Widok

Uwaga na kradziez paliwa!

Na drogach Trójmiasta Motoryzacja Żabianka Temat dostępny też na forum:
Witam,
na moim osiedlu (tj Gdańsk, Żabianka) do szło tej nocy do kradzieży paliwa z auta. Pal sześć samo paliwo, drożej wyszła naprawa uszkodzonego przewodu paliwowego. Zastanawiam się czy to jednorazowy wybryk, czy proceder ten kwitnie tez na Waszych osiedlach? Czekam na info i pozdrawiam kierowców.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Szew"... chłopie, pękam ze śmiechu.

Co do sprawy, zgłaszać na policję. Łaski nie robią że przyjmą zgłoszenia. No i dzwonić 997 jak ktoś widzi takie numery. Anonim nic nie kosztuje.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi w pruszczu z maniusia swierzo zalanego spuscili kiedys 800L i mialem przez to w firmie niemale klopoty bo szew myslal ze sam paliwo op..e
moge wykonac zabezpieczenie.fizolow123@wp.pl
a gdzie kupujesz to paliwo i za ile??
Ujeścisko Matiz podcieli kable i zlali paliwo co za skur ******!!!!
paliwo to tam kij z tym ale naprawa o wiele większe koszty ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Boshe oby im rączki upier*** .
a kilka dni temu na Osowej na Orfeusza próbowali ukrasc paliwo z kilku aut. Na zniszczeniach sie skonczylo, paliwa nie ukradli. Amatorzy ale szkodliwi.
Ja tankuje BIO100 jak ktoś mi spuści i wleje do auta ze wtryskiwaczami to będzie miał za swoje.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wsadź przewody paliwowe w gazrurkę. Nikomu nie będzie się chciało tego piłować.
mi również - dwa razy :// trzeba coś z tym zrobić!!!
Mi z matiza ukraldli palliwo w tym tygodniu. Przeciete przewody paliwowe
A nie lepiej po prostu zasłaniać licznik za każdym razem na noc jakimś czarnym kartonem albo czymś innym w tym rodzaju? Raczej na chybił trafił to tylko desperaci będą ryzykować, raczej poszukają innego, ale tak na prawdę nie wiem czym się mogą kierować
bo wskaźnik paliwa w mieciu jest jak spławik :D a tak swoją drogą to bardzo wdzięczne samochody, takie małowymagające i szalenie funkcjonalne. Pomimo że stać mnie na lepsze auto- to dopóki rdza nas nie rozłączy to autka nie zmienię :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
otóż w matizie wskaźnik paliwa nie spada do zera przy wyłączeniu silnika, tylko pokazuje ile jest wachy w baku przez cały czas. Jak wskaźnik jest tak w 1/4 tzn że w baku nie ma nawet 10 litrów... szkoda roboty dla takiej ilości-przynajmniej mam taka nadzieję:)
A jak powiadamiasz złodzieja, że masz
metoda tylko jedna. Tankuje teraz po 10 litrów, takiej ilości kraść sie nie opłaca...
kradną tez ropę wiec nie g*wniarze tylko do skutrów,mało tego wycięto mi tez w nocy katalizator z busa,skradziono tablice rejestracyjne,....
Jakby mi tak odwalili dwa razy to bym chyba z aluminium rurę wlewu zrobił
Widzę że data pierwszego wpisu pokrywa się z kradzieżą paliwa w moim matizie na Zaspie (Burzyńskiego) i dzisiaj w nocy znowu doszło do kradzieży, jak zwykle paliwa w baku mniej niż ćwierć baku a naprawa to koszt około 150 zł :( jeśli ktoś coś widział to proszę o info.
W większosci - kradzieże metodą "na przewód" albo co gorsza "na dziurę w baku" zajmują się g*wniarze, którzy potrzebują paliwo do swoich pierdzibączków.
Przeważnie są nieletni - zatem w razie złapania grozi im co najwyzej kurator.
Dorośli tego nie zrobią, bo umieja kalkulować: kradzież paliwo to jedno - ale straty przy okazji: to drugie. Jak przekroczy (a praktycznie zawsze przekroczy) 250 zł - to jest sprawa karna.

Rozwiązanie: pilnować. g*wniarzowi porządnie wp#@$$lic i zapowiedzieć że to ON dostanie kolejny raz, jeśli komukolwiek znowu dobiorą sie do baku :)
Dorosłego: Można oddac w ręce policii. Fundniemy sobie ewentualne utrzymywanie gościa za nasze pieniądze w warunkach sanatoryjnych.
Można zatłuc - ale w tym momencie ryzykujemy, że sami sobie fundniemy sanatorium na koszt podatników na długie lata.

Można też zagłosowac na Nową Prawicę
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry