ust mojego dziecka zaklejać taśmą wsiadając do autobusu czy wchodząc do sklepu tylko po to by ktoś taki jak Ty był zadowolony z ciszy. Dzieci na świecie są i będą na całe szczęście ale na nieszczęście takich dziwaków jak Ty. I nie życzę sobie by ktokolwiek nazywał moje dziecko bachorem, nawet na forum! Może moje dziecko kiedyś na starość pomoże Ci przejść przez ulice, troche szacunku!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Cieszę się, że mnie zrozumiałaś. W takim razie hodujcie sobie te swoje "pociechy", ale w taki sposób, by nie uprzykrzać życia innym obywatelom. Nie mam ochoty potykać się na każdym kroku o wasze dzieci, słuchać ich piszczenia, zrzędzenia czy wycia... Nie chcę też patrzyć na karmiące matki z wywalonymi wymionami w miejscach publicznych. A jak już pchacie te wasze taczki pomiędzy ludźmi to uważajcje , by nie jeździć komuś po nogach. Nie jesteście pępkami świata. Często czyjeś buty kosztują więcej jak te wasze wózki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9
Dzięki Bogu forum jest dla wszystkich. Uważam, że mamuśkom też trzeba czasem przypomnieć, że zachowują się najczęściej jak święte krowy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
Kaszki za 8.99zł? W centono.pl kupowalam za 5.99zl,dowiezli gratis tylko ze maja zupelnie podstawowy asortyment
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Anonimie napracowałeś się. Twoja radosna twórczość nie zna granic.
ALE skąd tyle wniosków i tak mądrych przemyśleń? Zwłaszcza że ani jeden z wymienionych przez ciebie punktów nie był tematem naszego wątku. My tu rozmawiamy o czymś innym, czymś o czym nie masz bladego pojęcia. Znów muszę ci wypunktować brak umiejętności czytania ze zrozumieniem!
Żeby nie było ci smutno, to napiszę że zgadzam się z tym co napisałeś - Nasze dzieci są tylko nasze - więc na pewno nie twoje i nic ci do nich i ich wychowania. Będziesz miał swoje śmierdzące bachory - wywiesisz tę cudowną listę na lodówce i będziesz się tego uczył.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
1.Cały świat nie istnieje tylko po to, żeby kochać wasze dzieci.

2.Kiedy wasz wstrętny bachor drze mordę, to dla większości ludzi, nie jest to słodki pisk nowego życia, tylko wrzask drącego mordę bachora.

3.To ważne, żeby wasz bachor się rozwijał i poznawał doświadczalnie otoczenie. Nie zdziwcie się jednak, kiedy otoczenie sprawi waszemu bachorowi bolesną lekcję. Wasz z****niec zostanie opluty, oblany, obrzucony lub uszczypnięty.

4.Pieluchy śmierdzą.

5.Szczyny również. Dziecięce szczególnie.

6.Ubabrane kończyny, to nie malutkie, tyci tyci pulchne rączki, tylko uświnione łapy źródło plam.

7.Podeszwy butów waszych bachorów są tak samo brudne jak podeszwy butów ludzi dorosłych, więc nie widzę powodu, dla którego wasze bachory mogą chodzić kopytami po publicznych siedzeniach, a dorośli nie.

8.Wasze dzieci są wasze. Pilnujcie więc, żeby nie plątały się pod nie waszymi nogami.

9.ADHD się leczy, a nie przeczekuje lub oczekuje zrozumienia od otoczenia.

10.Złota zasada dla dzieciorobów: Robimy tylko tyle dzieci, nad iloma jesteśmy w stanie samodzielnie zapanować.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10
Błąd generalizowania to podstawowy błąd w percepcji rzeczywistości. Nie martw się T. nie jesteś jedyny który popełnia błędy, właściciela Rodzyneczek również dopadła ta przypadłość.
Być może zrozumiesz o co mi chodzi na przykładzie - piszący tu z nami wesołek o pseudonimie anonim jest chamem - co nie oznacza jednak że wszyscy ludzie korzystający z internetu tacy są. Czyż nie?
Więc proszę T. nie popełniaj znów takich gaf, tylko jak ktoś Ci niszczy stopy w tramwaju to po prostu zwyczajnie zwróć takiej osobie uwagę
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Co do jeżdżenia po nogach...to ja nie wiem czemu, jak mówię przepraszam, bo chcę przejechać, to ludzie przesuwają się o pół kroku. No i ja rozumiem, że jedna na ileś osób może źle ocenić odległość, ale 99%? No więc mówię i jadę.

Co do miejsc bez dzieci to moje dla mnie mogłyby być. Jak ktoś nie lubi to po co go zmuszać:)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
to nie jest forum dla ciebie T
"Dobre rodzicielstwo to w dużej części umiejętność radzenia sobie z własną bezradnością. (..) Trzeba rozstać się z wyobrażonym i wymarzonym dzieckiem po to, by spotkać się z tym, które ma się we własnym domu." A. Stein
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziewczyny... To może podrzucicie mi info gdzie jest jakaś restauracja/kawiarnia, gdzie dzieci są nie mile widziane? Bezskutecznie szukam miejsc, gdzie nie trzeba znosić wrzasku.

Chcecie linczować? A proszę bardzo. Ja mam ochotę czasem objechać mamusie w sklepach, które stają z wózkiem na środku, tarasując przejście i mając gdzieś innych (W Rossmanie na Górnej Oruni to wręcz nagminne), albo w tramwajach czy autobusach najeżdżają mi wózkiem na nogi. Przykro mi, ale bywacie roszczeniowe, nieznośne i sprawiacie wrażenie, że cały świat powinien wam padać do stóp, bo wy macie dziecko...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8
Obł, rzecznik praw konsumentów pomaga raczej w kwestii sporów pomiędzy przeds a konsumentami, ja z nikim się nie spieram. Napisałam co sądzę nt tego sklepu i traktowania Klientów, moja noga tam nie postanie przez ułamek sekundy, przez neta od nich też nic nie kupię. Nie polecę na pewno tego sklepu znajomym, a nawet odradzę tam wizytę. I na tym koniec, nie ma konfliktu :)
Mam jeszcze kilkadziesiąt innych sklepów z artykułami dla niemowląt (nie licząc allegro) w których mogę robić zakupy bez żenujących sytuacji. Luuz :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
a tak btw w biznesie nie ma miejsc na sentymenty, widac,ze nikt z was nie prowadzil i nigdy nie bedzie prowadzic biznesu... skoro obruszaja was takie rzeczy. ...............

Kretynizm nie zna granic. Skoro jest to sklep dla mam w ciąży i z małymi dziećmi ,to gdzie tu logika?
Może panie w głębokiej ciąży trzeba rewidować ,bo pod tunikami coś
chowają?

W biznesie zdecydowanie trzeba klienta szanować i o niego dbać!!!
1 zadowolony klient to reklama bezpośrednia i w 100% pewna dla następnych 2,3 osób.

Więc biznes szybko się zamknie ,lub pan właściciel będzie musiał
nazwę sklepu zmienić.
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
anonim polecam wizytę u ortopedy ,może nogi uda się tobie chociaż uratować,po twoich żenująco niskich wypowiedziach wnioskuję ze jesteś samotnym,niekochanym,samolubnym,zapatrzonym w siebie,sfrustrowanym osobnikiem którego ktoś musiał nieźle kopnąć w d*pę i teraz swoje złości i żale wylewasz na RiD ,zresztą sama nazwa forum wskazuje RODZINA I DZIECKO ty raczej nie masz ani rodziny ani tym bardziej dzieci ( nawet dobrze nie chciałabym mieć takiego rodzica)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak kogoś nie stać na dziecko to niech się na nie nie decyduje. W dzisiejszych czasach dla niektórych jedno dziecko to luksus, dwoje to szaleństwo, a powyżej to już patologia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Jstem tego samego zzdania co przedmówca- też bym ich podała do rzecznika praw kosnumenckich, z takimi postawami nie ma co się cackać
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5
Droga Dori podaj sklep rodzyneczka do miejskiego rzecznika konsumentów
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
Anonimie mało wiesz o Zusie ha ha ha ha. to takie małe złodziejskie państwo w państwie, które zresztą niedługo padnie i nie licz na to, że jak płacisz składki to otrzymasz swoją emeryturę, ona będzie zależała tylko i wyłącznie od tych "wrzeszczących bachorów". a z drugiej strony fajnie jest żyć w takiej błogiej niewiedzy, mniej stresów...
No cóż po tylu negatywnych opiniach również nie mam zamiaru zaopatrywać się tam, ani w sklepie ani na allegro.
Właściciel cham.
image
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry