Widok

Usuwanie zęba pod narkozą - pytania.

Witam,

Nie wiem czy taki wątek juz był, niestety nie udało mi się znaleźć. Czy ktoś posiada wiedzę na temat usuwania ósemki pod narkoza w Trójmieście? Gdzie, jak to wygląda cenowo?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Clinica Medica, Gdynia. Koszt narkozy - 615 zł.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
polecam,narkoza nie koniecznie ,znieczulenie dozowane komputerowo.Ozonowanie po zabiegu nie ma problemu z gojeniem

http://www.wilska.pl/?p=5
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A po co narkoza? (pytam poważnie) Ja miałam usuwane wszystkie 4 ósemki z czego dwie były dłutowane bo nie wyrosły, jeśli dentysta dobry to narkoza nie jest potrzebna. Mnie usuwanie ANI TROCHĘ nie bolało bo dentysta dobry, znieczulenie znakomite :-)
Niestety bywają cholernie silne lęki. Widzisz, ja miałam usuwaną ósemkę, która nie zdążyła wyrosnąć. Usuwaną w stanie zapalnym. Mądra dentystka nie chciała zrobić nowego zdjęcia, posłużyła się starym. Pewnie dlatego znieczulenie nie chwyciło wcale. Miałam cięte dziąsło, naruszaną kość szczęki żeby dostać się do zęba od dołu, wyrywany ząb i szyte dziąsło praktycznie bez znieczulenia. Myślałam, że zemdleję, ale mimo to dentysty się nie boję. Tymczasem mój mąż po przejściach z wojska ma fobię nie do pokonania i ostatnio leczył zęby pod narkozą. Rozumiem go, bo sama nie poszłabym np na kolonoskopię bez narkozy;)
Daj spokoj z ta narkoza, szkoda oslabiac serce. Jak chcesz kogos dobrego, kto rownoczesnie potrafi zagadac pacjenta i wytworzyc dobra atmosfere to znajdz kobitke ktora jest (a przynajmniej wiele lat byla) chirurgiem w Akademi Medycznej w Gdansku - nazywa sie Jadwiga Gawronska-Skorkowska. Niestety tania nie jest, ale zna sie na rzeczy, ma bardzo silne znieczulenia i generalnie nie ma co panikowac. Ja dlugowalem u niej pare zebow. Co do ceny, to zapytaj ja ile teraz bierze, pewnie poda ci przedzial i od razu musisz liczyc sie z tym, ze wezmie gorna kwote z tego przedzialu. Kiedys miala prywatny gabinet w Gdyni gdzies na wysokosci Wzgorza Maksymiliana, chyba na Gornej lub gdzies w poblizu. Na plus bylo tez to, ze cena za zabieg uwzgledniala pozniej ze 2, 3 kontrole, wiec juz pozniej sie nie placilo. I naprawde odradzam zabawy z narkoza, to jednak dodatkowe ryzyko i to calkiem spore.
W takim razie może ktoś poleci jakiegoś chirurga stomatologa do skomplikowanej 8ki i z dobrym znieczuleniem?
Ja niestety mogę jedynie odradzić. Mi taką masakrę zafundowała pani doktor przyjmująca na Noskowskiego.
ja byłam własnie na noskowskiego u p. Tomasz z bolącą 8.. SUPER! B. dobre znieczulenie i w ogóle nic nie bolało.. takze to chyba zależy od stanu zapalnego. Jeżeli wziełaś leki przeciwbole to one osłabiły działanie znieczulenia. I przy okazji ze znieczuleniem to też nie jest tak hop! przy 8 musi wejść t taki kanał igła więc nie zawsze się to uda. mogłaś odmówić działania dopóki nie zacznie działać znieczulenie.
Polecam znakomitego dentystę na ul.Wolności w Gdyni. Od ul Warszawskiej kilkadziesiąt metrów w górę po lewej stronie. Tam nie trzeba narkozy . Usuwał mi jakiś czas temu korzeń 8. Przedtem dałem na mszę co by nie bolało.
Powiem krótko: - nie wiem kiedy znieczulił i kiedy usunął mi zęba. Byłem w szoku. Pierwszy raz w życiu spotkałem takiego fachowca-dentystę !!!

Inne tematy z forum Zdrowie

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Brak seksu w udanym związku (9 odpowiedzi)

Mamy z partnerem ogromny problem. Mimo tego że jesteśmy ze sobą blisko, że w związku jest miłość...

Wrażliwa skóra twarzy (56 odpowiedzi)

Jaki żel do mycia twarzy skóra wrażliwa będzie najlepszy? A może coś innego np.jakieś mleczko?...

do góry