Widok

Uwaga na agencję reklamową vectra

Proszę uważać na Pana Konrada, pracownika Agencji Promocyjnej Vectra. Oferuje on pracę dziewczynom na terenie Trójmiasta jako hostessa. Problem zaczyna się w momencie podpisania umowy kiedy nie pada określenie stawki na godzinę (i nie jest ona wpisana w umowie) + wypełnianie pisemnie dwóch umów przez 15 minut. Do tego dochodzi stwierdzenie Pana, że wyśle umowę w ciągu 2 tygodni. Zastanawiałam się jaki jest haczyk i z własnej głupoty się na to zgodziłam.
Minęły ponad dwa miesiące, ja do dziś nie otrzymałam umowy pocztą. Wczoraj, zniecierpliwiona długim oczekiwaniem, zadzwoniłam do wyżej wymienionej osoby i zapytałam o przyczynę problemu.
Nie otrzymałam rzetelnej pomocy, ani odpowiedzi, a Pan zbył mnie stwierdzeniem: "Proszę zadzwonić do biura".
Znalazłam numer, w skrócie dowiedziałam się, że dopiero co dostali umowę (biuro znajduje się w Poznaniu) i wysłali ją wczoraj.
A pieniądze będą dopiero w lipcu.
Nie spodziewałam się, że ktoś może być tak bezczelny, żeby tak kłamać. Wiem, że dużo w tym też mojej winy(naiwności), bo nie zapytałam o okres rozliczeniowy.
Piszę ku przestrodze, żeby pytać o wszystkie szczegóły i uważać na takich przedstawicieli firm reklamowych.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
a próbowałaś coś z tym dalej zrobić ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja także pracowałam kiedyś dla VECTRY ale w Bydgoszczy i muszę powiedzieć, że pracowało mi się z nimi bardzo dobrze:) Chociaż faktycznie słyszałam kilka negatywnych opinii, że faktycznie zwlekają z wypłatą ale ja akurat dostałam ją w terminie, a nawet 200-złotową premię za jedyne dwa dni pracy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
A w Bydgoszczy na pewno z tym Panem współpracowałaś? W jakim terminie pracowałaś?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ten facet ma trojmiasto i szczecin
chyba jakies zarty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ja niestety z wyzej wymienionym Panem nie mam milych wspomnien..
zgadzamsie ja tez nie otrzymalam pieniedzy!!!!!!!!! czekam juz ponad 2 miesiace ..
pracowalem dla nich kilka lat jako merch, przez wiekszosc czasu wszystko bylo ok wyplacali kase terminowo a jak cos sie opoznialo wystarczylo poinformowac kordynatora. Od okolo 6-12 miesiecy trzeba sie co miesiac upominac o kase. ostatnio zakonczylem z nimi wspolprace i do dzis nie moge otrzymac zaleglych wyplat za 4 miesiace... Wiem ze inne osoby tez musza sie upominac o pieniadze od swojego koordynatora regionalnego... Nie polecam.
Czemu Wy nie idziecie chociaż do Inspekcji Pracy? Albo lepiej do Sądu Pracy, by oddali Wam pieniądze? Może już samo złożenie pozwu wpłynęłoby mobilizująco na firmę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
zbieraja informacje personalne ,a nastepnie nimi handluja,za gruba kase.
Słuchajcie dziewczyny podaje wam tu mojego maila i piszcie mi swoje numery tel. Razem możemy więcej. Ja zgłoszę to do inspekcji pracy tylko musi nas być więcej ! Trzeba tych ozustów wkońcu ustawić do pionu. Musimy pomóc nie tylko sobie ale i innym dziewczyną które popełnią ten sam błąd co my i uwierzą tym naciągaczom. Tu jest mój e-mail piszcie !!! felek2300@wp.pl Pozdrawiam Karolina
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odwołuję !

Agencja jest wporządku koordynator świetny jak najbardziej polecam. To co pisałam wcześniej pisałam jak najbardziej odwołuje głupie nieporozumienie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 14

Oszust

radzę wszystkim uważać na tego pana jest on oszustem !
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zastraszona zostalas że odwołujesz. Ja również mam same zle wspomnienia z ta firmą, a ten Pan niestety jest taki jak go opisano. I to jest prawda. Przykro mi, że odwolujesz wszystko chwile wczesniej chcac pisac petycje.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć to ja wcześniej odwołałam to co pisałam bo zagroźono mi że nie dostane pieniędzy których defakto i tak nie otrzymałam jeśli nadal macie z nimi problem piszcie na e-maila felek2300@wp.pl Pozdrawiam Karolina
Ja również pracowałam w tej Agencji Reklamowej Vectra i nie mam zastrzeżeń pracowałam kilka miesięcy w 2012 roku w makro i powiem wam że to wasze nie dopatrzenie bo ja nie miałam żadnych z ta firmą problemów i z Konradem też szło się do gadać nie wieszajcie na kimś psów wyjaśniajcie sprawy od razu łatwo jest kogoś oczerniać tylko później trudniej przepraszać a pomyśleliście chociaż przez chwile czy to jego wina a może wina firmy on też jest pracownikiem tak jak wy robi wszystko żeby było dobrze ;)
Powodzenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
hahahaha pierwsze słysze ze robi wszystko żeby było dobrzę, ja też zostałam oszukana miałam dostać wypłatę przed świętami i do tej pory nie otrzymałam pieniędzy!!!!! a s. oklamywal mnie ze juz zostaly zrbione przelewy
Zgadzam sie w stu procentach! Pracowalam w wielu agencjach ale gorszej od tej w zyciu nie widzialam. Promocja byla w grudniu pieniedzy nie mam do dzis, umowy takze... nawet na maila nie moge jej otrzymac, dzwonilam przez tydzien dzien w dzien w tej sprawie i nic!!! Vectra to porazka a nie firma!
podbijam ! ja rowniez nie otrzymalam pieniedzy . Pan Konrad mial przez kilka dni wylaczony tel po czym okazalo sie ze jest na urlopie a ktos kto go zastepuje moze malo zrobic w tej sprawie. Pieniedzy nie otrzymalam do dzis a promocja odbywala sie w grudniu a dostalam tylko jeden przelew Zaluje ze wczesniej nie przeczytalam opinii na temat tej firmy
Również ja chciałabym się poskarżyć na tę firmę. Pracowałam w połowie grudnia, a jest już druga połowa lutego i NADAL nie otrzymałam zapłaty. Umowy to chyba się nigdy nie doczekam...
Opinia została zablokowana przez moderatora
Ja również nie otrzymałam pieniędzy w przeciągu miesiąca i od razu idę z tym do sądu pracy nie wiem po co zwlekacie- zero szacunku dla dziewcząt aż sie odechciewa takiej roboty.
Jeśli ktoś planuje pozew zbiorowy to proszę o kontakt na joanna.grabowska91@gmail.com. Chętnie podpiszę się pod tym, i chętnie stanę oko w oko przed reprezentantami tych oszustów. Nie zapłacili mi za 3 miesiące+ nie wysłali PITu

Inne tematy z forum Praca

Życie za granicą to też nie bajka... (49 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...

Terma Sp. z o.o. (8 odpowiedzi)

Witam :) Przyjmę każdą opinię na temat pracy w Terma Sp. z o.o. (producent m.in grzejników) na...

asystentka stomatologiczna - gdzie zrobić kurs, ile się zarabia? (48 odpowiedzi)

czy jest tu osoba pracujaca w tym zawodzie? Gdzie mozna robic jakis kurs w tym kierunku? ile sie...

do góry