Widok

Ul. Na Dambnik

Czy wam nie przeszkadza coraz większy ruch ciężarówek na ul. Na Dambnik. Już asfalt jest popękany w wielu miejscach. Co innego jeśli jedzie właściciel który mieszka i musie ta ulica dojechać. Ale systematycznie jeżdżą ciężarówki z budowy Drogi Kaszubskiej. Niszczą drogę a Gmina nie naprawi tak szybko. Poza tym jest znak ograniczający poruszanie się samochodów powyżej 8 t. Wraca szkoła dla dzieci a oni cisną drogą ponad prędkości dozwolone. Oby nie doszło do kolejnej tragedii. Czas to ukrócić.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
Stuknij sie w glowe. Droga jest po to aby nią jeździć. Sam tez sie budowałeś ciekawe jak do ciebie przywozili materiał na budowę. Czyżby helikopterem?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 20
Sam się puknij. Zdecydowana częsć mieszkancow partycypowała w kosztach budowy. Przykro patrzec jak niszczona jest droga a w wielu miejscach jej uteardzona część sluzy teraz za parking.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dokładnie. Mieszkańcy się zrzucali na budowę drogi. Po za tym kilka ciezarowek na budowe domu to nie to co kilkadziesiąt na budowę ekspresówki.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak myślałem że odezwie się ten co ja niszczy. Rodzice ostrzegam dzieci pójdą do szkoły ich czujność też jest mniejsza a takich jak ten co mi każe puknąć się w głowę pochwala rajdy ciężarówek nie tych budowlanych tylko tych naprawdę potężnych. O tę mi chodzi cym...le.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Każda ciężarówka powyżej 8ton powinna mieć zgodę na wjazd z urzędu gminy . Na ul Warszawską tak samo . Zapraszam panów policjantów z komisariatu w Szemudzie . Kopalnia złota w postaci mandatów . Przełożeni będą wniebowzięci za taką skuteczność pracy ;-)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tam mieszka jeden co codziennie jezdzi ciezarowkami i czesto ciagnie 20 tonowa koparke
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie ma co pisać do K.P. Szemud tylko apeluje do kierowców posiadających kamerki jak widzicie takiego cymbała na ul. Na Dambnik zgrać to na kompa i przesłać do Policji. Na internecie jest link gdzie spokojnie można im przesłać a oni ustalą czy kierujący pojazdem mógł wjechać na tą ulicę czy nie. Oni takie filmiki traktują serio. Taki niszczy kierownicy dostanie kilka razy mandat do zapłacenia plus punkty karne i straci prawko to może wtedy będzie respektował przepisy ruchu drogowego. Proste jak budowa cepa.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ktoredy ma jezdzic skoro tam mieszka ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jeżeli mieszka przy ulicy , gdzie obowiązuje zakaz wjazdu powyżej 8 ton . a chce jeździć 30-sto tonowym zestawem , to proponuję zmienić miejsce zamieszkania . Ja też chciał bym mieć przed domem czołg , i sobie nim pojeżdzić po ulicach ... ;-) ale wtedy musiałbym się wyprowadzić na poligon ..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

no tak nie do konca, jesli mieszkasz i prowadzisz działalność której np głównym założeniem jest transport pod adresem X to masz prawo dojechać do tego miejsca każdym sprzętem (oczywiście po opłaceniu u uzyskaniu odpowiedniego zaświadczenia z gminy)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masz rację Radek ale jak wołali o zrzute na drogę to z życia wiem że tacy jak Ty byli na nie. To nie osobówki niszczą drogę a 30 t. Więc jak będą dziury bo już pobocze asfaltu popękało to Wójt się sypnie i nie da kasy a Ty ze swoją ciężarówą schowasz się i tyle, bo Tobie te dziury nie zniszczą zawieszenia i my będziemy co pół roku je wymieniać. Tak już było przed asfaltem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

cóż człowieku, co zrobisz... każdy musi z czegoś żyć i jakoś zarabiać....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Tylko dlaczego szkodząc innym ??
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ten co ma Ciężarówkę płaci nie maly do podatek od środków transportu. Także mało wiesz. Dużo krzyczysz A sam pewno mało dałeś
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

To jest ułomność polskiego prawa w zakresie planowania przetrzennego. Dopuszcza się prowadzenie działalności na obszarach zabudowy jednorodzinnej. I tak mamy takie kwiatki jak zestaw ciągniący koparkę przez osiedla. Usługi i produkcja powinny być skomasowane w jednym miejscu, a zabudowa rodzinna w innym. Jak ktoś prowadzi działałność to niech sobie wynajmie i kupi plac i tam trzyma ciężarówki.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie pokryje swoimi podatkami rozpitolonej drogi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy nie było czasem tak, że to Ty wprowadziles się później ? . Jednym przeszkadzają nawożenie pola przez rolnika A drugim, że ktoś od zawsze ma tu swoją firmę .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dwukrotnie dokładałem do modernizacji drogi. Raz asfaltowej, drugi do płyt. Wku....w mnie bierze jak widzę katowanie drog przez cieżarowe auta i jeszcze pajac za kierownica zajmuje tyle pasa ze na pobocze trzeba zjeżďżać. Ewa masz ptasi móżdżek i pewnie jest to zbyt cieżki temat dla ciebie do zrozymienia.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tak właśnie to wygląda. My płacimy kasę na drogi jak jelenie a oni je dewastują.STOP dewastacji naszych dróg. Nagrywanie nawet telefonami i wysyłajcie do Policji. Czas przestać polemizować a robić swoje. Ja tak zrobię ci nie będę się przepychał tu na forum czy mam rację. Jak zapłaci taki to szybko zmieni trasę.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Na Zachodniej też był przedsiębiorca, który codziennie jeździł cieżąrówką tam i z powrotem. Skutecznie udało się to zblokować. Więc wszędzie da radę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bardzo dobrym rozwiazaniem jest stawianie zapór i szykan uniemożliwiających przejazd ciężkich pojazdów z naczepami czy, przyczepami. Świetnie sprawdza sie w kilku miejscach na ul. Bysewskiej łączącą Budowlanych z Kartuską w Gdańsku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Napisz jak to załatwiliście
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trzeba poprostu dac wojtowi dom na tej ulicy i bedziecie mieli wszystko zalatwione , on umie sobie zrobic dobrze hehe a innych to co tam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wczoraj i dzisiaj od rana załadowane ciężarówki tzw wanny na ul Na Dambnik, skręcają w. Zamczysko. 40 ton na drodze do 8t
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kolejny deweloperek rozpoczął inwestycję życia ?? Jak najmniej wydać , jak najwięcej wyjąć ...;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zamowcie im kontrole ITD a nie sr*jcie na forum cebulaki
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Też sobie zrób
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Z ul. Zamczysko jest droga dojazdowa na S6. Jeżdżą tam kilka razy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kilka razy dziennie *
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mnie trochę denerwują auta stawiane przy wjeździe z Wybickiego, szczególnie w godzinach szczytu i przy szeregach. Chyba konieczna będzie interwencja policji i sprawdzenie, czy posiadają pozwolenie na zajęcie pasa drogowego. Jeden "mądry" poszedł dalej położył nawet opony. Mam nadzieję że zdaje sobie sprawę z niebezpieczeństwa jakie stworzył i pokryje koszty ewentualnego uszkodzenia auta po najechaniu na "barykadę" Historia lubi się powtarzać i wcześniejsze blokowanie drogi podobnymi działaniami zakończona interwencją policji raz na zawsze zakończyła problem. Chyba nie na to, była zrzuta mieszkańców na położenie asfaltu i płyt jumbo aby, teraz służyły za parking i dalej jeździć po dziurach.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie te samochody to zmora. Jeżdżę tam kilka razy dziennie praw zawsze nagle trzeba hamować ustępować ustępowaćz naprzeciwka bo gwiazda stawia auta pod plotem . Nie raz był zwracana uwaga ale zero reakcji
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzisiaj firma budująca S6 przewozi ciężki sprzęt ul. NaDambnik.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I co z tego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

I to z tego waflu że na tą drogę składali się mieszkańcy, a dopuszczalny tonaż tej drogi to 8t
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ojej. Straszne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tylko potem waflu nie pierdz, że krzywo na piechotę do domu wracasz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Każdy ma prawo jeździć po drogach publicznych. Niestety wszędzie są ograniczenia, a mało kto uzyskuje pozwolenia na przejazd, bo w polskich warunkach to niewykonalne. Na pozwolenie nieraz czeka się miesiąc, żeby dowieźć wywrotkę piasku. Swoją drogą niezła hipokryzja, jak wy budowaliscie swoje domki to woziliscie na taczkach?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak my budowaliśmy swoje domki to jeździliśmy po gruntowych , polnych drogach . Równanych raz na pół roku przez równiarkę . I co najwyżej za swoje pieniądze , przed swoją posesją wysypywaliśmy żwir lub mielony gruz . I jak powstawały szkody to równiarka te szkody "wyrównywała " ;-) Dziś jak połamiesz asfalt czy kostkę i pozarywasz krawężniki nikt tego szybko nie naprawi . A tanio to już na pewno nie . A tego co to popsuł to już na pewno nigdzie nie będzie można znaleść .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zobaczymy jak będziesz marudził za pare lat że droga dziurawa i karetka nie mogła do ciebie dojechać bo ugrzęzła w dziurach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Bojano

Szukam rodziny Lemke i Bieszk z Bojano lub Koleczkowo (4 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję rodziny Lemke mojego dziadka Franciszka Lemke, jego rodzice to Feliks i...

Turyści z ciepłych krajów w Bojanie (7 odpowiedzi)

Wie ktoś może skąd ich tylu ostatnio się pojawiło w Bojanie?

Grzybiarze-klatwa ignorancji (11 odpowiedzi)

Moje cztery spotkania z grzybiarzami na prywatnej posesji i ciekawe scenariusze. - Pani na...

do góry