Widok

Udostępnij żeby pomóc - chore dzieci na Facebook'u

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Co za bezdenna bezmyślność kieruje ludźmi, którzy "dzielą się" w nieskończoność zdjęciem dziecka bez kończyn, afrykańskiej sieroty czy innego nieszczęścia.
Zdjęcie bez opisu, bez danych, bez niczego, ewentualnie z rzewną historią i zachętą: Im więcej osób udostępni tym szybciej facebook wpłaci pieniądze.
Bożesztymój! serio?!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy serio?? nie. Facebook nie płaci za coś takiego. To tzw. legendy internetowe. Trochę na zasadzie łańcuszków.

jest nawet blog na ten temat, polecam ;)
http://atrapa.net/legendy/porwanie.htm
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://scepticemia.com/2012/02/02/facebook-wont-pay-anybody-stop-reposting-these-images/ - ktoś też się zastanowił nad tą głupią zabawą

Znacie jakieś oficjalne linki w tej sprawie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też denerwują mnie te łańcuszki masa moich znajomych udostępnia foto jakiegos dziecka chorego ,myślą że w ten sposób zbawią świat że temu dziecku pomogą nonsens.tak samo chore zakatowane zwiarzaczki też tego pełno
image
Nie tylko nie pomogą, ale robią zabawę jakiemuś tępemu guaniarzowi, który się podnieca, że 20tys podzieliło "jego" zdjęcie.
Druga opcja - dołączają do farmy fanów, która potem zostanie sprzedana.
Mnie tez sie to nie podoba, po prostu smuci mnie jak widze po raz kolejny takie zdjecie jakiegos dziecka albo psa. Jesli ktos chce naprawde pomoc niech przekaze 1% podatku a nie zaglusza sumienie glupim kliknieciem.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (48 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Ostrogi piętowe - jakie zabiegi najskuteczniejsze? (77 odpowiedzi)

Czy ktoś się borykał z tym problemem? Jakie zabiegi najbardziej pomagają?

do góry