Widok

Ubu Rex

Ubu Rex Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Ubu Rex.
Ubu Rex
opera Krzysztofa Pendereckiego

Opera Bałtycka po latach przygotowań i prób zaprezentowania dzieła Krzysztofa Pendereckiego doczekała się możliwości zmierzenia się z jednym z najważniejszych tytułów w światowej muzyce współczesnej. To dzieło ma już bogatą tradycję realizacji na polskich scenach operowych. Znakomita premiera Krzysztofa Nazara w Krakowie za dyrekcji Ewy Michnik, pełna ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

??

bardzo dziwna obsada z tego co widziałam na stronie OB. niektórzy z nich amatorzy.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 17

Sarkazm???

Cos czuję, że autor artykułu pisząc:
"Doniosła, jak się spodziewam, realizacja..." "...znakomitych twórców i najlepszych, na jakich nas stać, wykonawców wspieranych przez nasze cudowne zespoły Chóru i Orkiestry (???), niech będzie hołdem złożonym wielkiemu kompozytorowi przez Operę Bałtycką w roku jego imponującego jubileuszu" chciał powiedzieć coś między wierszami.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kochani potencjalni widzowie.

Piszę to jako osoba widząca próby do spektaklu - zapowiada się naprawdę rewelacyjnie!!! Polecam KONIECZNIE!!!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czyżby Widzący z Lublina?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bilety na sobotę

Sprzedam bilety na sobotę (tel. 691607038).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Zapowiada się całkiem pozytywnie. Oby tylko soliści się nie pochorowali...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

kolejne pseudoartystyczne badziewie w trojmiejskich teatrach,paru chłopa lata i drze sie na scenie i wielka mi sztuka

a won na monciak i żulów pooglądac pijanych to na to samo wyjdzie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 37

CO ZA BYDLE TU SIE WKRADLO!!

co za bydle tu się wkradlo!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Nie rzucajcie pereł przed wieprze" tylko taki komentarz ciśnie mi się na usta jak przeczytałam co napisał lub napisała dd. Z drugiej strony mam wątpliwości czy ta osoba wie co to znaczy?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Spektakl rewelacyjny! Polecam ;)
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 2

ubusrex

kolejne silące się na art badziewie z gdanska w zatęchłej operze,fuj
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 20

Do ss

Albo nie widziałeś/nie widziałaś, albo jesteś pracownikiem Opery!
Świetnie zrealizowane przedstawienie, ciągle coś się dzieje na scenie. I do tego Mistrz Penderecki! Rewelacyjna charakteryzacja i kostiumy. Byłam i teraz idę jeszcze raz, bo naprawdę warto.
Wiem, że w Operze często nie ma nic ciekawego, ale Król Ubu jest genialny!
Polecam!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

pod niemałym wrażeniem.. :))

Tajemniczy i nieco przerażajacy klimat tworzą artyści dzieła Pendereckiego!! Piękna stylistyka, kostiumy, choreografia!! Jestem pod niemałym wrażeniem!! Dwa akty przeniosły mnie do innego wymiaru!! Zdecydowanie polecam tym, którzy preferują spektakl w operze i operę zarazem!! Naprawdę warto!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Uby Rex -prawdziwa uczta

Wczorajszy spektakl był fantastyczny arie Karoliny Sikory jako Matka Ubu ( szczególnie ta pierwsza ) fantastycznie zaśpiewane, cudowny głos, ekspresja i głębią emisji. Ojciec Ubu - Jacek Laszczkowski wspaniale współgrał w tym duecie. Razem stworzyli niezapomnianą kreację. Podobnie o tym mówili synowie studenci PGd i UGd a to ważne bo nie byliśmy pewni jak odebrany będzie sam Penderecki. Nie zapomnijcie wznowić kolejnych spektakli w następnym sezonie. Polecam wszystkim nie tylko tu ale i na feysie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kultura

Dziewczyna, która podeptała chleb (7 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Dziewczyna, która podeptała chleb . PIERWSZE PRÓBY DO SPEKTAKLU...

Stosunki na szczycie (47 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Stosunki na szczycie . Miłosne zagadki za nasze podatki! Sir Clive...

Księżniczka czardasza (9 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Księżniczka czardasza . "Księżniczka czardasza" Imre Kálmán reżyseria:...

do góry