Widok

Usg a brak zarodka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Byłam dzisiaj na usg, mam 8 tydzień ciąży a lekarz do mnie, że za 8 dni musimy powtórzyć USG bo jest brak zarodka. Powiedział, że albo jest taki mały albo w ogóle go nie ma i jak za 8 dni nic nie będzie to tak naprawdę ciąży nie ma. Załamałam się.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
"Im ciąża późniejsza, tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale od 1200 mIU/ml do 6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml czas ten może być jeszcze dłuższy. Przy HCG przekraczającym 6000 mIU/ml lepszą informację o stanie i umiejscowieniu ciąży daje badanie USG.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak ale w poczatkowym stadium, wydaje mi się że jak osiąga 6 000 albo 6 t.c to już tak szybko nie wzrasta
a to nie tak że beta po 48 godz. powinna wzrosnąć o 66% ?
Im później robiona beta tym wynik nie rośnie juz tak oszałamiająco. Jak dla mnie ok, teraz tylko dobre USG i będzie wszystko wiadomo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no wynik chyba wskazuje na ciążę :)
A to że rośnie tym bardziej. Trzymam kciuki żeby maluch się pokazał w końcu :p
W środę byłam na badaniach beta i miałam 32123 i kolejne zrobiłam dzisiaj po 48 h i mam wynik 35686 czyli wzrósł ale nie zbyt dużo a zarodka dalej nie widać.
We wtorek dostałam skierowanie do szpitala na ultrasonograf !
Nie wiem czy bać się czy nie ;)
wiem wiem!
tylko, że chodzi o wiarygodność wyników, a nie nakręcanie się.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hymmm coś w sobotę wymyślę ;) a jak nie to zrobię poniedziałek, wtorek. Na razie nie mogę baniować bo idzie oszaleć ;-)
tylko betę powtarza się po 48 godzinach, a w niedzielę żadne laboratorium nie pracuje.
tylko, że w gdańsku cena atrakcyjniejsza bo w bruss 39 zł
Acha to sorki :)
jestem z Gdyni wiec pójdę do Brussa;)
M lady jeśli idziesz prywatnie na Betę polecam Kliniczną koszt 15 zł lub Akademię Medyczną również cena dość atrakcyjna:)
Oczywiście że jest tak jak piszesz są różne przypadki ale większe prawdopodobieństwo jest, że na tym etapie ciąży jeśli beta będzie wzrastała o min 66% w ciągu 48h to trzeba być dobrej myśli. Usg oczywiście, że należy wykonać.
;) ja jutro zrobię betę i we wtorek na usg, poczekam jeszcze te kilka dni.
M_Lady - u mnie było to samo. Na usg nie było widać zarodka, bardzo czekałam na ciążę, załamałam się. Zrobiłam betę, poczekałam tydzień, poszłam do innego lekarza. Nie muszę więcej pisac - popatrz na mój suwaczek :)

Trzymam kciuki!
Agusia nawet jak beta rosnie prawidlowo, to moze wystapic ciaza bezzarodkowa 9 puste jajo plodowe). wiec nie do konca tak jest, jak piszesz. Zeby potwierdzic ciaze z zarodkiem potrzebne jest dobre usg.
u mnie było tak jak u Mrówki - zarodek był, ale serduszka nie było widać/słychać...

ale kolejne USG (w dniu moich urodzin!) i wszystko było jasne :] to był najlepszy prezent urodzinowy :)))

teraz ten prezent szaleje z Tatusiem na kanapie ;P
Agato nie ma wyniku Bety ujemnej może być co najwyżej 0, ale jeśli jest stwierdzona ciąża to beta na pewno będzie po wyżej 5. Zrób tak jak dziewczyny pisały Betę w odstępie 48 godzin i w wyniku będziesz miała wartości jakie odpowiadają któremu tygodniowi ciąży, jeśli beta będzie ładnie rosła to nie ma się czym martwić, a Twoja ciąża może być po prostu młodsza:) Trzymam kciuki.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry