Widok

Uspokojenie ruchu samochodowego w Kokoszkach.

Karczemki Kokoszki Temat dostępny też na forum:
23 stycznia odbędzie się spotkanie w sprawie koncepcji uspokojenia ruchu drogowego w Kokoszkach, podczas którego zostanie zaprezentowany projekt wykonany przez Gdański Zarząd Dróg i Zieleni.
Projekt ten dotyczy przede wszystkim Karczemek i Kokoszek z uwagi na wzmożony i uciążliwy ruch samochodowy przez te osiedla.

Miejsce: Pozytywna Szkoła Podstawowa
Dzień: 23 stycznia 2018 roku (wtorek)
Godzina: 18.00
Zapraszam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Może wyprowadź się gdzie indziej i tam sobie ruch uspokajaj jak ci tutaj ruch przeszkadza.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 21

Paseratti w gazie nie lubi jeździć po progach? Przesiądź się do autobusu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ale chamskie wpisy! Szkoda, ze tyle chamów mieszka na tej dzielnicy.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
Wspaniale!!!!! Widzimy się 23ego!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Najwyższa pora - dzisiaj był dzwon na br Alberta - gość tak cisnął - że wyleciał z zakrętu, zmasakrował skrzynki elektryczne i pokiereszował latarnię... jakby ktoś szedł chodnikiem to by w worku wylądował...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie chamskie, tylko wiadomo że jak jest miasto to jest i ruch. Jak imbecyl jeden z drugim o tym nie wie to po co się tu przeprowadzali ? Jest jeszcze wieś i dużo miejsca w których nie ma ruchu ani ludzi. Można sobie regulować co się chce. Po co tutaj ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 20

A że tego trola anonimowego jeszcze nikt nie namierzył aż się prosi:)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czytając Twój wpis odnosi się wrażenie, ze tym imbecylem to jesteś właśnie Ty. Powtórzę to raz jeszcze, bo może masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, ale ruch się wzmożyl odkąd
a. Powstała szkoła
B. Rozbudowali św.alberta i wszelkie osoby zamieszkujące Banino i inne pobliskie wsie jeżdżą na skróty Karczemkami- osiedlem, które jest malutkie i nie przystosowane na takie natężenie oraz prędkość!!!!
Będziemy walczyć bo to co się dzieje Teraz jest nie do zaakceptowania. A taki imbecyl jak Ty zostanie przegłosowany, bo nic co piszesz nie ma sensu i niczym obronić się nie potrafisz.
Żegnamy!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

Problem synku polega na tym, że jak zauważyłeś to jest miasto, a nie wieś - w miastach, zwłaszcza na osiedlach obowiązują pewne przepisy. Proponuję pojechać do Austrii lub Norwegii, tam Ci szybko wytłumaczą, bo mi się nie chce...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Spowolnić ruch można bez problemu, nawet zatrzymać:) . Wystarczy wybudować jeszcze kilkanaście garbów i kilka szykan, żeby się całkowicie zablokowało rano i po południu. Tylko ciekawy jestem w jaki sposób chciałbyś OGRANICZYĆ ruch. Zakazać skracania baninianom? Zaorać rondo koło kościoła? Zakaz ruchu na całym osiedlu z wyłączeniem mieszkańców? tylko kto to będzie weryfikował?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie wiem czy wiesz, ze jak narobia wiecej progow zwalniajacych to sam bedziesz po nich do domu jezdzi. I bedziesz jezdzil po nich wiecej razy niz przyjezdni z Banina. Zgadnij dla kogo bedzie to bardziej uciazliwe ? Wiesz co to strzal w kolano ? Wlasnie to robisz wraz tymi, ktorzy byc moze cie popra. No chyba ze nie jestes zmotoryzowany ale tacy tu nie mieszkaja wiec nie podejrzewam. Pomysl chwile.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

No to jedz. Przeciez wlasnie o tym mowie. Podoba ci sie tam to droga wolna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dla mnie liczy się bardziej przestrzeganie zasad, praworządność i nauka tych co nie mają wiedzy i świadomości jak powinno być niż patrzenie tylko i wyłącznie na swoją wygodę.
Rozwój i postęp to praca wspólna a nie jednostkowa! Oby takich samolubów jak Ty było coraz mniej. Tego życzę mieszkańcom Karczemek!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

wystarczy już tych spowalniaczy na osiedlu. Zawieszenie co chwila do remontu bo sieroty do szkoły chodzące nie znają zasad ruchu drogowego.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

Chyba przez sieroty za kierownicą, którym wydaje się, że znają przepisy ruchu drogowego...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ci od spowolnienia ruchu to zwykle c*oty z nosem w oknie. Z tlustymi wlosami i w brudnych skarpetach. Zniewiesciłe tatuśki jakieś co sie tu poprzeprowadzali bo tanszych mieszkan nigdzie nie było. A teraz taki chłam tu sie nasprowadzal i ci funduje progi zwalniajace. Chore jekies.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

otóż nie mój miły, spowolnienia ruchu chce ja- wykształcona osoba za granicami naszego kraju, pełniąca poważaną role w międzynarodowej firmie, nie siedząca z nosem w oknie, tylko pracująca rzetelnie i płacąca podatki, a skarpetki piorąca od razu po jednym dniu noszenia. Nie kupiłam tutaj domu ze względu na cenę, a na okolicę i jakość życia. Takie gumisie jak Ty niestety tego nie rozumieją- ani rozsądku, a o umyśle już nie wspomnę. Wydajesz się bardzo ograniczoną osobą- bardzo Ci współczuje. Pamiętaj, pisanie bzdur na forum nie zmieni faktu, ze w życiu Ci najwyraźniej nie wyszło.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

"Nie wiem czy wiesz, ze jak narobia wiecej progow zwalniajacych to sam bedziesz po nich do domu jezdzi"
Nie wiem czy zauważyłeś ale pisałem z ironią. Dla mnie w ogóle te spowalniacze są bez sensu w miejscach gdzie są skrzyżowania równorzędne! I tak trzeba zwolnić, żeby zobaczyć czy z prawej nic nie nadjeżdża - więc po co dodatkowo te garby? Ze względu na jakiś procent idiotów, którzy nie są świadomi, że muszą ustąpić tym z prawej i nie zwalniają? Tylko, że przez to całe osiedle na tym cierpi. To trochę tak jak by przed wymytą podłogą postawić znak "uwaga-śliska podłoga " i dodatkowo jeszcze taśmą ogrodzić , bo może go ktoś nie zauważy . Pisałem o tym wcześniej ale oczywiście fani spowalniaczy, których tu niestety nie brakuje , zaczęli naskakiwać i minusować.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

I oto się wlasnie rozchodzi. Właśnie sęk w tym, ze na Zachodzie przed mokrą podłogą zawsze zobaczysz wystawiony plastikowy żółty napis- Caution!! Wet floor.
To jest prawo, którego u nas brakuje.

Zapraszam na Azaliową od 6 rano. Zobaczysz co tutaj się dzieje. Nie tylko w godzinach szczytu. Dzień w dzień. Bez wyjątku.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3