Widok

Umowa zlecenie wraz z ubezpeiczeniem

Praca Temat dostępny też na forum:
witam dostalam taka oferte pracy umowa zlecenie wraz z ubezpieczeniem dla mnie i mam pytanie mam dziecko on nie moze jej podlaczyc pod moje ubezpieczenie co mam zrobic:( podobno mam sie dowiadywac w Zusie prosze o pomoc ma ktos taka sytuacje:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a dlaczego nie możesz podpiąć dziecka pod swoje ubezpieczenie?
[url=www.nawieszaczku.pl]image[/url]
ze niby tyklko umowa o prace tak mi szef powiedzial dlatego pytam:)
Ja mam umowe zlecenie na 1,5m-ca poki co, podpielam swojego syna,szefowa dzwonila do ksiegowej i pytala. MOZNA!
Szef jest chyba słabo poinformowany.
Z ustawy o fus:
"Osoba podlegająca obowiązkowi ubezpieczenia zdrowotnego ma obowiązek zgłosić do Funduszu członków rodziny, o których mowa w art. 3 ust. 2 pkt 5 i 6, którzy uzyskują po zgłoszeniu prawo do świadczeń opieki zdrowotnej".
Z umowy zlecenia podlegasz obowiązkowo ubezpieczeniu zdrowotnemu, więc spokojnie możesz zgłosić dziecko do swojego ubezpieczenia.
Zgłoszenie pracodawca musi złożyć na druku ZCNA.
[url=www.nawieszaczku.pl]image[/url]
można jak najbardziej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
opracowuję u siebie w pracy zlecenia i zawsze podpinam do zleceń dzieciaczk jak mamy chcą . jak najbardziej można.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

firanki przez internet??? (17 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

księgowa?? czy warto? (41 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (10 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

do góry