Widok

Ulegliśmy masowej psychozie

1 najpierw pojawia się wirus
2 zaczęto odbierać nam przyjemności, zaczęto nas izolowac, zamykać w domach
3 ciągle podsycano strach, nieustannie, we wszystkich mediach, w rozmowach na ulicy, wszędzie była mova o kowidzie
4 zaproponowano jedno i tylko jedno skuteczne rozwiązanie, zrobiono wszystko żeby nie było drugiej opcji leków, terapii, itd.

Ludzie w psychozie nie zdają sobie sprawy, że jej ulegli. Dla nich wszystko jest "realne" i normalne, nie można nikogo za to winić. Zmniejsza się za to tolerancja dla innych ludzi i ich wyboru (postuluje się o segregacje osób, które nie przyjęły jedynego rozwiązania mimo że już wiadomo, że ono nie zapobiega rozprzestenianiu się wirusa dalej). Jeżeli coś jest nieświadome to nie masz dostępu do tego, mozesz jednak kierować się swoim postępowaniem i poznawać prawdę o sobie dystansując się od siebie i patrząc na siebie niejako z trzeciej osoby, to bardzo trudne ale czynności, wybory, zachowania mówią o naszej podświadomej części.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 6

Właśnie 13 członków rady medycznej przy premierze (z 17) też uznało, że wyczerpał się czas na dyskusje i wycofali swój udział w radzie.
Radę tworzyli wybitni specjaliści, ale pisowska polityka jest ważniejsza, niż zdrowie i życie obywateli.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie mam żadnych wątpliwości, co do skuteczności, a więc konieczności szczepień na masową skalę. Jeżeli kiedyś zostaną przebadane i wprowadzone do obrotu skuteczne leki na covid, wtedy szczepionka, jako wolny wybór miałaby jakieś uzasadnienie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

Czy masz czasem chwilę, kiedy wątpisz w ten obraz, czy to już fakty bezdyskusyjne?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

O jakiej narracji mediów mowa? To, że szczepienia są skuteczne na tyle, że zdecydowanie pomagają opanować destrukcję służby zdrowia, to jest fakt niezaprzeczalny. Dlatego zaszczepienie jak największej liczby osób jest pośrednim celem do opanowania zarazy. Reszta wprowadzanych obostrzeń z punktu widzenia medycznego ma dużo mniejsze znaczenie, ale ma niebagatelne znaczenie jako środek do osiągnięcia celu szczepień, (np. paszporty covidowe, lockdowny itd).
To jest tak oczywiste, że jakakolwiek dyskusja na ten temat dla mnie jest zbędna. Jeżeli do tej pory ktoś nie zrozumiał, pozostają tylko nakazy i zakazy.
Służba zdrowia jest nasza, wspólna, na którą płacimy wszyscy podatki, to fakt. Osobiście jestem za wprowadzeniem takich zasad, żeby uniemożliwić jakiejś grupie nawiedzonych dezorganizację i niszczenie służby zdrowia. Jeżeli jest do tego potrzebna segregacaja, to ja jestem za. Nie może być tak, że przez niezaszczepionych ludzie zaszczepieni nie mogą normalnie korzystać z opieki zdrowotnej, bo wszystkie siły skierowane są do walki z covidem. Doś już tego !
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Nie trzeba być "nawiedzonym", aby nie ulegać narracji mediów. Większosć kowidowych absurdów jest dostrzegalna gołym okiem. Wystarczy zachować obiektywizm i zdolność logicznego myślenia.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5
Zwykła próba zracjonalizowania nieracjonalnych zachowań poprzez odwrócenie kota ogonem.
Wszyscy dookoła są ślepi, tylko nieliczni, nawiedzeni potrafią dostrzec rzeczywistość he he :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

E tam. Dla introwertyków to była najfajniejsza zabawa ever. Wiadomo, że cały czas trzeba być czujnym i że wstrzykiwanie se czegoś tam, na kolanie wyklepanego, to tak niekoniecznie. Sielanka się niemniej kończy, więc, jak to mówią, cieszmy się wojną bo pokój będzie straszliwy. Sleep well, my sweetheart. Please don't worry too much.

https://www.youtube.com/watch?v=PumLjLN9fzw&ab_channel=KayaxTV
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

W kółko ta sama bajka
https://www.youtube.com/watch?v=VMG-TPbitZw
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry