Widok

Ulica Halna

Witam, czy może ktoś z obecnych na forum wie jaki status ma ul halna, tzn. Czy jest to już droga gminna i ewentualnie do kogo można by się zgłosić ze sprawą poprawienia stanu jej nawierzchni począwszy od ul. Rolniczej, a może ( i to już informacja dla wszystkich mieszkńców tej ulicy ) byśmy wszyscy coś zrobili w tej kwestji aby poprawić stan jej nawierzchni czyli to zgłosić do odpowiedniej instytucji albo radnego lub pani sołtys co by się tym zajęła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na to moze odpowiedziec tobie albo wlasciciel ziemi na którą woza ziemie albo deweloper ktory tam buduje. Generalnie znasz przynajmniej jedna z tych osób.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co to się dzieje ostatnio to już przechodzi wszelkie granice. Codziennie ciężki sprzęt rozjeżdża Halną, nie wspominając już o tonach ziemi pod nową inwestycję. Wyjść się nie da. Czy macie jakieś informację, co tu się dzieje? Napisałam dziś do UG. Może niech każdy napiszę to się w końcu zainteresują naszą drogą. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
duzo lepszej jakosci niz chmary- mimo to przed odbiorem warto wysłac inspektora budowlanego aby dokonał ogledzin i przygotowal listę poprawek
Drogi zainteresowany,
Zapewne czytales juz w drugim temacie. Domy takie same jak wszedzie. Zalezy ktora ekipa stawiala dany szereg i czy majster mial imieniny. Gdziekolwiek kupujesz od developera musisz przyjsc z kims kto sie zna na rzeczy. No i nim zaplacisz, to niech wszystkie partactwa poprawia, bo pozniej sie nie doprosisz
a o które domy na halnej ci chodzi?
ja trochę odbiegną od tematu drogi ale być może ta bardzo istotna kwestia będzie i mnie w najbliższym czasie dręczyć.....
czy mogę z kimś z ulicy Halnej na prive porozmawiać? interesuje mnie kwestia stanu technicznego domów ze względu na podjęcie decyzji zakupu szeregówki przy ul.Halnej
A gdzie dokladnie?
Właśnie przyjechała ciężarówka z tłuczniem na Halną :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
również byliśmy w gminie i obiecano nam do końca grudnia poprawić stan naszej Halnej:) też pytaliśmy o płyty i możemy zrzucić się (mam nadzieje , że znajda się chętni) a oni nam je położą ...
pokazało się małe światełko w tunelu, po kilku rozmowach z zastępcą burmistrza i człowiekiem od dróg który osobiście był na Halnej i rozmawiał ze mną powiedział(zadeklarował) że przed świętami nie dadzą rady ale do końca roku postarają się poprawić stan drogi na ile pozwoli pogoda, czy się z tego wywiążą, zobaczymy czas pokaże, bądźmy dobrej myśli
witam udalo sie cos dowiedzieć?
jestem po dwóch rozmowach z zastępcą burmistrza w sprawie naszej Halnej, czekam jeszcze na kontakt od gościa który zajmuje się drogami, ma się ze mną skontaktować dzisiaj więc jak tylko coś więcej będę wiedział to napiszę ale pomimo tego dzwońmy do gminy w tej sprawie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
po co te głupie spory .... jesli sa chętni z ul. Halnej ( a my jesteśmy) po prostu pomóżmy sobie sami :) tak aby moc i jesienią wyjść na spacer:) i normalnie funkcjonować ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
To moze
zresztą jak nie mieszkasz przy Halnej to sobie odpuść, każdy walczy o swoje i twoje komentarze w tej kwestii są zbędne
a zaglądałeś na stronę starostwa powiatowego ??
Bardziej ufam księgom wieczystym, niż wypowiedziom żukowskiego urzędnika. W co ty wierzysz to twoja sprawa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
do ZED: zajrzyj sobie tutaj kartuski.webewid.pl , i w oknie po lewej stronie zaznacz opcje INNE i zaznacz opcje STRUKTURA WŁADANIA, na kolor żółty zaznaczone są działki i tereny prywatne a na kolor niebieski są zaznaczone tereny należące do gminy, więcej chyba tłumaczyć nie trzeba, i dla twojej wiadomości rozmawiałem z zastępcą burmistrza i on również potwierdził że ul. Halna wraz z jej przynależnymi po lewej stronie jadąc od Rolniczej w kierunku ul. Lotniczej należą już do gminy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Znajdźcie sobie prezentowaną tu mapę Banina z uwzględnieniem własności gruntów i przestańcie wypisywać głupoty na temat właściciela Halnej. Tylko niewielki jej odcinek (jakieś pierwsze 100 m do pierwszego skrzyżowania) i to w połowie (jadąc od Rolniczej 4 m po prawej stronie) jest własnością gminy. Reszta to grunt prywatny ze służebnością.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
a mieszkasz przy niej że się tak dopytujesz??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Imperium-Auto Salon (13 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

proszę o opinie rodziców z szkoły A i B (4 odpowiedzi)

dzień dobry. szukam rodziców którzy mogli by się wypowiedzieć o szkole A i B w Baninie. Proszę...

do góry